Campings in Italië

Italië gegarandeerd prachtig gelegen: aan de voet van de Alpen, aan zee of in de glooiende Toscaanse heuvels. De keus is aan jou! Kies voor een Nederlandse camping in Italië en je beleeft het authentieke Italië vanuit een vertrouwde basis.

Kamperen in Italië
Kamperen is genieten van het buitenleven en optimale vrijheid. Kinderen kunnen ongestoord hun gang gaan terwijl hun ouders in de schaduw genieten van een cappuccino of een wijntje. Bovendien word je omgeven door natuur en dat maakt ontspannen wel heel gemakkelijk. Voor een geslaagde kampeervakantie zonder stress is de omgeving dan ook bepalend. Kies je voor één van de campings in Italië, dan staat je vrijwel zeker een zonovergoten vakantie in prachtige natuur te wachten. En wil je zeker zijn van kwaliteit en gastvrijheid, dan ligt een Nederlandse camping voor de hand. Dan kun je vertrouwen op goede voorzieningen, schoon sanitair en vertrouwde Hollandse gastvrijheid. Nu is het alleen nog kiezen welk deel van Italië jullie met tent of caravan gaan ontdekken…!

Campings in Toscane
Toscane is met zijn groene heuvels, eeuwenoude dorpjes en schilderachtige vergezichten is een geliefde vakantieplek. Toch heeft deze regio ook nog genoeg onontdekte plekjes waar je van het authentieke Toscaanse leven kunt proeven. Hier loop je door smalle straatjes, over een lokale versmarkt op een Middeleeuws plein en drink je een espresso in één van de barretjes, terwijl de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Het heuvelachtige landschap biedt veel mogelijkheden voor wandelen en bergbeklimmen en ook een bezoek aan één van de vele olijf- of wijngaarden is erg leuk. Campings in Toscane zijn idyllisch, vaak op terrassen in de bergen gelegen. Bovendien liggen ze op korte afstand van de prachtige stad Florence. Een Nederlandse camping in Toscane is een geweldige uitvalsbasis om deze unieke regio te ontdekken!

Camping in de Adriatische Riviera
Zin in een ontspannen strandvakantie? Misschien in een luxe stacaravan of ingerichte huurtent op steenworp afstand van brede zandstranden aan helder zeewater? Dan is de Adriatische Riviera de bestemming voor jou! Vanaf hier is een dagtocht naar de prachtige steden Venetië en Ravenna bovendien zo gemaakt. Een luxe verblijf op een Nederlandse camping aan de prachtige Adriatische kust: dat is een Italiaanse strandvakantie voor levensgenieters!

Kamperen bij de Italiaanse meren
Zijn groene bergen, blauwe meren en ongerepte natuur meer jouw ding? Noord-Italië heeft de mooiste meren van het land en misschien wel van Europa… De campings bij Lago Maggiore en het Gardameer zijn van alle gemakken voorzien en bieden volop vermaak aan gezinnen. In de gebieden rond de kleinere meren, zoals het Comomeer en Idromeer, vind je kleinschalige Nederlandse campings met een gemoedelijk sfeertje. Hier heb je nog een eigen kiezelstrandje en een panoramisch uitzicht op een groen meer, omgeven door de prachtige Alpen van Zwitserland en Italië, tot je beschikking!

Welke regio je ook kiest, heel Italië staat garant voor een voortreffelijke gastronomie, indrukwekkende natuur en rijke cultuur. Vanuit een Nederlandse camping is het heerlijk om al die facetten te ontdekken om vervolgens terug te keren naar de rust en ruimte van je eigen kampeerplek!