Vakantiehuizen in de Ardennen

Vakantiehuis huren in Luxemburg
Luxemburg is de grootste provincie van België en onder vakantiegangers de meest populairste. Want hier laat de natuur zich van zijn beste kant zien. De Ardennen bestaat uit een aaneenschakeling van beboste ravijnen, snelstromende riviertjes, steile rotsen, dichte wouden en mooie valleien. De ruige omgeving biedt allerlei mogelijkheden voor een actieve tot avontuurlijke vakantie. Ook bevinden zich hier talloze bezienswaardigheden in de vorm van historische stadjes, monumenten uit de Tweede Wereldoorlog, authentieke brouwerijen en eeuwenoude burchten en grotten. Het aanbod van vakantiehuizen in Luxemburg is zo divers dat er voor iedereen een perfecte accommodatie te vinden is – en altijd in het groen!

Actieve en avontuurlijke vakantie in de Ardennen
Of je nu natuurwandelingen gaat maken of het avontuur wil opzoeken, in de Ardennen is het allemaal mogelijk. Van motorrijder tot mountainbiker en van langlaufer tot sportvisser: dit ongerepte landschap biedt elk wat wils. Een snelstromende rivier afvaren per kajak, abseilen van een steile rots of een afdaling in een grot zijn activiteiten die zelfs een doorgewinterde thrillseeker zullen bekoren. En in de winter bieden sneeuw en ijs weer nieuwe mogelijkheden. Kies een vakantiehuis in Luxemburg op een heuvel en je kunt zo van de helling skieën! Of verblijf in een charmant oud dorpje en proef de lokale sfeer én de streekspecialiteiten. Ook voor een groepsvakantie is de Ardennen de ideale bestemming. Er is een grote keus uit groepsvakantiehuizen en de omgeving biedt zoveel mogelijkheden dat iedereen zich opperbest zal vermaken!

Bezienswaardigheden in de Belgische Ardennen
Verspreid in de prachtige Ardense natuur liggen tal van gezellige stadjes, historische bezienswaardigheden en leuke attractieparken. Het best bezochte stadje is LaRoche, met het prachtig geconserveerde Feodaal Kasteel en vele andere toeristische attracties. Durby staat bekend als kleinste stadje van de wereld, maar heeft des te meer bezienswaardigheden, waaronder een ambachtelijke bierbrouwerij en diamantmuseum. In Bastogne vond tijdens de Tweede Wereldoorlog het Ardennenoffensief plaats. Het oorlogsmonument en museum houden deze herinnering levend. Leuk om met kinderen te bezoeken zijn de Grotten van Hotton, het wildpark van Bouillon, Houtopia Kinderwereld, Parc Chlorophylle, het Labyrint in Durbuy of het Euro Space Center. Daarnaast zijn er in heel Luxemburg tal van ruïnes, eeuwenoude overblijfselen en authentieke dorpjes die elk hun verhaal uit de bewogen Ardeense geschiedenis vertellen. Met deze geheel eigen cultuur en een uniek landschap is Luxemburg de meest bijzondere bestemming in België!