Onthaasten in ongerept Slowakije

Door Vakantie boeken bij Nederlanders op vrijdag 2 november 2018.

Slowakije. Want hoewel dit land ongeveer hetzelfde oppervlak beslaat als Nederland, kent het maar zo’n 5 miljoen inwoners. Slowaaks is hier de voertaal en ook dat is mijlenver verwijderd van wat wij in Nederland gewend zijn. Met een beetje geluk kun je hier met oudere Slowaken in het Duits en jongeren in het Engels communiceren, maar het blijft allemaal heel basaal. Ben je onbekend in Slowakije en wil je het land echt goed verkennen, dan is het aan te raden een accommodatie te huren van een Nederlander. Deze vakantiehuisjes, villa’s, (kasteel)appartementen, woonwagens, campings en b&b’s zijn stuk voor stuk spectaculair gelegen in de bergen, velden, bossen, valleien en heuvels van Slowakije.
Wandelen in een Slowaaks paradijs
Of je nu een fervent wandelaar bent of er eigenlijk niet zo van houdt; wie een wandelroute in het Slowaaks Paradijs (Slovensky raj) heeft gelopen, zal nooit meer hetzelfde over wandelen denken. Want dit bergachtige gebied in het noorden vlakbij de Poolse grens is één van de meest spectaculaire natuurgebieden in Europa. Avontuurlijke wandelroutes voeren over touwbruggetjes, langs watervallen, via grotten en voorbij de mooiste bloemen en planten. Onderschat het wandelen in Slowakije niet: de meeste gebieden zijn zeer uitgestrekt met ongerepte natuur en niet voorzien van bewegwijzering. Een goede wandelkaart en wandelschoenen zijn onontbeerlijk! Na zo’n prachtige natuurwandeling is het heerlijk thuiskomen in je appartement, vakantiehuisje, pension of camping, waar je met de voetjes omhoog kunt genieten van de ongelooflijke rust in dit bijzondere stukje Europa.

Het gezellige Slowaakse leven
Heb je behoefte aan wat meer vertier, dan kun je de gezelligheid opzoeken in een typisch Slowaaks dorpje of één van de grotere steden. Bratislava is de hoofdstad en ligt op slechts 60 km van Wenen, aan de voet van de Kleine Karpaten. De historische, vrij compacte binnenstad is prachtig gerenoveerd met de burcht op de heuvel als blikvanger van de stad. Bratislava beleeft als toeristische bestemming een echte opleving, waardoor het hier bruist als nooit tevoren! De tweede stad van Slowakije is Kosice, vlakbij de Hongaarse grens en gelegen aan de Donau. Deze stad is het politieke, wetenschappelijke, culturele en economische centrum van Slowakije. Het 18e-eeuwse centrum is heel goed te bewandelen en grotendeels prachtig gerenoveerd. Welke stad je ook kiest, je kunt overal genieten van wat de restaurants, terrasjes en cafés te bieden hebben; een diner kost hier nooit meer dan tien Euro – in de kleinere steden zelfs maar vijf Euro. Zo kun je uitgebreid kennis maken met lokale lekkernijen zoals Bryndzove Halusky (aardappeldeeg stukjes met schapenkaas en spekjes), Kapustnica Polievka (zuurkoolsoep) en Langose (gebakken koek met allerlei toppings). Natuur, cultuur, rust, uitgebreid eten en een vertrouwd verblijf in een Nederlandse accommodatie: na een vakantie in Slowakije voelt je je als herboren!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Geliefd Griekenland

Door Vakantie boeken bij Nederlanders op woensdag 31 oktober 2018.

Griekenland een turbulente tijd doormaakt. Toch blijft het land uitermate geliefd als vakantiebestemming en neemt het aantal Nederlanders dat naar Griekenland vliegt alleen maar toe. Geen wonder, want wanneer je eenmaal je favoriete Griekse (eiland)bestemming hebt ontdekt, wil je eigenlijk niks anders meer. Helemaal als je kiest voor de rust, luxe en privacy van een Nederlandse accommodatie, zoals een vakantiehuis in een villa, appartement in een authentiek landhuis of b&b in een charmant hotel. Zoveel malen gezelliger, gemoedelijker en idyllischer dan een massaal vakantiecomplex!

Lees verder >

Sprookjesachtig mooi Zweden

Door Vakantie boeken bij Nederlanders op woensdag 31 oktober 2018.

Vakantiehuisje in Zweden! Grote kans dat deze traditioneel rood houten vakantiewoning is voorzien van een sauna en vrij gelegen is aan een meer en/of bij een bos. Want waar je ook logeert, in Zweden word je altijd omringd door ruimte en prachtige natuur!

Lees verder >

Vakantie in West-Vlaanderen

Door Vakantie boeken bij Nederlanders op dinsdag 6 november 2018.

West-Vlaanderen is de enige Belgische provincie die ligt aan de kust. Het westelijke en noordelijke deel van deze Vlaamse provincie strekt zich achter de duinen uit tot een vlak landschap. Door deze groene polders is het prachtig wandelen, fietsen en charmante dorpjes ontdekken. In het binnenland liggen mooie steden als Brugge, Diksmuide, Ieper, Kortrijk en Torhout. In het zuiden van West-Vlaanderen wordt het landschap heuvelachtiger, met de Kemmelberg als hoogste top (156 m) van dit Vlaamse heuvelland.

Lees verder >