Adembenemend Argentinië

Vakantie in Argentinië
Met Argentinië hebben wij Nederlanders een bijzondere band. De Argentijnse roots van onze huidige koningin die eerst voor consternatie zorgden, hebben uiteindelijk veel moois teweeg gebracht. Zo werd na het koninklijk huwelijk de Argentijnse tango ook een beetje van ons en zorgt de bruisende persoonlijkheid van Máxima voor een flinke dosis zonneschijn in onze calvinistische volksaard. Toch wordt Argentinië weinig door ons Nederlanders bezocht. Natuurlijk is dat grotendeels vanwege de grote afstand; Buenos Aires is 15 uur vliegen vanaf Schiphol. Maar ook het onbekende en weidse van dit land, plus het Spaans dat de voertaal is, zal veel Nederlanders in eerste instantie afschrikken. Dat is zonde, want Argentinië beschikt over een heel arsenaal aan indrukwekkende landschappen en een enorme culturele diversiteit die o.a. tot uiting komt in de Argentijnse cuisine, waarbij iedereen – carnivoor, wijnliefhebber en zoetekauw – optimaal aan zijn trekken komt. Een vakantie of rondreis boeken bij Nederlanders in Argentinië is dé oplossing om eventueel koudwatervrees te overwinnen en dit prachtige land te ontdekken!

Ontdek de vele kanten van Argentinië
Argentinië ligt in het zuiden van Latijns-Amerika en beslaat een enorm oppervlak dat ongeveer zo groot is als de helft van Europa. Door die uitgestrektheid is het klimaat en landschap zeer gevarieerd. Het noorden van Argentinië, rondom het broeierige Buenos Aires, kent een subtropisch klimaat, terwijl het ruige Patagonië doorloopt tot het ‘randje van de wereld’ en zelfs over gletsjers beschikt. En hoe kosmopolitisch Buenos Aires ook is, in de binnenlanden leven de gaucho’s nog volgens hun traditionele levensstijl van zelfredzaamheid. Hier zul je versteld staan van de enorme ruimte en weidsheid van het land. Het Argentinië van de heerlijke wijn en spijs, bergen en uitgestrekte natuur, kleine bergdorpjes en mooie koloniale steden kun je allemaal ontdekken vanuit het groene dorp San Lorenzo. Gelegen in het warme noordwesten van Argentinië, ongeveer 6 km van de mooie koloniale stad Salta, vindt je hier een prachtig vrijstaand huis met Nederlandse B&B. Met wijnstreken in het zuiden en kleurrijke dorpjes en zoutvlakten in het noorden, omringd door bergen, is deze Nederlandse accommodatie een prachtige uitvalsbasis om zoveel mogelijk kanten van Argentinië te verkennen.

Rondreis door Argentinië
Wil je nog meer ontdekken, dan is een rondreis dé manier om het authentieke Argentinië te leren kennen. Met kennis van een lokale specialist wijk je af van de gebaande paden en kom je op de mooiste plekken terecht. Een Nederlandse reisorganisatie in het hart van Argentinië combineert een grote liefde voor het land met persoonlijke kennis van de (Nederlandstalige) accommodaties en locaties, en brengt je zo langs enkel highlights van dit gigantische land. Of je nu het nachtleven van Buenos Aires wilt beleven, walvissen wilt spotten in de oceaan rond Peninsula Valdes, de adembenemende Argentijnse Puna met zijn reusachtige vulkanen, onherbergzame zoutmeren en magisch gekleurde landschappen wilt zien of kennis wilt maken met de inheemse natuur en bevolking: met een rondreis door Argentinië kom je dichterbij de mensen en het land dan ooit en beleef je de vakantie van je leven!