Vakantiehuis in Portugal

Overwinteren in een mild, subtropisch klimaat of genieten van een zonovergoten strandvakantie? Boek een vakantiehuis in Portugal en geniet vanuit een comfortabele uitvalsbasis van de prachtige stranden, indrukwekkende natuur en enorme rust en ruimte van dit gastvrije land!

Vakantiehuis in Portugal
Portugal is een heerlijke zonbestemming waar naast gezellige stranden ook nog volop rust en ruimte te vinden is. Dat maakt Portugal tot een geliefd vakantieoord onder Nederlanders. Verblijf je in een vakantiehuis in Portugal dan geniet je helemaal van een ontspannen vakantie! Vakantiehuizen in Portugal van Nederlanders zijn prachtig gelegen en vaak gevestigd in authentiek Portugese accommodaties, zoals een Quita of gerestaureerde oude wijnboerderij. Die lokale sfeer in combinatie met de vertrouwde Nederlandse gastvrijheid maakt een vakantie in een vakantiehuis in Portugal onvergetelijk!

Vakantiehuis in de Algarve
Het meest bekende vakantiegebied in Portugal is de Algarve in het uitserste zuiden. Aan een afwisselende kustlijn van bijna tweehonderd kilometer vind je in de Algarve exotisch aandoende gouden stranden en blauwgroene lagunes. De indrukwekkende rotsformaties, ruige kliffen en grotten maken het landschap interessant. De Algarve is doorspekt met authentieke dorpjes en heeft een prachtig, ongerept heuvelachtig binnenland vol historie en cultuur. En hoewel de Algarve zeer geliefd is als vakantieoord, is het massatoerisme er nooit gaan overheersen. De bediening in restaurants en bars is vriendelijk, de bewoners zijn uiterst gastvrij en het eten wordt nog op authentieke wijze bereid. In een vakantiehuis in de Algarve kom je helemaal tot rust en kun je ongestoord genieten van alles wat deze heerlijke streek te bieden heeft.

Vakantiehuis in het groene Centro Portugal
Portugal heeft natuurlijk nog veel meer prachtige gebieden dan alleen de Algarve. In het midden van Portugal, Centro, is de natuur groener dan in het zuiden en vind je er naast brede stranden ook bergen, valleien, watervallen, wijngaarden en gezellige studentensteden. In het binnenland kun je geweldig wandelen en vele historische plekken bezoeken, zoals Middeleeuwse dorpjes en Romeinse ruïnes. Heel bijzonder zijn de leistenen dorpjes die verscholen liggen in de bergen van Centro Portugal. Hier lijkt de tijd te hebben stilgestaan en wordt je allerhartelijkst ontvangen door de joviale bewoners! Deze leistenen dorpjes liggen verspreid in de bergen van Centro Portugal: in de Serra da Lousã, de Serra do Açor en tot dichtbij de Serra da Estrela. Dit laatste gebergte is de grootste bergketen van Portugal en biedt adembenemende landschappen en gletsjermeren. In één van de vele vakantiehuizen in Centro Portugal kijk je uit over een prachtig landschap van zee, ruige bergen, glooiende heuvels of groene boomgaarden. Als vanzelf neem je de relaxte Portugese mentaliteit over en kun je helemaal onthaasten!

In een Nederlands vakantiehuis in Portugal ben je weg van de massa. Hier kun je het hele jaar door genieten van de zon, zee, prachtige natuur en de relaxte sfeer van dit prachtige land, zodat je weer helemaal kunt opladen!