Ontdek de weergaloze natuur van Kroatië

Kroatië is gescheiden. Hoewel Kroatië tot Europa behoort, is het land vooral op de Balkan georiënteerd en is het Kroatisch een Slavische taal. In de provincie Istrië, onderdeel van het door Kroatië, Slovenië en Italië gedeelde schiereiland Istrië, is Italiaans erkend als officiële taal. Deze voertalen maken de communicatie met Kroaten voor de meeste Nederlanders vrij lastig. Om dan toch een accommodatie naar wens te vinden en een beetje wegwijs te worden gemaakt in de omgeving, is het boeken van een vakantiehuis bij Nederlanders een ideale oplossing. Bovendien is de kwaliteit van de Nederlandse accommodaties hoog. Zo werd het predikaat ‘Beste Keus’ door de Lonely Planet toegekend aan B&B ‘The Konoba’ in het middeleeuwse burchtstadje Sibenik, en het pal aan de Adriatische zee gelegen appartement ‘Vuvix’ werd in 2013 en in 2014 door ZOOVER aangeprezen als ‘Highly Recommended’!

Ongetemde natuur en schitterende watervallen
Iedereen die Kroatië bezoekt, zal overvallen worden door de natuur die niet alleen onuitsprekelijk mooi, maar ook in enorme omvang aanwezig is. Bergen, bossen, watervallen en gigantische natuurparken zoals Risnjak, Paklenica, Noord Velebit of de Plitvice-meren: het land staat er bekend om. En in de beboste bergen vind je tientallen schitterende watervallen van een verbluffende schoonheid. De watervallen van het National Park Plitvice worden door velen bestempeld als de mooiste van de wereld. Deze mooie natuurverschijnselen zijn echter overal in het bergachtige landschap verstopt, soms slechts bekend bij de lokale bevolking. Dus wijk eens af van de gebaande paden en vraag eens aan je Nederlandse verhuurder welke onontdekte schatten er in de buurt te vinden zijn!

Duizenden eilanden langs de mooiste kust van Europa
Ook de Adriatische kustlijn – bestempeld als de mooiste van Europa – is rijk aan weelderige natuur met bijvoorbeeld het nationale park Brijuni en de Krka-watervallen als bekende uitschieters. Heel bijzonder zijn de 140 onbewoonde Kornati-eilanden met hun hoge klippen en imposante rotspartijen; je kunt je voorstellen dat de natuur hier ongestoord haar gang heeft kunnen gaan! Deze eilanden maken deel uit van de duizenden eilanden die het land rijk is en waar Kroatië om bekend staat. De grootste zijn Cres en Krk, waarvan de laatste ook een nationaal park is. Krk staat bekend om de prachtige natuur waarin nog wilde dieren leven, de rijke historie, het kraakheldere water en prachtige watervallen. Dit eiland zal om de schoonheidsprijs moeten wedijveren met het eiland Mljet, dat door velen als het mooiste eiland van Kroatië wordt gezien. Maar in werkelijkheid zijn dergelijke prachtige eilanden niet op één hand te tellen en het is vrijwel onmogelijk om er eentje tot mooiste uit te roepen. Er is maar één manier om hier een oplossing voor te vinden: boek je Nederlandse vakantiehuis in Kroatië en ontdek het zelf!