Vakantiehuis in Duitsland

Door Vakantie boeken bij Nederlanders op donderdag 8 november 2018.

Pal aan onze oostgrens ligt een enorm land vol geweldige natuur en rijke cultuur om te ontdekken. Een vakantiehuis in Duitsland bevindt zich op slechts een aantal uur rijden van Nederland en is perfect voor een midweek of weekendje weg in een totaal andere omgeving. Maar in Duitsland valt ook genoeg te beleven voor een lange vakantie. Vanuit een vakantiehuis in Duitsland geniet je van de weelderige bossen, glooiende heuvels, hoge bergen, vele sprookjesachtige kastelen en historische plaatsen die ons wonderbaarlijke buurland te bieden heeft!

Vakantie in Duitsland
Duitsland is een enorm groot land met de Noordzeekust in het noorden, uitgestrekte natuur in het oosten, schilderachtig heuvellandschap in het westen en hoge bergen in het zuiden. In Duitsland kun je veel verschillende vakanties vieren. De meest populaire vakantieregio is Beieren, in het zuidoosten van Duitsland. Beieren is bekend om de hoge spitsen van het Alpengebergte, de bruisende cultuur en het lekkere eten van München, de romantiek van de kronkelende Donau en de indrukwekkende geschiedenis van eeuwenoude steden zoals Regensburg, Bamberg en Würzburg - plaatsen die ook op de werelderfgoedlijst van Unesco staan. Maar dergelijke voorbeelden van indrukwekkende natuur, rijke cultuur en die typisch Duitse romantiek vind je ook in de andere deelstaten van Duitsland. Zo liggen er wel 20.000 burchten en kastelen verspreid over het land. Dus in welk deel je ook op vakantie gaat, vanuit elk vakantiehuis in Duitsland is er wel een bezienswaardigheid binnen handbereik!

Vakantiehuis vlak over de grens
Voor een korte vakantie of een weekendje weg is een vakantiehuis vlak over de grens ideaal. Bijvoorbeeld een vakantiehuis in Noordrijn-Westfalen of Nedersaksen. Deze deelstaten bevinden zich meteen over de Nederlandse grens, maar je bent beslist op vakantie in het buitenland. Een vakantiehuis in Noordrijn-Westfalen ligt middenin de natuur, tussen bergen en heuvels, omgeven door bos. In deze deelstaat bevindt zich het populaire Sauerland. Sauerland, ook wel het 'land van 1000 bergen' genoemd, ligt in het stroomgebied van o.a. de Rijn en is een prachtige streek vol stuwmeren, grotten en historische plaatsen. Winterberg in Sauerland is een bekend ski- en wintersportgebied dat zich het dichtst bij Nederland bevindt. Een vakantiehuis in Sauerland is de ideale plek om helemaal te onthaasten, zonder daar ver voor te hoeven rijden. Een vakantiehuis in Nedersaksen is nog dichterbij de Nederlandse grens. Hier beleef je een vakantie in een rustig natuurgebied, doorspekt met historische stadjes vol typisch Duitse vakwerkhuisjes. Een vakantiehuis in Harz, een groene en bergachtige regio in Nedersaksen, is de ideale uitvalsbasis voor talloze wandelingen door de dichte wouden en over idyllische bergpaden. Vanuit een vakantiehuis in Nedersaksen is ook de Duitse Noordzeekust met zijn zandbanken, wadden en duinen vlakbij. Hier kun je heerlijk uitwaaien om ‘s avonds na te gloeien bij de open haard in je comfortabele vakantiehuis!
 
Onthaasten in een vakantiehuis in Duitsland
Daarnaast zijn er in Duitsland nog vele andere comfortabele, vrij gelegen vakantiehuizen te vinden die met de auto prima te bereiken zijn. Een vakantiehuis in Rijnland-pfalz bijvoorbeeld ligt in een landschap als een ansichtkaart, met uitgestrekte dalen, kabbelende bergbeekjes en glooiende heuvels. Een vakantie in Oost-Duitsland is minder bekend dan bijvoorbeeld een vakantie in Sauerland, het Zwarte Woud of Beieren, maar groeit wel in populariteit. Dat is niet zo vreemd, want in het dunbevolkte en bergachtige Oost-Duitsland vind je unieke natuur en enorme ruimte. Zo beschikt de deelstaat Thüringen in Oost-Duitsland nog over echte oerbossen. In een vakantiehuis in Oost-Duitsland kom je écht tot rust.

Boek een vakantiehuis in 1 van deze prachtige gebieden in Duitsland en een afwisselende vakantie in een bijzondere omgeving bevindt zich op slechts enkele uren rijden!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

De mythische eilanden van Malta

Vakantiehuis in Zweden

Door Vakantie boeken bij Nederlanders op donderdag 8 november 2018.

Ben je op zoek naar een vakantiebestemming met volop ruimte, schone lucht, ongerept bos en kristalheldere meren? Dan is Zweden de place te be! Een vakantiehuis in Zweden bevindt zich per definitie in een schitterende omgeving en is niet zelden voorzien van sauna en open haard. Boek een vakantiehuis in Zweden van Nederlandse eigenaars en geniet van een avontuurlijke of juist ontspannen vakantie in Zweden!

Lees verder >

Vakantiehuizen Drenthe

Door Vakantie boeken bij Nederlanders op maandag 5 november 2018.

Vakantiehuizen in Drenthe langs de randen van de provincie vind je de lager gelegen veengebieden vol kanalen en sloten. De veenmoerassen die zijn ontstaan vormen een uniek natuurgebied en is een geweldige plek om vogels te spotten. Verspreid over en uniek voor de provincie zijn de vele schaapskooien. Iedere ochtend trekt de herder met zijn herdershond erop uit om de kudde schapen naar de omliggende heidevelden te brengen. Het vertrek of de terugkeer van de schaapskudde naar de schaapskooi is een fantastisch gezicht!

Lees verder >