Vakantie in West-Vlaanderen

West-Vlaanderen is de enige Belgische provincie die ligt aan de kust. Het westelijke en noordelijke deel van deze Vlaamse provincie strekt zich achter de duinen uit tot een vlak landschap. Door deze groene polders is het prachtig wandelen, fietsen en charmante dorpjes ontdekken. In het binnenland liggen mooie steden als Brugge, Diksmuide, Ieper, Kortrijk en Torhout. In het zuiden van West-Vlaanderen wordt het landschap heuvelachtiger, met de Kemmelberg als hoogste top (156 m) van dit Vlaamse heuvelland. Twee rivieren doorsnijden de provincie: de IJzer in het noordwesten en de Leie in het zuidoosten. In het uiterste zuidoosten vormt de Schelde de natuurlijke provinciegrens. Vakantiehuizen in West-Vlaanderen bevinden zich nooit ver van een gezellige badplaats, charmant dorpje of mooie stad!
Vakantiehuis aan de Belgische kust
De Belgische kust met haar brede zandstranden staat bekend om de bruisende badplaatsen, waarvan het mondaine Knokke-Heist vast wel bij je bekend is. Maar wist je ook dat deze chique badplaats gelegen is tegen het Zwin, een prachtig natuurgebied op de grens met Nederland? Echt de moeite van het ontdekken waard! Ook is de Belgische kust rijk aan kleine, gezellige strandjes waar je met het hele gezin rustig van zon, zee en strand kunt genieten. In historisch Oostduinkerke wordt er nog te paard op garnalen gevist – een bezienswaardigheid. En in Blankenberge met zijn prachtige jachthavens, de Pier, vele winkeltjes en bruisend nachtleven is het vertier nooit ver te zoeken. Neem vanaf Knokke de Kusttram en je maakt een tour langs de gehele Belgische kust. Of pak de fiets en volg (een deel) van de Kustfietsroute, van De Panne tot Knokke-Heist. Vervolgens is het heerlijk thuiskomen in je comfortabele vakantiehuis in West-Vlaanderen om de zon in de Noordzee te zien zakken!

Dagje uit vanuit je vakantiehuis in West-Vlaanderen
In West-Vlaanderen is naast de mooie, gezellige kust nog veel meer te zien en te doen. De stad Brugge is wereldberoemd om haar monumentale centrum dat in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De Grote Markt is al sinds de Middeleeuwen het kloppend hart van de stad en in de loop der eeuwen weinig veranderd. Door de vele oude kanalen, monumentale bruggetjes en prachtige gebouwen wordt Brugge ook wel ‘het Venetië van het noorden’ genoemd. Zeer de moeite waard om een dag je vakantiehuis aan de Belgische kust voor te verlaten. Of boek een vakantiehuis, b&b of appartement in hartje Brugge en geniet 24/7 van deze bijzondere stad!
Naast andere mooie steden, als Kortrijk en Ieper biedt West-Vlaanderen ook veel vermaak voor kinderen. In De Panne bevindt zich Plopsaland en ook Boudewijnpark in Brugge ligt vlakbij je vakantiehuis in West-Vlaanderen. Of ontdek met oudere kinderen de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog. De Westhoek is één van de slagvelden van de 1e Wereldoorlog. Hier komen de indrukwekkende gebeurtenissen van toen erg dichtbij. Kortom: met zoveel mogelijkheden en mooie vakantiehuizen is een vakantie in West-Vlaanderen gegarandeerd onvergetelijk!