Ontdek Duitsland!

Door Vakantie boeken bij Nederlanders op woensdag 31 oktober 2018.

Duitsland naast Nederland, zodra je de grens bent gepasseerd komt het buitenlandgevoel al snel naar boven. Het duurt niet lang voordat je je vergaapt aan prachtige wijnvelden, meanderende rivieren, hoog gelegen kastelen en pittoreske plaatsjes. Dat maakt Duitsland dan ook heel geschikt voor een korte trip. Verblijf bijvoorbeeld in een gezellige ‘b&b zimmer’ in het romantische Emsland of kijk vanuit je eigen ‘ferienwohnung’ uit over het Rijndal en de bossen. Maar in het enorme Duitsland valt veel meer te ontdekken.Het landschap is enorm gevarieerd. Hoe verder je naar het zuiden reist, hoe hoger de bergen worden. Het middelgebergte in het sprookjesachtige Zwarte Woud maakt uiteindelijk plaays voor de hoge spitsen van het Alpengebergte aan de zuidgrens. Het zijn prachtige plekken voor een actieve vakantie in zomer of winter. En na een dag in de open lucht is het heerlijk genieten van een overvloedige maaltijd in het hotel!

Cultuur happen in Duitsland
Ben je een cultuurliefhebber, dan is Duitsland de ideale vakantiebestemming. Het land staat namelijk bol van kunst, cultuur en geschiedenis. Het is het geboorteland van de grootste componisten uit onze geschiedenis, zoals Beethoven, Wagner en Bach. Kenmerkend zijn de vele kerken en kathedralen, veelal in gotische of rijkelijk versierde renaissance stijl. Daarnaast is er met zo’n 20.000 burchten en kastelen altijd een bezienswaardigheid binnen handbereik. Voor de echte cultuurhapper mag een bezoek aan Trier niet ontbreken. Deze oudste stad van Duitsland staal bol van klassieke monumenten uit de Romeinse tijd, vroeg christelijke heiligdommen en kunstschatten uit de klassieke oudheid. Hier in het Moezeldal is het bovendien heerlijk genieten van de lokale wijnen. Verblijven kun je in een karakteristiek vakantiehuis in Duitsland in één van de vele wijndorpjes of in een verzorgd ‘Ferienresort’ langs deze poëtische rivier.

Het is slechts een greep uit de vele vakantiemogelijkheden die Duitsland biedt. Maar waar je in dit land ook op vakantie gaat, je kunt altijd rekenen op een hoog serviceniveau, vriendelijke bediening en waar voor je geld. Ons advies: ontdek wat onze oosterburen te bieden hebben en heb vooral ‘viel Spaß in Deutschland’!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Benvenuto in Italia!

Door Vakantie boeken bij Nederlanders op woensdag 31 oktober 2018.

Logeren bij Nederlanders in Italië
Italianen zijn zeer gastvrij en vriendelijk, maar de taal kan problemen opleveren. Italianen spreken nauwelijks Engels of Duits, en wij Nederlanders zijn niet zo thuis in het Italiaans… Een Nederlandstalige basis is dan wel zo fijn! Gelukkig is er meer dan voldoende keus in Nederlandse accommodaties door heel Italië. Van een geheel verzorgde B&B in Puglia, bovenin de ‘hak’ van de Italiaanse laars, tot een compleet ingerichte stacaravan in Toscane – mét Senseo!
De schoonheid van Italië

Lees verder >

Adembenemend Argentinië

Door Vakantie boeken bij Nederlanders op zondag 13 mei 2018.

Altijd al eens willen ontdekken waar onze koningin haar charmes vandaan heeft? Ontdek dan de gevarieerde schoonheid van Argentinië: van de subtropische bossen naar de vruchtbare Pampavlakten tot het onherbergzame Vuurland, met het imposante Andesgebergte als ruggengraat langs de gehele westkant. Maak kennis met het land van de vurige tango en beleef een onvergetelijk avontuur in adembenemend mooi Argentinië!

Lees verder >

De ruige natuur en weldadige rust van Noorwegen