Vakantiehuizen Drenthe

Vakantiehuizen in Drenthe langs de randen van de provincie vind je de lager gelegen veengebieden vol kanalen en sloten. De veenmoerassen die zijn ontstaan vormen een uniek natuurgebied en is een geweldige plek om vogels te spotten. Verspreid over en uniek voor de provincie zijn de vele schaapskooien. Iedere ochtend trekt de herder met zijn herdershond erop uit om de kudde schapen naar de omliggende heidevelden te brengen. Het vertrek of de terugkeer van de schaapskudde naar de schaapskooi is een fantastisch gezicht!

Bezienswaardigheden in Drenthe
Echt grote steden zijn er niet in Drenthe. Assen en Emmen zijn de grootste en meest bekende steden, de ייn vanwege Bartje, het Drents Museum en de jaarlijkse TT en de andere om zijn dierentuin. In Wildlands Zoo Emmen reis je door de jungle, de savanne en het poolgebied en maak je een wereldexpeditie in ייn dag. In plaats van grote steden vind je in Drenthe vooral karakteristieke brinkdorpen, imposante landgoederen en rietgedekte boerderijen. In dorpen als Ruinen, Orvelte, Roden, Norg, Dwingeloo, Diever en Zuidlaren wandel je over eeuwenoud plaveisel en ervaar je de typisch Drentse gemoedelijkheid en gastvrijheid. Neem ook eens een kijkje bij ייn van de vele ambachtelijke bedrijven of kijkboerderijen. Vaak in authentieke gebouwen gevestigd krijg je hier te zien hoe oude ambachten als glasblazen of pottenbakken worden uitgevoerd. Ook koloniedorpen als Frederiksoord en Diever bieden een interessante kijk in de Nederlandse geschiedenis.

Actief ontspannen in de Drentse natuur
De grote bosrijke natuurgebieden in Drenthe bieden allerlei mogelijkheden om actief bezig te zijn. Zo zijn er talloze mountainbike parcoursen, fietspaden en wandelpaden die je langs de mooiste plekken voeren. In de zomer kun je bij ייn van de vele gratis toegankelijke zwemplassen genieten van de zon, het zand en het water. En de grote drie Drentse meren bieden volop ruimte voor watersporters, zeilers en surfers om zich uit te leven. Na een dagje in de buitenlucht is het heerlijk thuiskomen in je vakantiehuis, waar je kunt genieten van de rust en ruimte rondom het terras of juist de gezelligheid kunt opzoeken van het vakantiepark!