Vakantiehuis in Zweden

Door Vakantie boeken bij Nederlanders op donderdag 8 november 2018.

Ben je op zoek naar een vakantiebestemming met volop ruimte, schone lucht, ongerept bos en kristalheldere meren? Dan is Zweden de place te be! Een vakantiehuis in Zweden bevindt zich per definitie in een schitterende omgeving en is niet zelden voorzien van sauna en open haard. Boek een vakantiehuis in Zweden van Nederlandse eigenaars en geniet van een avontuurlijke of juist ontspannen vakantie in Zweden!

Een stuga als vakantiehuis in Zweden
Een stuga is een traditioneel Zweeds vakantiehuis van hout met een warme uitstraling. Dit vakantiehuis in Zweden is meestal voorzien van sauna, open haard of houtkachel. Je voelt je er meteen thuis! Dat geldt helemaal voor de vakantiehuizen in Zweden van Nederlandse eigenaren. Deze vakantiehuizen met typisch Zweedse uitstraling zijn voorzien van alle luxe en de Nederlandse gemakken, zoals een Hollands koffiezetapparaat en een Nederlands televisiepakket. Deze stuga is de ideale accommodatie om een ontspannen gezinsvakantie of avontuurlijke vakantie in de ongerepte Zweedse natuur te kunnen vieren.

Vakantie in Zweden
Bij Zweden denk je al snel aan sneeuw en ijs, maar je kunt in dit land ook een zonnige zomervakantie vieren vol vertier aan het water. Sterker nog: in het zuiden van Zweden vind je uitgestrekte zandstranden, waar in de zomer de temperatuur hoog genoeg is om in zee te zwemmen. In het zuiden van Zweden kun je ook in steden als Malmö en Göteburg ook de drukte opzoeken. Verder naar het noorden wordt het Zweedse landschap steeds ongerepter en de temperatuur steeds lager, totdat je in het mystieke Lapland terechtkomt. In Lapland leeft nog Europa’s enige inheemse volk, de Sami, en vind je de laatste wildernis van Europa. Tussen het ruige noorden en het dichter bevolkte zuiden bevindt zich een prachtig gebied vol bossen en meren dat zich perfect leent voor een actieve, avontuurlijke of ontspannen vakantie.

Vakantiehuis in Värmland
De meeste Nederlandse vakantiehuizen in Zweden bevinden zich in de streek Värmland. Värmland ligt in het midden van Zweden en telt 10.513 meren en bestaat voor 77% uit bos. Er wonen maar weinig mensen, waardoor je hier nog eindeloze vergezichten hebt en omringd wordt door ongerepte natuur. Vanuit een vakantiehuis in Värmland beleef je een geweldige wintersportvakantie of ontspannen zomervakantie temidden van bos, berg en meer. In de zomer kun je hier eindeloos wandelen, vissen, zwemmen, varen en kanoën; in de winter is het fantastisch schaatsen, langlaufen, ijsvissen en skiën. Mag het nog avontuurlijker? Ga dan met een gids de ongerepte natuur in om te zoeken naar rendieren, elanden of wolven. Ligt er sneeuw, dan mag een huskysledetocht of sneeuwscootertocht zeker niet ontbreken! Na een dag in de frisse lucht gloei je in het vakantiehuis in Värmland na bij de open haard of buiten bij de vuurplaats, onder de uitgestrekte sterrenhemel. Puur genieten!

Zweden is een prachtig ongerept vakantieland voor zowel gezinnen als avonturiers. Boek een vakantiehuis in Zweden van Nederlandse eigenaars en ontdek vanuit deze comfortabele stuga het Zweedse natuurschoon op avontuurlijke of ontspannen wijze!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Macedonië; parel van de Balkan

Door Vakantie boeken bij Nederlanders op maandag 5 november 2018.

Macedonië. Een vakantie in deze ‘parel van de Balkan’ is genieten van heerlijk weer, gastvrije mensen, culturele bezienswaardigheden en prachtige meren, rivieren, bossen en bergen. Toeristisch hart van Macedonië is het historische juweel Ohrid aan het gelijknamige meer.

Macedonië: parel van de Balkan

Lees verder >

Vakantie vol volkscultuur in bijzonder Hongarije

Curaçao: Een stukje tropisch Nederland in de Cariben

Door Vakantie boeken bij Nederlanders op woensdag 31 oktober 2018.

Curaçao, want naast Papiaments en Engels is Nederlands een officiële voertaal. Wel wordt er vooral Papiaments gesproken; het is bij meer dan 80% van de inwoners de voertaal thuis. Eventuele taalproblemen vormen echter gegarandeerd geen probleem bij het boeken van een Nederlandse accommodatie op het prachtige Curaçao!

Genieten van tropisch Curaçao

Lees verder >