Ik Vertrek accommodaties

"In het populaire televisieprogramma Ik Vertrek worden Nederlanders gevolgd die in het buitenland een camping, hotel of bed and breakfast gaan beginnen.

Het overgrote deel van de deelnemers van het televisieprogamma Ik Vetrek heeft hun camping, B&B of hotel zelf aangemeld op vakantieboekenbijnederlanders.nl. De meeste Ik Vertrekkers focussen direct na hun vertrek op gasten uit Nederland. Daarom is onze website zo in trek bij de deelnemers van Ik Vertrek.

Vakantieboekenbijnederlanders.nl richt zich helemaal op Nederlanders en Vlamingen die graag bij Nederlands sprekende eigenaren op vakantie gaan in het buitenland. We hebben een overzicht gemaakt van Ik Vertrek deelnemers met een notering op onze website. We hebben ze op volgorde van jaar geplaatst, voorzien van een korte introductie en een link opgenomen naar hun vermelding bij ons zodat je direct kan doorklikken.

Daarnaast hebben we de accommodaties die deelnemer aan Ik Vertrek zijn geweest het trefwoord Ik Vertrek gegeven, zodat je ze makkelijk in een overzicht kan opvragen.

2018

- In deze aflevering zien we John en Saskia in Ik Vertrek naar Spanje gaan om hier een campercamping te beginnen. Ze verbranden hun schepen achter zich en gaan samen met hun kat en hun camper naar Spanje om hier Campercamping SenS Sleep te beginnen. Maar niet alles gaat volgens plan...

- In deze aflevering zien we Familie van Zadelhoff in Ik Vertrek naar Frankrijk gaan om hier een B&B met huurtent te beginnen. Veel van hun kinderen blijven in Nederland achter maar twee kinderen gaan met ze mee om B&B Formidable tot een succes te maken al hebben ze hier geen zin in...

- In deze aflevering gaan Michiel en Sibel in Ik Vertrek naar Frankrijk om hier <a href=""/groepsaccommodatie-bely-bas/"">Groepsaccommodaties Bély Bas</a> te beginnen. Het stel zijn ex-geliefden maar denken dat dit daarom juist helpt om samen te verbouwen. Een jaar na dato is er nog geen groepsaccommodatie...is het de nieuwe liefde van Sibel die in de weg staat?

<strong>2017</strong>

- In deze aflevering gaan <a href=""/judith-patrick-en-ilona-in-ik-vertrek-naar-luxemburg/"">Judith, Patrick en Ilona in Ik Vertrek naar Luxemburg</a> om hier een camping over te nemen. Het is het idee van Judith en Patrick investeert het geld. Ilona gaat mee als goede vriendin. Zal <a href=""/camping-um-bierg-luxemburg/"">Camping Um Bierg</a> een succes en is dat het enige ""succes"" wat er gaande is....

- In deze aflevering gaan <a href=""/girbe-en-ronald-in-ik-vertrek-naar-tenerife/"">Girbe en Ronald in Ik Vertrek naar Tenerife</a> en nemen hier <a href=""/restaurant-happas-tenerife/"">Restaurant Happas Tenerife</a> over. Voorafgaand hier aan lijkt de koop bijna niet door te gaan omdat ze getipt worden dat het veel te duur is voor een restaurant die zelfs heel slecht loopt...

- In deze aflevering gaan <a href=""/elsemarijn-en-wim-martijn-in-ik-vertrek-naar-italie/"">Elsemarijn en Wim-Martijn in Ik Vertrek naar Italië</a> om hier een camping te beginnen met luxe ingerichte tenten. Maar ze hebben alleen een bouwkavel gekocht en de rest moet allemaal in de winter worden gerealiseerd terwijl het vriest... Zal het ze lukken om <a href=""/camping-sempreverde-italie/"">Camping Sempreverde</a> een succes te laten worden?

- In deze aflevering zien we <a href=""/petra-en-astrid-in-ik-vertrek-beginnen-pension/"">Petra en Astrid in Ik Vertrek een pension beginnen</a>. De dames gaan samen de verbouwing doen en hun partners en moeder komen later als alles zo goed als klaar is. Maar de zussen merken al snel dat continu bij elkaar op de lip zitten toch niet zo'n succes is....zal <a href=""/pension-zum-wilhelm/"">Pension zum Wilhelm</a> een succes worden?

- In deze aflevering zien we <a href=""/dave-en-anne-lagraauw-in-ik-vertrek-naar-portugal/"">Dave en Anne Lagraauw in Ik Vertrek naar Portugal</a> gaan om hier <a href=""/anne-bed-breakfast/"">Anne Bed &amp; Breakfast</a> te beginnen. Maar direct vanaf het begin loopt het met de aannemer mis en raakt het geld op. Zal het Dave en Anne gaan lukken om oud te worden in Portugal?

- <a title=""Peter en Rob in Ik Vertrek naar Portugal"" href=""peter-en-rob-in-ik-vertrek-naar-portugal"">Peter en Rob in Ik Vertrek naar Portugal</a> om hier een ander lven te gaan leiden. Ze kopen een enorme witte villa om deze om te toveren tot bed and breakfast. Maar de aankoop is niet bepaald laag en dus is er weinig budget en dan komt het lastigste van allemaal, gasten krijgen...Zal <a title=""B&amp;B The White House"" href=""/bb-the-white-house"">B&amp;B The White House</a> van Peter Mulder en Rob Does een succes worden of niet...

- <a title=""Marcel en Natasja Janssen beginnen een agriturismo in Ik Vertrek"" href=""/marcel-en-natasja-janssen-starten-agriturismo-in-ik-vertrek"">Marcel en Natasja Janssen beginnen een agriturismo in Ik Vertrek</a> en alles lijkt perfect te verlopen maar dan heeft de eigenaar wel een harde eis zodat ze het pand kunnen huren waar de familie Janssen geen rekening mee heeft gehouden....houdt de droom hier al op of vinden ze toch nog een goede oplossing...

- <a title=""Theo en Jolanda in Ik vertrek naar Gambia"" href=""/theo-en-jolanda-in-ik-vertrek-naar-gambia"">Theo en Jolanda gaan in Ik vertrek naar Gambia</a> om hier een pannenkoekenrestaurant te beginnen. Deze positieve mensen zien het helemaal zitten maar dan blijkt er toch wel het één en ander aan de hand, geen bakmeel, onbetrouwbaar personeel en wat doen ze in het laagseizoen...zal <a title=""TeJo's Pannenkoekenbar"" href=""/tejos-pannenkoekenbar"" rel=""”nofollow”"">TeJo's Pannenkoekenbar</a> een succes worden?

<strong>2016</strong>

- <a title=""Marcel en Maybritte gaan in Ik Vertrek naar Spanje"" href=""http://www.vakantieboekenbijnederlanders.nl/marcel-en-maybritte-boers-in..."">Marcel en Maybritte gaan in Ik Vertrek naar Spanje</a> om hier het hectische en materialistische leven in Nederland te ontvluchten. Ze willen samen met hun twee kinderen een luxe glamping beginnen. Maar eenmaal aangekomen in Andalusie blijkt dat ze te weinig geld hebben voor de koop van het pand en staan ze zo in eens op straat....zal <a title=""Glamping Mariposa Libre"" href=""http://www.vakantieboekenbijnederlanders.nl/glamping-mariposa-libre"">Mariposa Libre</a> ooit nog van de grond komen?

- <a title=""Marleen en Frans gaan in Ik vertrek naar Frankrijk"" href=""http://www.vakantieboekenbijnederlanders.nl/marleen-en-frans-in-ik-vertr..."">Marleen en Frans gaan in Ik vertrek naar Frankrijk</a> waar ze een B&amp;B en gites willen beginnen. Echter de oude boerderij heeft meer dan een opknapbeurt nodig. Alles zal moeten worden vernieuwd om er een succesvolle onderneming van te maken. Zullen de gasten er snel kunnen genieten van een biologische en vegetarische maaltijd of laat dat nog lang op zich wachten bij <a title=""Ferme les Arbres"" href=""http://www.vakantieboekenbijnederlanders.nl/accommodaties/ferme-les-arbres"">Ferme les Arbres</a>....

- <a title=""Michael en Cora Feijth gaan in Ik Vertrek"" href=""http://www.vakantieboekenbijnederlanders.nl/michael-en-cora-feijth-in-ik..."">Michael en Cora Feijth gaan in Ik Vertrek</a> naar de Auvergne in Frankrijk om hier hun droom te laten uitkomen. Ze gaan twee woningen helemaal opknappen om hier de luxe <a title=""B&amp;B Quatre Saisons"" href=""http://www.vakantieboekenbijnederlanders.nl/bb-quatre-saisons-frankrijk"">B&amp;B Quatre Saisons</a> te beginnen. Maar een aantal tegenslagen lijkt roet in het eten te gaan gooien. Zal het ze lukken om de Chambres d’Hotes op tijd open te krijgen?

- In deze aflevering gaan <a title=""Don en Brigitte van der Linden in Ik Vertrek"" href=""http://www.vakantieboekenbijnederlanders.nl/don-en-brigitte-in-ik-vertre..."">Don en Brigitte van der Linden in Ik Vertrek</a> samen met hun drie dochters naar Frankrijk om hier een kleine camping om te toveren tot een luxe camping. Maar vergunningen, heimwee van de kinderen en een lastig varken lijken roet in het eten te gaan gooien. Zal <a title=""Domaine Ramonjavel"" href=""http://www.vakantieboekenbijnederlanders.nl/accommodaties/domaine-ramonj..."">Domaine Ramonjavel</a> een succes worden?

- In deze aflevering van Ik Vertrek zien we <a title=""Bob en Jos naar Frankrijk"" href=""http://www.vakantieboekenbijnederlanders.nl/bob-en-jos-gaan-in-ik-vertre..."">Bob en Jos naar Frankrijk</a> gaan. Hier heeft de familie Mud een oude watermolen gekocht die ze willen verbouwen tot B&amp;B met een aantal kamers. maar de verbouw blijkt veel omvangrijker en dan krijgen ze ook nog een onverwachte grote klap te verwerken. Zal <a title=""B&amp;B Moulin de la Fayolle"" href=""http://www.vakantieboekenbijnederlanders.nl/bb-moulin-de-la-fayolle"">B&amp;B Moulin de la Fayolle</a> uiteindelijk een succes worden?

- In deze aflevering zien we <a title=""Tessa en Bouwe Ik Vertrek naar Frankrijk"" href=""http://www.vakantieboekenbijnederlanders.nl/bouwe-en-tessa-in-ik-vertrek..."">Tessa en Bouwe Ik Vertrek naar Frankrijk</a> afreizen om hier een B&amp;B te beginnen. Maar niet zomaar eentje, een naturisten bed en breakfast. Ze moeten alleen wel verbouwen en tegelijk gasten ontvangen...hoe zullen de bouwvakkers hier mee omgaan? Zal B&amp;B <a title=""Moulin de Chez Joyeux"" href=""http://www.vakantieboekenbijnederlanders.nl/accommodaties/moulin-de-chez..."">Moulin de Chez Joyeux</a> een succes worden...

- In deze bijzondere aflevering zien we <a title=""Brigitte en Laurens in Ik Vertrek naar Frankrijk"" href=""http://www.vakantieboekenbijnederlanders.nl/brigitte-en-laurens-in-ik-ve..."">Brigitte en Laurens in Ik Vertrek naar Frankrijk</a> gaan om hier een accommodatie te beginnen waar ze ‘hè-hè- weekenden’ willen gaan organiseren. Maar eenmaal Nederland verlaten en in Frankrijk aangekomen blijkt het land van de mooie boerderij waar het allemaal moet gebeuren te zijn verkocht....zullen Brigitte en Laurens wel in Frankrijk blijven?

- <a title=""Ruby en Bob Verdonk beginnen in Ik Vertrek een restaurant"" href=""http://www.vakantieboekenbijnederlanders.nl/ruby-en-bob-verdonk-in-ik-ve..."">Ruby en Bob Verdonk beginnen in Ik Vertrek een restaurant</a> Frankrijk. De familie Verdonk huren in een klein plaatsje in Frankrijk een restaurantje maar dit alles wordt bekostigd uit het nog niet verkochte huis... Wie past erop de kinderen tijdens het werken in restaurant Resto Le Pigeonneau en hoe redden die zich eigenlijk op school?

- In deze aflevering gaan <a title=""Joost en Anita in Ik Vertrek naar Portugal "" href=""http://www.vakantieboekenbijnederlanders.nl/joost-en-anita-van-trijp-in-..."">Joost en Anita in Ik Vertrek naar Portugal </a>om hier een bed and breakfast te beginnen in een zeer verwaarloosde boerderij. Zal het Anita en Joost lukken om <a title=""B&amp;B Quinta Pereiro"" href=""http://www.vakantieboekenbijnederlanders.nl/accommodaties/quinta-pereiro"">B&amp;B Quinta Pereiro</a> op tijd af te krijgen of valt hun droom in het water en keren ze weer huiswaarts naar Brabant?

- <a title=""Maikel en Britt de Groot in Ik Vertrek naar Oostenrijk"" href=""http://www.vakantieboekenbijnederlanders.nl/maikel-en-britt-de-groot-in-..."">Maikel en Britt de Groot in Ik Vertrek naar Oostenrijk</a> samen met hun kinderen. Ze willen een appartementencomplex bouwen maar als dan blijkt dat een vergunning krijgen wel heel erg lastig is komend e plannen stil te liggen. Zal het Maikel en Britt lukken in Mülbach am Hochköning om <a title=""MandlWand Lodge"" href=""http://www.vakantieboekenbijnederlanders.nl/accommodaties/mandlwand-lodge"">MandlWand Lodge</a> van de grond te krijgen?

<strong>2015</strong>

- <a title=""Joost Cobet en Susan Jans gaan in Ik Vertrek"" href=""http://www.vakantieboekenbijnederlanders.nl/joost-en-susan-in-ik-vertrek..."">Joost Cobet en Susan Jans gaan in Ik Vertrek</a> naar Spanje om hier <a title=""Bed and Breakfast Finca del Mundo"" href=""http://www.vakantieboekenbijnederlanders.nl/accommodaties/finca-del-mundo"">Bed and Breakfast Finca del Mundo</a> te beginnen. Maar het onbewoonbare pand moet in 3 maanden worden klaargestoomd voor gebruik en dit heeft vooral veel impact op Susan die er lichamelijk behoorlijk aan begint te leiden. Zal het dit ambitieuze stel lukken om een succesvolle B&amp;B te starten?

<strong>2014</strong>

- <a title=""Edwin en Jet de Heer in Ik Vertrek naar Frankrijk"" href=""/edwin-en-jet-de-heer-in-ik-vertrek-naar-frankrijk"">Edwin en Jet de Heer gaan in Ik Vertrek</a> naar Frankrijk samen met hun kinderen en beginnen een B&amp;B en timmerbedrijf. Maar als ze slecht financieel nieuws uit Nederland krijgen lijkt hun droom in duigen te vallen. Zal de B&amp;B van Jet nog van de grond komen en het timmerbedrijf van Edwin kan dat nog wel afgebouwd worden...

- <a title=""Ingrid den Drijver en Inma l’Ami in Ik Vertek"" href=""/ingrid-den-drijver-en-inma-lami-bb-alicante-spanje"">Ingrid den Drijver en Inma l’Ami in Ik Vertek</a> beginnen B&amp;B in Alicante Spanje omdat ze Nederland eigenlijk helemaal zat zijn geworden. De viskar van ze is gestolen en ze zijn het harde werken wel zat. Maar eenmaal in Spanje waar de bed en breakfast moet komen slaat de heimwee toe...zullen Ingrid en Inma het volhouden of spat de Spaanse droom uiteen.

- In deze aflevering zie je <a title=""Sylvia van den Berg en Nico Dillingh in Ik Vertrek"" href=""http://www.vakantieboekenbijnederlanders.nl/sylvia-van-den-berg-en-nico-..."">Sylvia van den Berg en Nico Dillingh in Ik Vertrek</a> naar Spanje emigreren om hier een barretje over te nemen. Ze betalen behoorlijk voor de goodwill en dan wil de eigenaar ook nog niet meewerken, vervolgens gooit de slechte naam van de Spaanse bar, die inmiddels van van Sylvia en Nico is, helemaal roet in het eten...

- <a title=""Hellen en George Streur gaan in Ik Vertrek naar Hongarije"" href=""http://www.vakantieboekenbijnederlanders.nl/hellen-en-george-streur-in-i..."">Hellen en George Streur gaan in Ik Vertrek naar Hongarije</a> en beginnen hier vakantiepark <a title=""Puszta Eldorado"" href=""http://www.vakantieboekenbijnederlanders.nl/accommodaties/pusztaeldorado"">Puszta Eldorado</a> te beginnen. Ze kopen terwijl ze in Nederland wonen al een stuk grond en beginnen met het bouwen van vakantiebungalows. Als er twee bungalows af zijn gaat de familie Streur richting Hongarije. De toeristen weten het vakantiepark in het begin echter nog maar moeilijk te vinden....

- <a title=""Bertie en Jan Vermeulen in Ik Vertrek gaan naar Luxemburg"" href=""http://www.vakantieboekenbijnederlanders.nl/bertie-en-jan-vermeulen-in-i..."">Bertie en Jan Vermeulen in Ik Vertrek gaan naar Luxemburg</a> samen met hun dochter Sharon. Ze nemen <a title=""camping Um-Gritt"" href=""http://www.vakantieboekenbijnederlanders.nl/accommodaties/camping-um-gritt"">camping Um-Gritt</a> over en ze moeten het nodige opknappen maar dan begint het heel hard te regenen en de camping ligt vlak naast een rivier. De rivier blijft maar stijgen en komt steeds dichter bij de camping in de buurt. Zal het de familie Vermeulen lukken ondanks het vele water er een succes van te maken?

- Henk en Nies Vreekmap starten in Ik Vertrek Pauline am See vakantie appartementen in Duitsland. Al in 2007 kochten ze na jarenlang te hebben gezocht naar een geschikt pand in Frankrijk en Duitsland een pand. Nies wilde niet perse weg uit Nederland maar toen ze het pand zag wat ze later kochten werd ze er verliefd op. Jaren klust Henk aan het pand naast het runnen van zijn kachelzaak maar door omstandigheden raakt het geld op. Zullen ze het uiteindelijk voor elkaar krijgen?

- <a title=""Michael en Fijtje Lothmann in Ik Vertrek beginnen Tenuta Il Castelletto"" href=""http://www.vakantieboekenbijnederlanders.nl/michael-en-fijtje-lothmann-i..."">Michael en Fijtje Lothmann in Ik Vertrek beginnen Tenuta Il Castelletto</a> in Piemonte, Italië. Ze kopen een villa / kasteel om deze helemaal op te knappen en er villa appartementen in te maken. Ook willen ze zogenoemde lodge tenten op het terrein zetten om deze te verhuren. Het doel is om dit allemaal in één jaar te realiseren. Zo in eens is hun luxe en vertrouwde leventje in Nederland ingeruild voor een leven in Italië. Zal het de familie Lothmann gaan lukken?

<strong>-</strong> In deze Ik Vertrek zie je hoe Dianne Tonies en Frenk Megens stapelverliefd worden op het eiland als ze voor het eerst op Curaçao komen in 2009 en in 2014 besluiten om het roer om te gooien en <a title=""Abaai Resort Curaçao"" href=""http://www.vakantieboekenbijnederlanders.nl/accommodaties/abaai-resort-c..."">Abaai Resort Curaçao</a> te starten. Hun betaalbare, kleinschalige en vooral gezellige resort biedt voor iedereen de mogelijkheid om Curaçao te ontdekken. Maar aan dit alles ging een hele boel vooraf want ze kregen hun huis maar niet verkocht, gelukkig had hun dochter al wel snel een baan als dolfijnentrainster. Eenmaal op Curaçao is het geld al snel op en moeten de eerste gasten wel heel snel gaan komen.

<strong> - </strong>Marieanne en Joelle verlaten Nederland en verruilen dit met Italië omdat ze als modeontwerpsters allebei hun baan kwijt waren geraakt. Ze besluiten om samen een B&amp;B te beginnen. Uiteindelijk belanden ze in het plaatsje Lecce waar ze in het centrum een prachtig pand betrekken. Hier begint hun avontuur in <a title=""Little Dolce Bed &amp; Breakfast"" href=""http://www.vakantieboekenbijnederlanders.nl/little-dolce-bed-breakfast-i..."">Little Dolce Bed &amp; Breakfast</a>.

- <a title=""Hotel-Restaurant Druidenstein"" href=""http://www.vakantieboekenbijnederlanders.nl/accommodaties/hotel-restaura..."">Hotel-Restaurant Druidenstein</a> in Ik Vertrek wordt overgenomen door Harald en Jerry en omgetoverd in een prachtig familiehotel met restaurant. Dit hotel is zeer geschikt voor een kort maar ook zeker voor een lang verblijf om de Harz te ontdekken. Het hotel heeft overdekte stalling voor fietsen en motoren.

- <a title=""Jeroen Bults en Marleen Tijdeman gaan in Ik Vertrek"" href=""http://www.vakantieboekenbijnederlanders.nl/jeroen-bults-en-marleen-tijd..."">Jeroen Bults en Marleen Tijdeman gaan in Ik Vertrek</a> naar Italië om hun droom na te jagen. In Nederland hebben ze alles wat ze willen maar toch missen ze iets. Ze kopen een oud landhuis in Le Marche en gaan zelf de verbouwing doen. <a title=""Villa NuMoViv"" href=""http://www.vakantieboekenbijnederlanders.nl/villa-numoviv-le-marche-italie"">Villa NuMoViv</a> zoals ze het noemen krijgt gestaag vorm maar de deadlines komen aldoor dichterbij.....gaan ze het halen?

<strong>2013</strong>

- In deze <a title=""Ik Vertrek gaan Peter en Paula naar Denemarken"" href=""http://www.vakantieboekenbijnederlanders.nl/paula-en-peter-in-ik-vertrek..."">Ik Vertrek gaan Peter en Paula naar Denemarken</a> om hier een boerderij te verbouwen en een camping te beginnen. Dochter Marit van Peter gaat ook mee. Het probleem is echter dat er geen geld is voor de verbouwing en dus moet Peter eerst aan het werk in Denemarken, Zal <a title=""Natuurvakantie Nature Ferie"" href=""http://www.vakantieboekenbijnederlanders.nl/accommodaties/nature-ferie"">Natuurvakantie Nature Ferie</a> een succes worden of  worden de zorgen te veel?

- In deze aflevering van <a title=""Ik vertrek gaan Renske en Pieter van de Vlis"" href=""http://www.vakantieboekenbijnederlanders.nl/renske-en-pieter-van-der-vli..."">Ik vertrek gaan Renske en Pieter van de Vlis</a> naar Frankrijk om samen met hun pleegzoon Gabriel om hier een Motor camping over te nemen. Renske en Pieter van der Vlis stoppen veel tijd en moeite in het opknappen van de camping in de Dordogne om er weer een succes van te maken. Echter 5 jaar later is Renske alleen nog maar met Gabriel op <a title=""Camping Moto Dordogne"" href=""http://www.vakantieboekenbijnederlanders.nl/camping-moto-dordogne"">Camping Moto Dordogne</a>.

- In deze aflevering van Ik Vertrek zie je de familie Kloosterman naar Oostenrijk vertrekken. Ze kopen een pesnion over genaamd <a title=""Gästehaus Pernull"" href=""http://www.vakantieboekenbijnederlanders.nl/accommodaties/gastehaus-pernull"">Gästehaus Pernull</a> in Khünburg in de provincie Karinthië. Ze moeten een behoorlijk bezetting halen willen ze er van rond kunnen komen en dan moeten ze ook nog eens hun twee zoons missen, hoe zal het <a title=""Pierre en Monique Kloosterman vergaan in Ik Vertrek"" href=""http://www.vakantieboekenbijnederlanders.nl/pierre-en-monique-kloosterma..."">Pierre en Monique Kloosterman vergaan in Ik Vertrek</a>?

- Ik deze aflevering van <a title=""Ik Vertrek zie je Daan en Clasien van Driel"" href=""http://www.vakantieboekenbijnederlanders.nl/daan-en-clasien-van-driel-in..."">Ik Vertrek zie je Daan en Clasien van Driel</a> naar Frankrijk afreizen om hier een B&amp;B te beginnen. Van hun spaargeld kopen ze een prachtig pand om hier een luxe Chambres d'Hôtes <a title=""Villa Magnolia Parc"" href=""http://www.vakantieboekenbijnederlanders.nl/accommodaties/villa-magnolia..."">Villa Magnolia Parc</a> in te beginnen. Er moet veel geklust worden en uiteindelijk kost dit zoveel dat geld en gezondheid een zeer grote rol gaan spelen. Zal het Clasien en Daan lukken om op tijd open te gaan?

- In <a title=""Ik Vertrek zie Peter en Heike Scholten"" href=""http://www.vakantieboekenbijnederlanders.nl/peter-en-heike-in-ik-vertrek"">Ik Vertrek zie je Peter en Heike Scholten</a> samen met hun tweee kinderen vertrekken naar Zuid-Afrika om daar een safari lodge over te nemen die nodig aan een make over toe is. Ze zullen cheetah safaris gaan organiseren en Ingulule safari camp starten. Ook willen ze vrijwilligersprojecten gaan starten o zo iets bij te dragen aan een betere wereld. Ook nemen ze veel lokale mensen in dienst maar blijkt dat wel een succes?

<strong>- </strong>In deze <a title=""Ik Vertrek Michiel en Hanneke"" href=""http://www.vakantieboekenbijnederlanders.nl/chalet-sonnentanz-michiel-en..."">Ik Vertrek Michiel en Hanneke</a> Bovy zijn er na 10 jaar over uit ze gaan vertrekken en één ding wisten vanaf het begin af aan al het wordt Oostenrijk! Ze zijn gek op de bergen en houden ook heel erg van wintersporten.Vlakbij Zell am See vinden ze al snel een prachtig pand. Maar er moet nog veel gebeuren aan het pand voordat Chalet Sonnentanz haar deuren kan openen. Gaan ze alle problemen die ze tegenkomen overwinnen en lukt het ze om uiteindelijk de 9 appartementen op tijd af te krijgen voor het hoogseizoen?

- In deze aflevering gaan Elly en Marcel in Ik Vertrek richting de Auvergne in Frankrijk om daar <a title=""Précontent Chambres d'Hotes"" href=""http://www.vakantieboekenbijnederlanders.nl/accommodaties/auberge-du-pre..."">Précontent Chambres d'Hotes</a> met gite te beginnen. Al jaren dromen de Limburgers Elly Penders en Marcel Stuve ervan. Na vele lichamelijke tegenslagen vertrekken ze uiteindelijk toch naar Frankrijk maar de beoogde camping die ze wilde starten lijkt te zwaar.Hierop besluiten ze een bestaande B&amp;B met restaurant over te nemen.

- In deze aflevering zie je Rianne en Cobus naar Portugal afreizen om de camping van de ouders van Rianne over te nemen. Geld hebben ze niet dus blijft Cbus eerst in Nederland om alles te bekostigen. Rianne had net een kapsalon geopend en moet nog enorm wennen aan het idee. Zal het de familie Bleeker lukken zonder geld <a title=""camping Quinta Do Porto"" href=""http://www.vakantieboekenbijnederlanders.nl/accommodaties/parque-de-camp..."">camping Quinta Do Porto</a> tot een succes te late worden?

<strong>2012</strong>

- In deze aflevering zien we de <a href=""/familie-reesink-in-ik-vertrek-naar-australie/"">Familie Reesink in Ik Vertrek naar Australië</a> gaan om hier een gedroomde melkveebedrijf te beginnen. Door alles fegles in Nederland is melkveehouder Han er namelijk helemaal klaar mee. Anneke zijn vrouw en Erwin zijn zoon hebben er ook zin in! Gaat het Han en Anneke Reesink lukken?

- In deze aflevering gaat de <a href=""/familie-trustfull-in-ik-vertrek-naar-suriname/"">familie Trustfull in Ik Vertrek naar Suriname</a> om hier een garagebedrijf te beginnen. Paul kocht samen met zijn broer een stuk grond voor een nieuw te bouwen garage maar deze grond bleek moerasland en bouwen kunnen ze ook al niet....

- <a title=""La Ruta Naranja"" href=""http://www.vakantieboekenbijnederlanders.nl/accommodaties/la-ruta-naranja"">La Ruta Naranja</a> Arnold &amp; Ingrid van Dongen vertrokken naar de Spaanse zon om een appartementenverhuur op te zetten. Ze bouwden hun huis en de appartementen op een aangekocht stuk grond aan de Spaanse oostkust, nabij Alicante. Na jaren van hard werken verrees een schitterend vakantieadres voor zon genieters.

- <a title=""la Perla de Frigiliana B&amp;B – deluxe"" href=""http://www.vakantieboekenbijnederlanders.nl/accommodaties/la-perla-de-fr..."">la Perla de Frigiliana</a> in Spanje. André Been en Remco Trap lieten het Amsterdamse leven achter en vertrokken naar Spanje om daar hun prachtige villa open te stellen voor Nederlandse vakantiegangers. Hun B&amp;B is onderdeel van hun villa en biedt een luxe verblijf voor Spaans minnende vakantiegangers.

- Chris en Loes Schepers gaan in Ik Vertrek samen met hun 2 kinderen naar de Dordogne in Frankrijk om hier een Glamping te beginnen genaamd Place de la Famille. Ze zullen zich speciaal gaan richten op vakantie met kinderen. De luxe camping voor gezinnen met kids heeft ook een zwembad en vele leuke activiteiten voor de kinderen.

- <a title=""Wout en Shilpi Kelderman-van Roomen gaan in Ik Vertrek"" href=""http://www.vakantieboekenbijnederlanders.nl/wout-en-shilpi-kelderman-van..."">Wout en Shilpi Kelderman-van Roomen gaan in Ik Vertrek</a> naar Oostenrijk samen met hun dochter Anne-Rose om hier hun droom te verwezenlijken. Ze beginnen een hotel en alles gaat redelijk goed maar ze hebben weinig vrije tijd maar geen geld om personeel aan te nemen. Wout mist zijn kinderen uit een eerder huwelijk ook erg en ze besluiten terug te gaan naar Nederland...maar al snel gaan ze weer naar Oostenrijk om <a title=""pension Haus Tyrol"" href=""http://www.vakantieboekenbijnederlanders.nl/pension-haus-tyrol"">pension Haus Tyrol</a> te starten....

<strong>2011</strong>

- <a title=""Casa Calexico"" href=""http://www.vakantieboekenbijnederlanders.nl/accommodaties/casa-calexico"">Casa Calexico</a> Audrey Groenenboom en Joop Robben vertrokken naar het zonnige Bonaire. Ze knapten hun prachtige hardhouten huis zelf op en bouwden een aantal prachtige accommodaties op hun terrein.

- <a href=""http://www.vakantieboekenbijnederlanders.nl/accommodaties/vista-sull-oli..."">Countryhouse Vista Sull’ Oliveto</a> Heleen en Ed van der Neut vertrokken in 2011 naar Italië om hun droom na te jagen: het uitbaten van een eigen B&amp;B en appartementen. Hun trip kunnen we bestempelen als succesvol. Een paar jaar na hun vertrek wonnen ze in 2014 zelfs en Zoover Award. Je kunt de Ik Vertrek aflevering <a href=""http://www.npo.nl/ik-vertrek/24-05-2014/AT_2016053"" target=""_blank"" rel=""noopener"">hier</a> bekijken.

- In deze aflevering van <a title=""Ik Vertrek Marcel en Thea Scharff"" href=""http://www.vakantieboekenbijnederlanders.nl/ik-vertrek-marcel-en-thea-be..."">Ik Vertrek Marcel en Thea</a> Scharff. Marcel werkt in de chemische industrie maar raakt overwerkt door de onregelmatige diensten en besluit nadat hij voor een tweede keer in slaap valt achter het stuur en een ongeval krijgt dat het genoeg is zo. Samen met zijn vrouw Thea en dochter Charlotte. Middenin Frankrijk in de Auvergne kopen ze een vervallen boerderij om deze om te toveren tot Chambres d'Hôte ook wel bekend als bed en breakfast met de naam Les Vernelles.

- In deze Ik Vertrek gaat familie van den Boogaard naar Curaçao om daar een nudisten appartementencomplex te bouwen genaamd <a title=""The Natural curacao"" href=""http://www.vakantieboekenbijnederlanders.nl/accommodaties/the-natural-cl..."">The Natural Curacao</a>. Paul en Hélène van den Boogaard bouwen een nieuw appartementencomplex gericht op nudisme. Ook kopen ze een grote motorjacht om dagtripjes te organiseren. Het valt allemaal niet mee en wordt de keuze wel gerespecteerd door de familie?

- Luuk Klinkert en Jacqueline Oranje in Ik Vertrek gaan naar Sauerland, Duitsland om daar Hotel Waldhotel over te nemen. Na jarenlang in de horeca in Nederland te hebben gewerkt zijn ze het wel een beetje zat en willen ze het rustiger aan gaan doen. Maar gaat dat wel lukken met een Hotel In Duitsland?

- <a title=""Rob en Nicolette Ingeneeger"" href=""http://www.vakantieboekenbijnederlanders.nl/rob-en-nicolette-ingeneeger-..."">Rob en Nicolette Ingeneeger</a> gaan in Ik Vertrek naar Frankrijk nadat Rob werkloos thuis kwam te zitten. Hun droom is een <a title=""B&amp;B met schildersatelier"" href=""http://www.vakantieboekenbijnederlanders.nl/accommodaties/le-relais-des-..."">B&amp;B met schildersatelier</a>. Maar voordat het zo ver is moeten ze keihard klussen. Ze klussen zelfs zo hard dat de kinderen zich ernstig zorgen maken om hun gezondheid. Zal het Rob en Nicolette lukken?

<strong>2010</strong>

- In deze aflevering zien we <a href=""/jessica-en-arno-de-jong-in-ik-vertrek-naar-frankrijk/"">Jessica en Arno de Jong in Ik Vertrek naar Frankrijk</a> gaan om hier <a href=""/accommodaties/alpadventures/"">AlpAdventures</a> te beginnen. Ze willen meer kunnen genieten van de bergen en de winter en gaan daarom naar het Franse alpendorpje Flaine...maar hier is het buiten de winter om wel heel erg ""dood""...

<strong>2009</strong>

- In <a title=""Ik Vertrek gaan Marjon en Rodrique Clijsen naar Frankrijk"" href=""http://www.vakantieboekenbijnederlanders.nl/marjon-en-rodrique-clijsen-i..."">Ik Vertrek gaan Marjon en Rodrique Clijsen naar Frankrijk</a> samen met Telma en Niesl en kinderen. Eerst werkte Telma voor Rodrique in Nederland en nu gaan de twee families samen een Chateau omtoveren to een gastenverblijf. Maar dan gebeurt er iets wat eigenlijk niemand gedacht had en lijkt de hele emigratie in gevaar te komen...zal <a title=""Chateau de Camurac"" href=""http://www.vakantieboekenbijnederlanders.nl/accommodaties/chateau-de-cam..."">Chateau de Camurac</a> er ooit komen?

<strong>2008</strong>

- In <a title=""Ik vertrek gaan Ronald en Anneke Kramer"" href=""http://www.vakantieboekenbijnederlanders.nl/ronald-en-anneke-kramer-in-i..."">Ik vertrek gaan Ronald en Anneke Kramer</a> samen met hun 4 kinderen naar Maria Alm in Oostenrijk emigreren. Ze willen een pannenkoekenrestarant en <a title=""Gasthof Sonnenlicht"" href=""http://www.vakantieboekenbijnederlanders.nl/accommodaties/gasthof-sonnen..."">Gasthof</a> beginnen. Maar dan krijgt de emigratie een hele nare wending, Anneke wordt ziek. Ondanks alles zetten ze toch door maar het zal nooit zo worden zoals de familie Kramer ooit in gedachten had.

<strong style=""line-height: 1.5em;"">2007</strong>

- <a title=""Henk en Carolien Peters-Duinhoven"" href=""http://www.vakantieboekenbijnederlanders.nl/henk-en-carolien-peters-duin..."">Henk en Carolien Peters-Duinhoven</a> gaan in Ik Vertrek naar Costa Rica. Na een vakantie zijn ze verliefd geworden op het mooie land en kopen een stuk grond. Hier moet een vakantiecomplex op komen voor natuurliefhebbers. Maar eenmaal aangekomen is de bouw van <span style=""color: #4f4f4f;""><a title=""Heliconia Island"" href=""http://www.vakantieboekenbijnederlanders.nl/accommodaties/heliconia-island"">Heliconia Island</a> nog niet echt opgeschoten...Zal het familie Peters gaan lukken?</span>

- <a title=""Martien en Erica in Ik Vertrek"" href=""http://www.vakantieboekenbijnederlanders.nl/martien-meiland-en-erica-ren..."">Martien en Erica in Ik Vertrek</a> gaan samen met hun twee dochters naar Frankrijk om hier <a title=""Chambres d'Hôtes Chateau de la Brosse"" href=""http://www.vakantieboekenbijnederlanders.nl/chateau-de-la-brosse"">Chambres d'Hôtes Chateau de la Brosse</a> te beginnen nabij Parijs. Ze kopen een vervallen kasteel om deze helemaal op te knappen tot een B&amp;B. Het budget gaat er wel heel snel door en als alles dan eenmaal af is valt het leven van kasteelheer en -vrouw toch wel heel erg tegen. D"