Op vakantie in Frankrijk

Ruige kliffen, uitgestrekte zandstranden, besneeuwde bergen, bloeiende lavendelvelden en zachtglooiende heuvels: waar anders dan in Frankrijk vind je al deze prachtige plaatjes! Alleen hier proef je die gastronomische cuisine en vermaarde Franse wijn en vind je de beroemdste kunstschatten en mooiste monumenten – en dit alles onder de warme Franse zon. Geen wonder dat Frankrijk al jaren het favoriete vakantieland van de meeste Nederlanders is!

In de ban van Frankrijk
‘La Douce France’, het zoete Franse leven, heeft ook een hoop Nederlanders voorgoed betoverd. Zij vertrokken naar het zuiden om als gastheer van een charmante ‘chambres d’hotes’ (bed and breakfast), exclusief vakantiepark, verbouwde chateau of authentiek vakantiehuis (‘gîte’) hun geluk onder de Franse zon te beproeven. En dat levert hun vakantievierende landgenoten een schat aan prachtige accommodaties op. Waar je ook heen wilt, of je nu een sportieve, ontspannen of culturele vakantie zoekt; door heel Frankrijk vind je Nederlandse gastheren die graag bijdragen aan een onvergetelijk verblijf!

Vakantie aan zee in Frankrijk
Met het gezin op een camping in Bretagne, een romantische overnachting in een b&b bij St. Tropez of met vrienden genieten in een Provençaalse villa pal aan de Middellandse zee: de enorme kustlijn van Frankrijk biedt alle mogelijke strandvakanties. Aan de westkant van Frankrijk vormen kliffen, vissersdorpen en verborgen baaien de afwisselende noordkust; brede zandstranden, levendige badplaatsen en die speciale maritieme sfeer zijn te vinden aan de zuidelijke Atlantische kust. Aan de andere kant van Frankrijk biedt de Middellandse zeekust volop zon, vertier en vermaak in de prachtige Mediterrane natuur. Vanuit je appartement, vakantiehuis, villa of bed and breakfast kijk je uit over wijngaarden, de azuurblauwe zee of golvend paarse lavendelvelden. Mooier kan het bijna niet!

Op wintersport in Frankrijk
Het gevoel van verse sneeuw onder je voeten om vervolgens de ski’s onder te binden en in de knisperende berglucht omlaag te suizen… In Frankrijk kan het op vele plekken. Het land wordt in het oosten begrensd door de Alpen en in het zuiden door de Pyreneeën. De Alpen zijn de populairste bestemming voor een wintersportvakantie en met meer dan 5800 km aan skipistes is dit het grootste skigebied ter wereld. De Pyreneeën en het Centraal Massief zijn kleinschaliger en hebben prima wintersport voorzieningen. De Vogezen en Jura zijn dichter bij huis en ideaal voor een familievakantie. In totaal biedt Frankrijk meer dan 300 wintersportplaatsen om te skiën, snowboarden, langlaufen of bergwandelingen. En na die lichamelijke arbeid is het heerlijk uitrusten bij een knapperend haardvuur in je eigen bergchalet. Of zoek juist de gezelligheid op in de lounge van het sfeervolle berghotel. Open ‘s ochtends de gordijnen, adem de frisse berglucht in en kijk hoe de zon opkomt over de vallei. Een verkwikkend begin van een nieuwe dag in de prachtige Franse bergen!

Kamperen in Frankrijk
‘s Ochtends verse croissants halen en onder het genot van de eerste warme zonnestralen opeten voor de tent of caravan. Wakker worden in het zwembad en dan een Franse streekmarkt bezoeken of een stad bezichtigen. Of lekker bij de camping blijven, waar de kinderen dammetjes bouwen in Dordogne, krabbetjes zoeken op het strand of zich simpelweg vermaken met hun vakantievriendjes. In Frankrijk vind je vele campings op prachtige locaties in de natuur. Kamperen bij een Nederlandse eigenaar biedt bovendien nog meer voordelen: boeken gaat zonder problemen, de sfeer is meteen vertrouwd en een Nederlandstalige gids is ideaal om de omgeving optimaal te verkennen. En of je nu met de caravan op een kleinschalige familiecamping in de Dordogne staat of logeert in een luxe ingerichte Safaritent met uitzicht op de Bourgondische heuvels; niks geeft een beter gevoel van vrijheid dan kamperen in de prachtige Franse natuur!