Het Zwitserlevengevoel

Vakantie in Zwitserland, dan kun je vrijwel altijd rekenen op een verblijf in een karakteristiek chalet of berghotel met adembenemend uitzicht over de vallei. Boek een accommodatie bij een Nederlandse eigenaar en je bent ook nog zeker van een vertrouwd Hollandse ontvangst. Van prachtige vakantiehuizen aan de rand van de mooiste skipisten tot een traditioneel chalet in een bergdorp: Nederlandse accommodaties in Zwitserland zijn op de meest fantastische locaties te vinden!

Hoogtepunten van Zwitserland
Zwitserland kent letterlijk veel hoogtepunten. De bergen vormen het grootste deel van het landschap, met de Matterhorn als imposante uitschieter. Met zoveel ‘vierduizenden’ bij elkaar is Zwitserland één van de mooiste wintersportlocaties. Stond het eerder bekend als elitair en prijzig, tegenwoordig zijn de prijzen niet veel hoger dan in bijvoorbeeld Oostenrijk. In de zomer vormen de bergen het decor voor avontuurlijke sporten als hiking, mountainbiking en abseilen. En uiteraard maak je in Zwitserland de mooiste bergwandelingen; door diepe kloven en langs bergrivieren of juist over de romantische Alpenweiden. Dezelfde Alpen inspireerde Johanna Spyri tot haar romans over het weesmeisje Heidi. Deze verhalen komen tot leven bij het bewandelen van het Heidipad dat langs het authentieke stadje Maienfeld naar het Heidi-dorp voert. Vanaf daar kun je verder de bergen in naar de ‘Heidi-Alp’ Ochsenberg. Een andere bezienswaardigheid is de Aletsch-gletsjer. Met zijn ongelooflijke 27 miljard ton ijs is dit de grootste Alpengletsjer. De hele regio is een fantastisch natuurgebied met vele zeldzame dier- en plantensoorten. Minstens zo spectaculair en rijk aan bijzondere flora en fauna is de Ruinalta Rijnkloof; ‘de Grand Canyon van Zwitserland’. Peilloze diepten en steile afgronden met onderin een snelstromende rivier: een fascinerend schouwspel om zelf te ontdekken!

Genieten van het water
Dankzij de vele bergen is Zwitserland ook rijk aan water: van het beroemde meer van Genève tot de Tomasee, de bron van de machtige rivier de Rijn. In het Rhônedal stroomt de heldere blauwe Rhône richting zee. De Walensee in Oost-Zwitserland ligt in een prachtig decor van massieve bergketens en biedt volop vertier voor de watersportliefhebber: zwemmen, duiken, zeilen, waterskiën, kitesurfen en parasailing. Hier kun je prachtige appartementen huren om het meer en de bergen te ontdekken. Ten slotte vormen de hoge bergen en rotspartijen een broedplaats voor natuurlijke bronnen, metershoge watervallen en kolkende stroomversnellingen. Aanraders zijn de Gornerschlucht, een eeuwenoude kloof met bizarre rotsvormen en spectaculaire watervallen, en de rivier de Simme. Het water van de Simme kwelt op uit zeven bronnen vanuit de Alp Rezliberg en vormt onderaan de berg de ongeveer 200 meter hoge Simmenwaterval. Een open mond bij het zien van zoveel natuurkracht in actie is hier gegarandeerd!