Australie. Onmetelijk groot en onwaarschijnlijk mooi

Vakantie in Australië
Australië is een enorm land met een grote variatie aan landschappen: van uitgestrekte woestijn tot tropisch regenwoud en van bountystrand tot mangrove. Die grootte lijkt misschien enigszins overweldigend, maar dit land is heel goed te bereizen. Niet voor niets is Australië al jarenlang backpackbestemming nummer 1. Met een gehuurde auto of camper, of een georganiseerde reis aangevuld met binnenlandse vluchten kun je het hele land doorkruisen om de mooiste plekken te bezoeken. Bovendien zijn de relaxte Aussies heel vriendelijk en erg behulpzaam en zijn de faciliteiten voor buitenlandse bezoekers overal prima in orde. Zoek je een ‘home away from home’, dan is het Nederlandse gasthuis in het hart van Swan Valley in West Australië, op slechts 20 minuten vanaf vliegveld Perth, een perfect startpunt om het land te verkennen. Vanuit deze beroemde wijnstreek op korte afstand van de Indische Oceaan en omgeven door de gevarieerde natuur van de Darling Range parken begint jouw droomreis door Australië!

Van weelderig koraalrif tot oeroud woestijnlandschap
Australië is het land van de kangoeroe, maar heel de wildlife hier is uniek, spannend en indrukwekkend. Vergaap je aan de paradijselijke kleuren van tropische vogels en vissen en laat je vertederen door de schattige koalabeertjes en wollige Wallabies. Maar pas op voor angstaanjagend grote spinnen en slangen in de outback en de haaien die langs de kust kunnen zwemmen. Bezoek je één van de vele, adembenemend mooie stranden van Australië, zorg dan dat je altijd tussen de paaltjes van de kustwacht het water in gaat. Het natuurspektakel van het Great Barrier Reef vind je langs de kust vanaf Bundaberg tot aan Cape York in Queensland. Langs dit prachtige koraalrif van ruim tweeduizend kilometer kun je zwemmen tussen de tropische vissen, zeepaardjes, schildpadden en dolfijnen. Aan de andere kant van deze kleurrijke onderwaterwereld, en even kenmerkend voor het land, ligt het uitgestrekte rood van de Australische outback. Een trip door het rode hart van Australië is een avontuurlijke en onvergetelijke ervaring. Volg één van de verschillende routes door de oeroude woestijnlandschappen en rijd dagenlang zonder ook maar één tegenligger tegen te komen. Het slapen onder een sprankelende sterrenhemel in de vrije natuur is een unieke ervaring. Je kunt hier de traditionele levenswijze van de Aboriginals leren kennen, de wereldberoemde oeroude berg Uluru (ook bekend als Ayers Rock) zien, de verstilde sfeer van verlaten mijnstadjes beleven en je laten overdonderen door de meer dan honderd meter hoge zandstenen wanden van de kloof Kings Canyon.

Australië is een geweldig land om met een rugzak te ontdekken, maar is ook een unieke bestemming voor een onvergetelijke gezinsvakantie. Huur een camper en beleef met elkaar de adembenemende natuur, bijzondere dieren en fantastische gastvrijheid in dit land Down Under!