Vakantiehuizen Drenthe

Door Vakantie boeken bij Nederlanders op maandag 5 november 2018.

Vakantiehuizen in Drenthe langs de randen van de provincie vind je de lager gelegen veengebieden vol kanalen en sloten. De veenmoerassen die zijn ontstaan vormen een uniek natuurgebied en is een geweldige plek om vogels te spotten. Verspreid over en uniek voor de provincie zijn de vele schaapskooien. Iedere ochtend trekt de herder met zijn herdershond erop uit om de kudde schapen naar de omliggende heidevelden te brengen. Het vertrek of de terugkeer van de schaapskudde naar de schaapskooi is een fantastisch gezicht!

Bezienswaardigheden in Drenthe
Echt grote steden zijn er niet in Drenthe. Assen en Emmen zijn de grootste en meest bekende steden, de ייn vanwege Bartje, het Drents Museum en de jaarlijkse TT en de andere om zijn dierentuin. In Wildlands Zoo Emmen reis je door de jungle, de savanne en het poolgebied en maak je een wereldexpeditie in ייn dag. In plaats van grote steden vind je in Drenthe vooral karakteristieke brinkdorpen, imposante landgoederen en rietgedekte boerderijen. In dorpen als Ruinen, Orvelte, Roden, Norg, Dwingeloo, Diever en Zuidlaren wandel je over eeuwenoud plaveisel en ervaar je de typisch Drentse gemoedelijkheid en gastvrijheid. Neem ook eens een kijkje bij ייn van de vele ambachtelijke bedrijven of kijkboerderijen. Vaak in authentieke gebouwen gevestigd krijg je hier te zien hoe oude ambachten als glasblazen of pottenbakken worden uitgevoerd. Ook koloniedorpen als Frederiksoord en Diever bieden een interessante kijk in de Nederlandse geschiedenis.

Actief ontspannen in de Drentse natuur
De grote bosrijke natuurgebieden in Drenthe bieden allerlei mogelijkheden om actief bezig te zijn. Zo zijn er talloze mountainbike parcoursen, fietspaden en wandelpaden die je langs de mooiste plekken voeren. In de zomer kun je bij ייn van de vele gratis toegankelijke zwemplassen genieten van de zon, het zand en het water. En de grote drie Drentse meren bieden volop ruimte voor watersporters, zeilers en surfers om zich uit te leven. Na een dagje in de buitenlucht is het heerlijk thuiskomen in je vakantiehuis, waar je kunt genieten van de rust en ruimte rondom het terras of juist de gezelligheid kunt opzoeken van het vakantiepark!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Vakantiehuis in Duitsland

Door Vakantie boeken bij Nederlanders op donderdag 8 november 2018.

Pal aan onze oostgrens ligt een enorm land vol geweldige natuur en rijke cultuur om te ontdekken. Een vakantiehuis in Duitsland bevindt zich op slechts een aantal uur rijden van Nederland en is perfect voor een midweek of weekendje weg in een totaal andere omgeving. Maar in Duitsland valt ook genoeg te beleven voor een lange vakantie. Vanuit een vakantiehuis in Duitsland geniet je van de weelderige bossen, glooiende heuvels, hoge bergen, vele sprookjesachtige kastelen en historische plaatsen die ons wonderbaarlijke buurland te bieden heeft!

Lees verder >

Armenië zal je aangenaam verrassen!

Door Vakantie boeken bij Nederlanders op zondag 13 mei 2018.

Hoog in de Kaukasus ligt Armenië. Hier wisselen hoogvlaktes, groene valleien en snelstromende rivieren elkaar af met eeuwenoude kerken, kloosters en burchten. Een vakantie in Armenië ligt misschien niet voor de hand, maar geef het een kans en je zult blij worden verrast door prachtige vergezichten over ongerepte berglandschappen, idyllische dorpjes en de zeer gastvrije bevolking.

Lees verder >

Vakantie in West-Vlaanderen

Door Vakantie boeken bij Nederlanders op dinsdag 6 november 2018.

West-Vlaanderen is de enige Belgische provincie die ligt aan de kust. Het westelijke en noordelijke deel van deze Vlaamse provincie strekt zich achter de duinen uit tot een vlak landschap. Door deze groene polders is het prachtig wandelen, fietsen en charmante dorpjes ontdekken. In het binnenland liggen mooie steden als Brugge, Diksmuide, Ieper, Kortrijk en Torhout. In het zuiden van West-Vlaanderen wordt het landschap heuvelachtiger, met de Kemmelberg als hoogste top (156 m) van dit Vlaamse heuvelland.

Lees verder >