Het prachtige, zonnige en relaxte Portugal

Nederlanders in Portugal
Portugal is voor veel Nederlanders het perfecte land om te overwinteren. Naast het heerlijke weer trekken ook het rustige leeftempo, de vriendelijke bewoners en de uitbundige natuur veel mensen aan. En de ruimte. Portugal is ruim twee keer zo groot als Nederland, maar er wonen maar 10,8 miljoen mensen. Hier zijn dus nog uitgestrekte gebieden met alleen natuur en soms een herder met zijn kudde schapen te vinden. Die combinatie van factoren is voor veel Nederlanders reden om permanent in Portugal te gaan wonen. De meeste van hen verdienen hun inkomen in het toerisme en verhuren villa’s, bungalows, vakantiehuizen of appartementen of runnen een b&b vanuit de mooiste (en vaak nog ongerepte) plekjes in Portugal. Huurt u een accommodatie van een Nederlander in Portugal, dan kunt u rekenen op een prachtig verzorgd verblijf zonder in de massatoerisme te belanden. Ook hebt u geen last van taalbarrières. Want hoewel je met handen en voeten heel ver kunt komen, vooral bij zulke vriendelijke mensen als de Portugezen, is het Portugees echt een lastige taal. En het feit dat Frans hier de tweede taal is, maakt de communicatie er niet makkelijker op..! Gelukkig kunt u deze hindernis eenvoudig omzeilen door te kiezen uit één van de talrijke Nederlandse accommodaties in Portugal.

De rijke Portugese cultuur aan de Koninklijke Kust
Portugal was eens een machtig wereldrijk. Ten tijde van de Reconquista bezat het Portugese Rijk koloniën in Afrika, Azië en Zuid-Amerika. Lissabon, zo’n 20 km gelegen van de Atlantische oceaan, was de stad van de ontdekkingsreizigers. Nog steeds staat deze ‘Witte Stad’ van het oudste stadsdeel Alfama tot het kloppend hart Baixa bol van de rijke geschiedenis. Hoor de melancholieke fado als u door de nauwe straatjes wandelt en geniet van lokale specialiteiten en de superverse vis in een authentiek restaurantje. Hier ervaart u het echte Portugal! Lissabon is gelegen aan de Costa de Lisboa, of de ‘Koninklijke Kust’; een prachtige bosrijke kuststreek met schitterende baaien en zandstranden. Vanuit uw gehuurde vrijstaande villa, moderne bungalow of gezellige vakantiehuis stapt u in de voetsporen van de ontdekkingsreizigers en kunt u deze prachtige stad en regio verkennen.

Moeder natuur imponeert in de Algarve
De Algarve aan de Atlantische zuidkust is de bekendste streek van Portugal. De bijna tweehonderd kilometer aan kustlijn wisselt gouden stranden met blauwgroene lagunes af met indrukwekkende rotsformaties, kliffen en grotten. Op veel plekken kunt u een boottocht langs deze natuurlijke kunstwerken maken. Het meest beroemd is de sprookjesachtige grot bij Praia de Benagil: dit adembenemende schouwspel van moeder natuur is één van de mooiste plekken in Portugal en misschien wel van de wereld. Van de afwisselende kuststreek tot het heuvelachtige binnenland heeft de Algarve allerlei moois te bieden en is daarom zeer geliefd onder toeristen. In deze regio hebt u dan ook ruim keuze uit vele soorten accommodaties: van charmante 17e-eeuwse vakantieboerderij tot een geheel verzorgd b&b. De basis voor een geweldige vakantie in het prachtige, zonnige en relaxte Portugal!