Beschrijving

Het Maison de Maître is een 18e eeuwse Notariswoning, gelegen in het oude centrum van Reillanne tegen de heuvel waarop het schilderachtige dorp is gebouwd.
Het huis heeft een vloeroppervlakte van ca. 1500 m2 verdeeld over 5 etages. Het huis heeft 32 ruimtes waarvan ca. twee derde in bewoonbare staat terug is gebracht.
Dankzij het feit dat het huis ongeveer 50jr. niet bewoond geweest is, zijn veel van de originele details bewaard gebleven, waardoor het huis z’n oorspronkelijke karakter behouden heeft.
In dit pand zijn 3 Chambres (B&B) en 2 Gîtes gerealiseerd. Ook de bijbehorende tuinen aan beide kanten van het huis zijn helemaal opgeknapt. Aan de voorkant een terras voor 6 personen onder de parasol en een tuin met platanen, een zitje en relaxstoelen. Aan de achterkant tuinen en terrassen met een zwembad van 4x8mtr. met jetstream voor de echte zwemmers en een privé-parking. In het huis een bibliotheek met kaarten en toeristische info, eetkamer, overdekt terras-buitenkeuken en een zitje “Place de l’apéro”, entree met (gasten)computer en een Galerie (3 exposities per jaar) en Atelier.

Gîte ´Les Archives´ is een heerlijk ruim appartement in ons huis in het dorp. Een grote slaapkamer met zithoekje. Een ruime badkamer met een dubbele inloopdouche, een goed geoutilleerde keuken die van alle gemakken is voorzien en een ruime woonkamer (met Nederlandse televisie) met een dakterras, beiden met prachtig uitzicht op de Luberon. Voor vier personen wordt dit appartement gekoppeld met Chambre Luberon, je kunt dan vanuit de kamer ook op het dakterras komen.

Kenmerken

Kenmerken

  • Type accommodatie: Appartement
  • Aantal personen (minimum): 1
  • Aantal personen (maximum): 4
  • Aantal badkamers: 1
  • Aankomsttijd: 15:00
  • Vertrektijd: 10:00

Kaart & omgeving