B&B in Portugal

B&B van Nederlandse eigenaren in Portugal en geniet van een ultiem relaxte tijd in dit vakantieparadijs!

Een B&B van Nederlandse eigenaren in Portugal
Het warme klimaat, de vriendelijke bevolking, het rustige leeftempo en de enorme rust en ruimte van Portugal heeft veel Nederlanders over de grens getrokken. Een groot aantal van deze geëmigreerde Nederlanders runt een b&b in Portugal. Een b&b van Nederlandse eigenaren in Portugal is kleinschalig, met een gemoedelijke sfeer. Hier geen onpersoonlijk massatoerisme, maar persoonlijke aandacht en echte service! Bovendien zijn Nederlandse b&b’s in Portugal op de mooiste locaties te vinden. In welke uithoek je ook terechtkomt, de communicatie verloopt er net zo makkelijk als thuis. En dat is een zegen in een land waarvan wij de taal niet machtig zijn en de meeste Portugezen Frans in plaats van Engels spreken als tweede taal! Bij een b&b van Nederlandse eigenaren in Portugal heb je van deze taalbarrière geen last, maar geniet je wel van het authentieke Portugal.

Op vakantie in Lissabon en de Algarve
De belangrijkste toeristische trekpleisters van Portugal zijn de stad Lissabon en de streek de Algarve. En terecht, want hier vind je rijke historie en spectaculaire landschappen. Lissabon ademt nog de grandeur van 15e en 16e eeuw, toen het Portugese Rijk op zijn hoogtepunt was en koloniën over de hele wereld bezat. Als je door de eeuwenoude straatjes van deze ‘Witte Stad’ loopt en de authentieke klanken van de melancholieke fado hoort, waan je jezelf een ontdekkingsreiziger uit die lang vervlogen tijd. Ten zuiden van Lissabon, ook aan de Atlantische Oceaan gelegen, ligt de Algarve streek. Aan deze afwisselende kustlijn van bijna tweehonderd kilometer liggen gouden stranden met blauwgroene lagunes, maar ook indrukwekkende rotsformaties, kliffen en grotten. De Algarve is doorspekt met authentieke dorpjes en heeft een prachtig, ongerept heuvelachtig binnenland. En hoewel de Algarve zeer geliefd is als vakantieoord, is het massatoerisme er nooit gaan overheersen. Wel vind je er kleinschalige, stijlvolle b&b’s in Portugal van Nederlanders. Hier wordt iedere toerist met gastvrijheid ontvangen om dit prachtige gebied te verkennen!

Ontdek Midden-Portugal vanuit een Nederlandse b&b
Een b&b van Nederlandse eigenaren vormt het perfecte beginpunt om geheel verzorgd het mooie Portugal te ontdekken. Nederlandse b&b’s zijn niet alleen in de Algarve of rondom Lissabon te vinden, maar bijvoorbeeld ook in het ‘Groene Hart’ in het midden van Portugal. Denk bij deze authentieke streek aan groene bergen, frisse beekjes, eeuwenoude hoeves, zonovergoten valleien, watervallen en groene wijngaarden. Hier maak je de mooiste wandelingen. Ook is het gebied rijk aan historische bezienswaardigheden, zoals Middeleeuwse stadjes en Romeinse ruïnes. Een bezoek aan de bruisende studentenstad Coimbra (met de oudste universiteit van het land) mag de cultuurliefhebber echt niet overslaan. Heb je zin in meer avontuur? De ruige natuur van Midden-Portugal leent zich perfect voor allerlei outdoor activiteiten, zoals kajakken, raften en bergbeklimmen. Of maak een Jeep safari! Dit alles is op relaxte wijze te ontdekken vanuit het aangename comfort van een Nederlandse b&b in Midden-Portugal.