Vakantiehuis in Tsjechië

Vakantiehuis in Tsjechië en je zult aangenaam verrast worden door de gemoedelijke sfeer en het betoverende landschap van dit Midden-Europese land!

Vakantiehuis in Tsjechië van Nederlandse eigenaar
Een land als Tsjechië dankt een groot deel van zijn aantrekkingskracht aan zijn puurheid. Tsjechië is nog redelijk onontdekt. Je vindt hier nog echte natuur, volop rust en ruimte en oprechte vriendelijkheid. Ook niet onbelangrijk: je kunt hier uitgebreid uit eten voor een habbekrats. Aan de andere kant ligt het niveau van de toeristische voorzieningen in Tsjechië lager dan in bijvoorbeeld Frankrijk, Spanje, Duitsland of Italië. Boek je een vakantiehuis in Tsjechië van een Nederlandse eigenaar, dan weet je zeker dat het je aan niks zal ontbreken! Je kunt rekenen op een probleemloze communicatie en voorzieningen zoals we die in Nederland gewend zijn.

Een luxe vakantiehuis in Tsjechië
En vakantiehuis in Tsjechië kenmerkt zich door de vele ruimte in en rondom het huis. Vaak is een vakantiehuis in Tsjechië vrij gelegen in een prachtig natuurgebied, voorzien van een ruime omheinde tuin, met niets dan bergen rondom of een meertje met kristalhelder water voor het huis. Veel vakantiehuizen zijn gevestigd in karakteristieke gebouwen, zoals een verbouwde boerderij of een authentiek berghuis. Het interieur daarentegen is helemaal van deze tijd en van alle luxe voorzien. In de omgeving is het heerlijk wandelen en fietsen en in de kleine stadjes en bergdorpjes proef je de echte Tsjechische cultuur. Het cultureel hoogtepunt van Tsjechië is uiteraard Praag. De ‘Gouden Stad’ staat bol van historische pracht en praal, met de beroemde Karelsbrug als hoofdattractie van het oude centrum. In Praag kunt u zich moeiteloos meerdere dagen vermaken!

Vakantiehuis in de Bohemen
De meest populaire vakantiegebieden in Tsjechië bevinden zich in de Bohemen. Deze regio beslaat maar liefst tweederde van het land en is onderverdeeld in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Bohemen. Hierbinnen vormen het Lipnomeer, Boheems Paradijs (Ceský Ráj) en het Reuzengebergte (Krkonoše) absolute trekpleisters. Het landschap van het Boheems Paradijs met zijn beroemde rotsformaties van zandsteen lijkt wel uit een sprookjesboek te komen. Wandel hier over imposante rotsen, door diepe kloven en door dichte wouden, terwijl je de bosbessen van de takken plukt. Tussen de rotsen zijn eeuwenoude kastelen te bewonderen, die het landschap van nog meer magie voorzien. Ceský Ráj is een geliefd oord voor wandelaars, avonturiers, natuurliefhebbers, jonge gezinnen en rustzoekers. De toppen van de bergen in het Reuzengebergte zijn nog hoger. In de winter kun je hier dan ook prima op wintersportvakantie. Huur bijvoorbeeld een authentieke roubenka, een berghuis dat typerend is voor het Reuzengebergte. Vanuit dit sfeervolle vakantiehuis bind je de ski’s onder en zoef je zo over de sneeuw naar beneden. Buiten het wintersportseizoen heb je vanuit dit vakantiehuis in Tsjechië een fantastisch uitzicht op de bergen en het groene dal. Vier je graag vakantie aan het water? Boek dan een vakantiehuis bij het Lipnomeer in het Sumava Gebergte. Het 40 km grote meer heeft prachtig helder water en de zandstrandjes zijn schoon en rustig. Hier is het heerlijk zwemmen en varen. Voor meer actie kun je met een raft of kano de rivier de Moldau op. De gezellige horeca en mooie dorpjes in de omgeving maken dit Tsjechische vakantieparadijs helemaal af!