Camping in Frankrijk

Wij Nederlanders zijn echte kampeerders. Met onze tent, vouwwagen of caravan staan wij het liefst de hele zomervakantie op de camping. Een camping in Frankrijk is al jarenlang onze favoriete bestemming. En op een camping in Frankrijk van een Nederlandse eigenaar voelen wij helemaal op onze plek!

Frankrijk als favoriet vakantieland
Frankrijk is niet voor niets al jarenlang vakantieland nummer 1. Dit zonovergoten land heeft zoveel te bieden aan natuur, cultuur en gastronomie dat je in elk departement een fantastische vakantie kunt vieren. Van glooiende heuvels tot besneeuwde bergtoppen, van bruisende wereldstad tot authentiek boerendorp en van Mediterrane stranden tot grillige kliffen: Frankrijk heeft vele gezichten en biedt iedere vakantieganger wat wils. Zo is de streek rondom de Dordogne vermaard om zijn prachtige natuur met rivieren, rotspartijen, watervallen en bossen. De vele kastelen, prehistorische grotten, middeleeuwse dorpjes en bastilles verwijzen naar de rijke historie van deze streek. Tijdens een vakantie in de Dordogne zijn natuur en cultuur in overvloed aanwezig, en dat in een heerlijk zonnige omgeving. Ook de Drôme is geliefd bij rustzoekers, wandelaars, cultuur- en natuurliefhebbers. Als voorloper van de Alpen bestaat het landschap uit ruige bergtoppen en snelstromende rivieren, afgewisseld met lieflijke zonnebloem- en lavendelvelden, wijngaarden, walnootboomgaarden en grazige weiden. In de Drôme vier je een droom van een vakantie!

Campings in Frankrijk
Frankrijk biedt een enorme keus aan campings. Er zijn weinig landen waar de kwantiteit én kwaliteit op kampeergebied zo hoog is als hier. Of je nu vakantie wil vieren in de ongerepte bergen, aan zee of op het rustige platteland; op elke locatie is wel een mooie camping te vinden. Tussen dit aanbod bevinden zich ook campings met Nederlandse eigenaars. Voordeel van een Nederlandse camping is dat de communicatie zonder problemen verloopt en je kunt rekenen op een vertrouwde sfeer. Vaak zijn dit kleinschalige (charme)campings op de meest idyllische plekjes in Frankrijk met een overvloed aan rust en ruimte.

Kleinschalige Nederlandse campings in Frankrijk
Wanneer je wilt kamperen in Frankrijk, maar niet op een massale camping tussen de rijen tenten en caravans wilt belanden, dan is een camping met Nederlandse eigenaars in Frankrijk de ideale keus. Hier vind je geen overdekt zwemparadijs, familierestaurants met ballenbakken of een bruisend animatieteam, maar ruime kampeerplekken pal in de natuur. In de bergen, in het bos, aan een kabbelend beekje, bij een kristalhelder meer of op het erf van een Frans chateau bijvoorbeeld. Je wordt ontvangen met alle gastvrijheid en kunt zeker zijn van een vriendelijke service, zonder het gevoel te hebben een nummertje te zijn. Bovendien kent de Nederlandse eigenaar de omgeving op zijn duimpje en zal hij graag vertellen waar je het mooist kunt wandelen, het lekkerst kunt dineren of het best kunt vissen. Kortom: op een Nederlandse camping in Frankrijk kun je pas echt je batterij opladen en in alle rust genieten van het Franse leven!