Luxemburg, klein landje met veel inhoud

Door Vakantie boeken bij Nederlanders op vrijdag 2 november 2018.

Vakantiewoningen in Luxemburg liggen prachtig in de natuur of in de eeuwenoude straten van middeleeuwse stadjes. In Luxemburg kun je bovendien kiezen uit vele accommodaties van Nederlandse eigenaren; van familiecamping tot riant modern appartement.

Natuurlijke rijkdom in de Ardennen en Klein-Zwitserland
In Luxemburg op vakantie gaan, betekent vooral genieten van de mooie natuur. Met 5000 kilometer aan wandelwegen, 600 km aan fietspaden op allerlei niveaus en 300 km aan speciale routes voor mountainbikers is het een walhalla voor de sportieve natuurliefhebber. Ook voor kinderen is er van alles te ontdekken. Naast de Ardennen is Klein Zwitserland (met het Mullerthal) de bekendste regio van Luxemburg. De naam is te danken aan de rotsformaties, dichte bossen, watervallen en geweldige uitzichten van deze groene en rustgevende omgeving. Hier kunnen zowel sportievelingen als natuurliefhebbers hun hart ophalen. En voor kinderen is het een feest om op een camping in de Ardennen of Klein Zwitserland vakantie te vieren: hele dagen buiten ravotten met vriendjes, dammetjes bouwen in een beekje en ‘s avonds lekker frieten eten bij het campingrestaurant.

De levende geschiedenis van Luxemburg
Behalve natuur heeft Luxemburg een groot aanbod aan cultuur. De middeleeuwse geschiedenis van dit land is overal zichtbaar in de vele vestingwerken, burchten en kastelen. De traditionele markten en middeleeuwse feesten die het hele jaar door worden gehouden versterken die levende geschiedenis. Van de vele kastelen is het 9e eeuwse kasteel van Vianden misschien wel het meest imposante bouwwerk. Overigens is de hele stad Vianden een geweldig middeleeuws monument om te ontdekken. Met een verblijf in een luxe, ecologisch hotel met wellness leent dit pittoreske stadje zich perfect voor een romantisch weekendje weg. Nog meer cultureel vermaak is er te beleven in Luxemburg-stad. Het oude centrum staat niet voor niets al jarenlang op de UNESCO werelderfgoedlijst. Mooi hier is het contrast van de vele historische panden met de moderne hightech bouwwerken. Als één van de drie hoofdzetels van de EU wordt in deze monumentale stad moderne geschiedenis geschreven. Een prachtig voorbeeld van de grote verscheidenheid die het kleine Luxemburg zo bijzonder maakt.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Beleef het ultieme Afrika in Botswana

Bulgarije biedt het beste van alles

Door Vakantie boeken bij Nederlanders op vrijdag 2 november 2018.

Vakantie in authentiek Bulgarije bestaat uit veel zon, rust en ruimte en leuke contacten met de bevolking. Hier zijn eeuwenoude rituelen nog springlevend. Kom je in een Bulgaars boerendorp, dan is de kans groot dat de oudste inwoners zich op het dorpspleintje in de schaduw van grote oude bomen verschansen om daar hun koffie of wodka te drinken. In de bergen kun je dagelijks de herders de natuur in zien trekken waarna ze aan het einde van de middag met de dieren weerin het dorp terugkeren.

Lees verder >

Laat je overdonderen door Oostenrijk

Door Vakantie boeken bij Nederlanders op woensdag 31 oktober 2018.

Oostenrijkse vakantieaccommodaties, want maar liefst 75% van het land is bergachtig! Van het wat meer heuvelachtige gebied in het noorden tot de imposante bergketens in Karinthië en Tirol. Ook aan bossen heeft Oostenrijk geen gebrek: 37% van het land wordt bedekt met uitgestrekte wouden, vol verborgen schatten zoals bergmeren en watervallen. Cultuur proeven kan trouwens ook: van de pracht en praal in Wenen tot de authentieke Oostenrijkse cultuur in de kleine bergdorpjes.

Lees verder >