Benvenuto in Italia!

Logeren bij Nederlanders in Italië
Italianen zijn zeer gastvrij en vriendelijk, maar de taal kan problemen opleveren. Italianen spreken nauwelijks Engels of Duits, en wij Nederlanders zijn niet zo thuis in het Italiaans… Een Nederlandstalige basis is dan wel zo fijn! Gelukkig is er meer dan voldoende keus in Nederlandse accommodaties door heel Italië. Van een geheel verzorgde B&B in Puglia, bovenin de ‘hak’ van de Italiaanse laars, tot een compleet ingerichte stacaravan in Toscane – mét Senseo!
De schoonheid van Italië
Italië kent een enorme geschiedenis. Vanaf het begin van onze jaartelling heerste het Romeinse rijk eeuwenlang over het grootste deel van Europa. Ons alfabet, monetair systeem, wegennet, beroepsleger en onze kalender: we hebben het allemaal te danken aan de Romeinen. Uiteraard zijn er ook nog vele fysieke restanten uit die tijd bewaard gebleven. En in Italië zijn die werkelijk overal te vinden. Rome is als een openluchtmuseum; hier struikel je werkelijk over beroemde kunstschatten uit zowel de Romeinse tijd als de Renaissance. Het noordelijk gelegen Verona met de oude Arena en het beroemde balkon van Romeo en Julia is als Rome in het klein. Of wat dacht je van de grachten in Venetië, de paleizen van renaissancestad Florence of de beroemde scheve toren van Pisa? Alleen in Italië vind je zoveel schoonheid bij elkaar!

Boerenlandhuis in Toscane
Eén van de meest populaire regio’s in Italië is Toscane. Beroemd om het romantische landschap met de glooiende heuvels, olijfboomgaarden en de glinsterende Middellandse zee op de achtergrond. Optimaal genieten van deze streek doe je in een authentiek landhuis of idyllische boerderij, omringd door wijngaarden en olijfbomen. Hier kom je helemaal tot rust. En wanneer je zin krijgt om wat meer cultuur te snuiven, dan is een bezoek aan de nabijgelegen steden Florence of Pisa zo gemaakt.

Vakantiehuis aan Italiaanse meren
Lago Maggiore, het Comomeer, Idromeer, Iseomeer, Ledromeer, Luganomeer en uiteraard het Gardameer: De meren in het noorden van Italië zijn wereldberoemd. Gelegen in het natuurschoon van de Alpen met helder blauw water en omgeven door authentieke Italiaanse stadjes, trekken de Noord-Italiaanse meren jaarlijks vele toeristen. Kies voor het vertier van het Gardameer vanuit het comfort van je eigen vakantiehuis of trek je terug in een charmant appartement aan het imposante Comomeer. Eén ding is zeker: een vakantiehuis aan de Italiaanse meren, met uitzicht op het groene natuurschoon, de steile bergen en schilderachtige dorpjes, is altijd zeer bijzonder gelegen.
Dat Italianen van genieten tot kunst hebben verheven, is nu eenvoudig te begrijpen. Want met zijn prachtige landschappen, het zonovergoten klimaat, de indrukwekkende steden en natuurlijk die heerlijke Italiaanse keuken maakt Italië genieten wel heel gemakkelijk!