Vakantiehuis in Luxemburg

Door Vakantie boeken bij Nederlanders op donderdag 8 november 2018.

Vakantiehuis in Luxemburg huren
Of je nu een vrijstaand vakantiehuis boekt of liever in een comfortabel vakantiepark verblijft: een vakantiehuis in Luxemburg bevindt zich nooit ver van het bos. Vanuit het vakantiehuis is het oneindig struinen door de prachtige natuur, langs snelstromende rivieren, over heuvels en langs grote rotsen. Kinderen kunnen op ontdekkingstocht door het bos en de geoefende wandelaar haalt zijn hart op aan de ruim 5000 kilometer aan wandelwegen. Ga je graag op avontuur met de mountainbike? Luxemburg beschikt over wel 300 km aan uitdagende routes! Ook kun je in het afwisselende Luxemburgse landschap kanoën, rotsklimmen, abseilen en in de winter zelfs langlaufen. Na een ontspannen of avontuurlijke dag in de natuur, is het heerlijk thuiskomen in je vakantiehuis. Kinderen kunnen nog even dollen in de speeltuin, terwijl jij met een glas wijn op het terras kunt nagenieten van alle indrukken. Dat is op en top vakantie vieren!

Vakantiehuis in de natuur van de Ardennen of Klein Zwitserland
Luxemburg is niet groot, maar heeft geen gebrek aan aantrekkelijke vakantiegebieden. De Ardennen is misschien wel de bekendste regio. Hier nodigt de natuur met bergen en snelstromende rivieren niet alleen uit tot wandelen, maar daagt ook uit tot een uitdagend survivalparcours. Doorspekt met pittoreske dorpjes kun je hier eindeloos veel ontdekken. Het Mullerthal, niet voor niks Klein Zwitserland genoemd, imponeert minstens zoveel met indrukwekkende rotsformaties, dichte bossen en panoramische vergezichten. Van eeuwenoude rotspartijen storten watervallen zich naar beneden; een natuurverschijnsel dat altijd weet te betoveren! De indrukwekkende rotsen, stuwmeren en watervallen van de Ardennen en Klein Zwitserland doen echter niks af aan deze rust die deze vakantieregio’s uitstralen. Actief bezig zijn en ontspannen gaan hier hand in hand. In een vakantiehuis in Luxemburg, temidden van de groene heuvels en dichte bossen, gaat onthaasten vanzelf.

Cultuur happen vanuit een vakantiehuis in Luxemburg
Niet alleen op het gebied van natuur heeft Luxemburg veel te bieden; ook op cultureel gebied is hier genoeg te doen. De rijke middeleeuwse geschiedenis van dit land is overal zichtbaar. Herleef de historie zelf door een bezoek te brengen aan één van de vele forten, kastelen of abdijen. Het 9e eeuwse kasteel van Vianden mag in elk geval niet op je lijstje ontbreken! Dwaal door de eeuwenoude straatjes van een bergdorpje of bezoek één van de grotten in het rotslandschap van het Mullerthal. De traditionele markten en middeleeuwse feesten die het hele jaar door worden gehouden spreken nog meer tot de verbeelding. Vergeet ook geen bezoek te brengen aan Luxemburg-stad. De hoofdstad van Luxemburg beschikt over een authentiek historisch centrum (op de UNESCO werelderfgoedlijst) en is één van de drie hoofdzetels van de EU. Naast Luxemburg zijn ook Clervaux, Diekirch, Esch-sur-Alzette en Echternach mooie plaatsen om te bezoeken. Een dagje cultuur sluit je op gepaste wijze af met een een heerlijk diner in één van de gastronomische restaurants, begeleid door een Luxemburgse wijn. Zo beleef je Luxemburg op zijn best!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Vakantiehuis in Gelderland kan het allemaal!

Vakantiehuizen in de Ardennen

Australië. Onmetelijk groot en onwaarschijnlijk mooi

Door Vakantie boeken bij Nederlanders op zondag 13 mei 2018.

Ga je op vakantie naar ‘The Land Down Under’, dan wacht je een geheel nieuwe en bijzondere wereld. De rode rotsformaties van de authentieke outback, de groene heuvels van de glooiende wijnstreken, de betoverende onderwaterwereld van het Great Barrier Reef, de tropische regenwouden van Tasmanië en het bruisende stadsleven van Sydney: Australië heeft het allemaal. Hier op vakantie gaan is een onvergetelijke ervaring in volgens velen het mooiste land ter wereld.

Lees verder >