De verschillende kanten van vakantieland Turkije

Nederlandse accommodaties in Turkije
Voor een vakantie in Turkije ben je aangewezen op één van de vele all-inclusive aanbiedingen van de vakantie grootgrutters. Althans, zo lijkt het. Maar dat is niet de gehele waarheid. Er is namelijk ook een groot aanbod privé accommodaties te vinden van (Turkse) Nederlanders die hun villa, penthouse, appartement of vakantiewoning aan de Egeïsche kust,Turkse Rivièra, op Bodrum of juist in een authentiek Turks dorpje te huur aanbieden. Naast de vrijheid, het comfort en de onafhankelijkheid die dit geeft, zul je bij een Nederlandse eigenaar geen problemen ondervinden met de taal. Bovendien kom je op deze manier ook eens buiten de gebaande paden en beleef je Turkije van een heel andere kant!

Trekpleisters van Turkije
Eén van de meest bijzondere steden ter wereld ligt in Turkije en is over twee continenten verdeeld: Istanboel ligt deels in Europa en deels in Azië. De door de zeestraat Bosporus doorkruiste stad was als Constantinopel de hoofdstad van vele wereldrijken. In Istanboel wordt je dan ook overstelpt door geschiedenis in de vorm van een enorme hoeveelheid culturele monumenten, zoals paleizen, hamams, moskees, de oude stadsmuren en de Grote Bazaar. In Istanboel voelt het alsof je rondwandelt in een sprookje uit Duizend-en-één-nacht! Het schiereiland Bodrum aan de Egeïsche kust staat bekend om haar prachtige baai en vele beroemde bezienswaardigheden, zoals de Petrusburcht met zijn vijf torens, waar tegenwoordig internationale kunstschatten te zien zijn. Alanya aan de Turkse Riviera is één van de meest populaire badplaatsen. De stad is bijzonder gelegen aan de voet van een rots, met daarop een burcht uit de 13e eeuw. Alanya is beroemd om haar bijzondere grotten en mooie Kleopatra strand, maar ook om haar mondaine uitgaansleven en de vele winkeltjes en eetgelegenheden. Huur bijvoorbeeld een fraai appartement in hartje Alanya, met waanzinnig uitzicht over de baai en op steenworp afstand van het strand om te genieten van alles wat deze stad te bieden heeft!

Op vakantie in het echte Turkije
Ver weg van de toeristische trekpleisters, omgeven door rust, ruimte, natuur en eenvoud, bevindt zich de andere kant van Turkije. De regio Cappadocië in het midden van Turkije is bijvoorbeeld minder bekend, maar beschikt over één van de mooiste natuurgebieden. Hier kun je vanuit een authentiek Ottomaans huis de sprookjesachtige omgeving op sportieve wijze ontdekken. Liever een strandvakantie, maar niet omringd door massa’s andere toeristen? Er zijn genoeg schitterende alternatieve plekken te vinden, zoals vissersstadje Datça aan de Zuid-Westkust van Turkije. Strand, zee en bergen, met de meest schone lucht en de meeste zonuren, en een heerlijk vakantiehuis staan hier tot je beschikking. Het echte Turkije vind je ook in de heuvels van het Turkse platteland. Met bijvoorbeeld een verblijf in een authentiek dorpshuis op slechts een paar kilometer van zee en een dagtocht afstand van trekpleisters als Istanboel, Bodrum en Marmaris, beleef je in één onvergetelijke vakantie de verschillende kanten van Turkije!