Vakantiehuizen Limburg

Vakantiehuizen Limburg
Temidden van groen, omringd door velden, direct aan de bosrand, gelegen aan een meer en kindvriendelijk; veel vakantiehuizen in Limburg kun je met een combinatie van deze termen beschrijven. En staan ze op een vakantiepark, dan mag je daar nog faciliteiten aan toevoegen als een overdekt zwembad, tennisbaan, restaurant, golfbaan en spa. In een vakantiehuis in Limburg kun je duidelijk een echte familie- of natuurvakantie beleven. Fietsen, natuur, rust en wandelen zijn bovendien prima af te wisselen met een dagje naar Maastricht of een bezoek aan één van de bezienswaardigheden in Limburg.

Limburg ontdekken
In Limburg vind je tientallen kilometers aan wandelpaden en fietsroutes die je door vrijwel uitsluitend vijfsterrenlandschap voeren; van het vogelrijke Nationaal Park De Groote Peel tot de glooiende Brunsummerheide in Zuid-Limburg. Het heuvelachtige terrein biedt bovendien unieke uitdagingen voor mountainbikers en hardlopers. In schilderachtige dorpjes neem je een welverdiende pauze onder het genot van een kop koffie met een punt onvervalste Limburgse vlaai. Wil je een dagje uit dan is er in de omgeving van het vakantiehuis genoeg te doen, zoals een bezoek aan het Drielandenpunten bij Vaals, de grotten van Valkenburg of één van de Limburgse wijngaarden of bierbrouwerijen. Met de kinderen heb je een gezellige dag in dierentuin GaiaZOO, indoor skiresort SnowWorld of pretpark Toverland. Ben je met zijn tweeën, dan beleef je gegarandeerd quality time in het kuuroord Thermae 2000. Bij thuiskomst in het vakantiehuis stook je de haard op en geniet je met een glas wijn van de heerlijke rust en je weldadige lichaam.

Een stedentrip vanuit je vakantiehuis
Wandelen in de natuur is mooi en ontspannend, maar met een stadswandeling prikkel je de zintuigen op een heel andere manier. Een dagje Maastricht mag dan ook eigenlijk niet ontbreken tijdens je vakantie in Limburg..! Wandel door het oude stadscentrum, bezoek het O.L. Vrouweplein met de basiliek, de parken en het Vrijthof en snuif de bourgondische en gezellige sfeer op van deze heerlijke stad. Voor een dosis cultuur, een dagje shoppen, heerlijk eten en drinken of lekker een terrasje pakken is Maastricht een uitstekende bestemming. Ook het toeristische Valkenburg en prachtig gelegen Heerlen hebben genoeg te bieden voor een dagje uit. Je kunt zelfs een korte stedentrip maken over de grens, naar het Duitse Aken of Vlaamse Luik bijvoorbeeld. Vanuit je vakantiehuis in Limburg liggen de leukste stedentrips in Nederland, België en Duitsland binnen handbereik!