Vakantiehuizen in Oost-Vlaanderen

Een vakantiehuis huren in Oost-Vlaanderen
Oost-Vlaanderen is de provincie van de historische stad Gent en de machtige Schelde, maar ook van lieflijke beekjes, uitgestrekt polderlandschap en machtige forten en kastelen. Een afwisselende regio met minstens zoveel verschillende vakantiehuizen; van stadsappartement in hartje Gent tot rustiek vakantiehuis in het boerenland. Oost-Vlaanderen is ook de ideale bestemming binnen België voor iedere wandelaar en fietser. Met een uitgebreid fietsnetwerk van maar liefst 1800 kilometer aan fietspaden dat voert door de Leiestreek, het Meetjesland en de Vlaamse Ardennen, staat Oost-Vlaanderen terecht bekend als dé fietsprovincie van België. Hoe heerlijk is het dan om thuis te komen bij je vakantiehuis en daar in alle rust een welverdiend streekbiertje te drinken?

Bezienswaardigheden in Oost-Vlaanderen
Ga je op vakantie in Oost-Vlaanderen, dan heb je een heel scala aan bezienswaardigheden tot je beschikking. Zo staan er maar liefst drie begijnhoven en vijf belforten in deze provincie op de UNESCO werelderfgoedlijst. In de Leiestreek, aan de rivier de Leie, staat het 16e eeuwse Kasteel Ooidonk; misschien wel het mooiste kasteel in België. Het weelderige kasteel wordt omgeven door een prachtig park van 45 hectare en is zeker het bezoeken waard. Ook imponerend is de voormalige militaire vesting Fort Liefkenshoek op de linkeroever van de Schelde. Het vrij toegankelijke bouwwerk biedt met een belevingscentrum een bijzondere inkijk in de eeuwenoude geschiedenis van het fort. Vanuit de uitkijktoren heb je een spectaculair uitzicht over de machtige Schelde en omringende Waaslandhaven. Recreëren in de natuur kan ook: Het Buggenhoutbos is een uniek gemengd loofbos van meer dan 200 hectare groot. Wandelroutes brengen je langs de unieke variatie aan flora en fauna en kinderen kunnen zich uitleven in de grote speelzone. Nog meer vermaak voor kinderen biedt het Bospark in Lokeren en het avonturenpark “The Seven Summits”. Na zo’n avontuurlijke dag of cultureel uitstapje is kun je heerlijk bijkomen bij het haardvuur van je vakantiehuis

Genieten van Gent
Een vakantie in Oost-Vlaanderen is niet compleet zonder een dagje Gent! De hoofdstad van de provincie heeft een fantastisch aanbod aan monumenten en bezienswaardigheden, maar is lang niet zo toeristisch en druk als bijvoorbeeld Brugge of Antwerpen. In Gent staat genieten voorop. Of je dat nu doet met een koel Belgisch biertje aan het water aan de Graslei of Korenlei, door de vele winkels, boetiekjes en markten te bezoeken of de middeleeuwse gildehuizen vanaf het water te bewonderen! Enkele aanraders in de stad zijn de Sint-Baafskathedraal, met het beroemde schilderij “De Aanbidding van het Lams God”, de Sint-Niklaaskerk, het Belfort en het Gravensteen. Aan het eind van de dag is het gezellig eten in één van de vele restaurant in de smalle straatjes van de wijk Het Patersol. Na een drukke dag kom je moe maar voldaan thuis in je vakantiehuis. Tijd om plannen te maken voor weer een opwindende dag in Oost-Vlaanderen!