Spanje, de Costa’s en meer

Nederlanders in Spanje
Grote kans dat je bij dit kopje meteen aan Benidorm denkt. In deze kustplaats aan de Costa Blanca, gunstig gelegen op zo’n 40 kilometer boven het vliegveld van Alicante, is in de loop der jaren een ware Nederlandse enclave ontstaan. Nederlanders en vele andere West-Europese immigranten genieten hier permanent van het warme weer, het rustige leeftempo, de Spaanse keuken (paella! tapas!!) en de mooie omgeving. Maar er zijn veel meer plaatsen in Spanje waar Nederlanders hun (tweede) huis hebben gekocht. De Costa del Sol, de Balearen, de Canarische eilanden, Valencia en Andalusië… allemaal droombestemmingen met een onweerstaanbare aantrekkingskracht voor de bewoners van ons koude kikkerlandje. In Spanje kun je dan ook volop logeren bij Nederlanders die hun eigen bed & breakfast zijn begonnen of hun Spaanse ‘casa’ verhuren wanneer zij in Nederland verblijven!
Van zonnige costa’s tot sfeervol binnenland
De Spaanse costa’s en de paradijselijke eilanden van de Canarische eilandengroep en de Balearen zijn zeer geliefd als zonbestemming. De palmbomen, spierwitte stranden en het kraakheldere water brengen je meteen in tropische sferen. Maar Spanje is meer dan strand alleen, hoe uitzonderlijk mooi dat hier ook is. Ontdek ook eens de Spaanse binnenlanden en maak kennis met de Spaanse cultuur en de trots waarmee die gepresenteerd wordt. Ga lekker eten in een authentieke Spaanse tapasbar of laat de overweldigende natuur je overdonderen. Bezoek bekende steden als het moderne Barcelona, statig Madrid of het schitterende Sevilla of ontdek de stille schoonheid van de eeuwenoude witte bergdorpjes. De Spaanse vakantieganger kan zich bovendien verheugen op een grote variatie aan kunst en cultuur. Naast moderne kunst van Spaanse grootheden als Picasso, Dalí en Gaudí vind je hier veel Romeinse overblijfselen, Moorse paleizen, middeleeuwse kastelen en Katholieke kunst en architectuur. In Spanje ligt er op het gebied van natuur, kunst en cultuur ontzettend veel moois klaar om te beleven!

Nederlandse droomaccommodaties in Spanje
Al het moois dat Spanje te bieden heeft, laat zich optimaal ontdekken vanuit een Nederlandse uitvalsbasis. Omdat er zoveel Nederlanders een huis hebben in Spanje, zijn er door het hele land Nederlandse accommodaties te vinden. En stuk voor stuk zijn het echte droomaccommodaties die het hart bij voorbaat al sneller laten kloppen. Vaak gevestigd in traditioneel Spaanse huizen, voorzien van typisch wit pleisterwerk, met een privézwembad waarbij een palmboom of pijnboom in schaduw voorziet. Zoals een B&B in het hartje van Andalusië, in een sfeervolle witte Spaanse villa, gelegen op een heuvel met uitzicht op olijfgaarden. Of een eeuwenoude ‘finca’ (Spaans landgoed) op 20 hectare eigen grond gelegen in prachtig bergachtig gebied aan de Costa Blanca. Of een prachtige villa in de vallei ‘La Morna’ op het schitterende eiland Ibiza. Vanuit zo’n schitterend vakantiehuis begint je Spaanse vakantie meteen al helemaal top!