Bon Bini op Aruba!

Aruba tegelijk tropisch en Nederlands aan. Je hoort behalve het Papiaments ook de Nederlandse taal om je heen, ziet portretten van Willem-Alexander en Máxima hangen en in de supermarkt staan hagelslag en drop in de schappen. Dankzij onze staatskundige verbondenheid met Aruba is het kopen van een huis of emigreren naar dit Benedenwindse eiland voor Nederlanders vergemakkelijkt. Op Aruba zijn dan ook vele vakantieaccommodaties van Nederlanders te vinden. Deze Nederlandse accommodaties zijn goed voorzien, liggen op unieke locaties en zijn kleinschalig van opzet. Geen onpersoonlijk massatoerisme zoals in de grote hotels, maar een gemoedelijke setting met veel privacy en de mogelijkheid om de verborgen pareltjes van dit eiland te ontdekken!

De kusten van Aruba
Aruba is ongeveer even groot als Texel. Verspreid over de westkust liggen de tropische zandstranden met de azuurblauwe zee die we kennen van de ansichtkaarten. Baby Beach bijvoorbeeld is gelegen in een klein baaitje en dankt zijn naam aan het ondiepe en kristalheldere water, wat dit strand heel geschikt maakt voor kinderen. Net als voor snorkelaars trouwens. Ook duikers kunnen op Aruba hun hart ophalen. Rondom het eiland liggen veel koraalriffen en scheepswrakken klaar om te ontdekken. In tegenstelling tot de vriendelijke westkant, is de zee aan de rotsige noordkust van Aruba ruw. Deze kant van het eiland is het beste te verkennen met een jeep met vierwielaandrijving. Een mooi natuurverschijnsel aan de noordkust is de ‘Conchi’ of de Natural Pool: een door rotsen afgeschermd, geïsoleerd stukje oceaan met een doorsnee en diepte van enkele meters. Door de hoge golven wordt dit natuurlijke zwembad gevuld met flora en fauna rechtstreeks uit de oceaan en kun je er bijzondere zeedieren in aantreffen. Door mensenhanden gemaakt, maar ook bijzonder om te zien is de Altovistakapel. Dit kleine kerkje staat midden tussen de onherbergzame rotsen en kijkt uit over de ruige zee.

Tropische dagen en swingende nachten
Aan de westkant van Aruba ligt hoofdstad Oranjestad. Deze havenstad werd gebouwd rondom Fort Zoutman, wat tegenwoordig één van de bezienswaardigheden van de stad is. In dit prachtige gebouw wordt de geschiedenis van Aruba in het Museo Historico Arubano verteld en getoond. Winkelen kan in het kleurrijke winkelcentrum Royal Plaza Mall en het naastgelegen Renaissance Mall, met meer prestigieuze winkels. Gezellig slenteren langs marktkraampjes kan op Renaissance Marketplace. Daarnaast zijn er overal in Oranjestad talloze bars, restaurants, eetkraampjes, ijssalons, café’s en casino’s te vinden. Na een lange dag op het strand of een dagje winkelen kun je hier heerlijk eten om vervolgens het gezellige en swingende nachtleven in te duiken. Boek bijvoorbeeld een vakantiewoning met zwembad op een gemoedelijk complex gelegen tussen het strand en de stad, en je kunt de gezelligheid van Oranjestad opzoeken wanneer je maar wilt. Ook in het nabijgelegen Noord zijn er kleinschalige en goed verzorgde Nederlandse accommodaties te vinden op Aruba. Zo ben je vanuit een centraal gelegen vakantievilla nog geen tien minuten verwijderd van de populaire stranden, zoals Palm Beach en Eagle Beach. Daar kun je volop genieten van het bruisende uitgaansleven rondom de luxe hotels om vervolgens de beslotenheid van je luxe villa weer op te zoeken.