Beschrijving

Quinta do Retiro: Een plek om je terug te trekken.

Langzaam wakker worden door het geruis van de hoge bomen, de roep van de wielewaal en op de achtergrond het zachte gekabbel van het riviertje Ribelas met een paar kleine watervalletjes. Pas echt wakker worden door een frisse duik in een zwembad met natuurwater uit eigen bron en gezuiverd door een groot filterbed met verschillende waterplanten. Puur natuur: géén chloor, géén chemicaliën en dus geen prikkende rode ogen.

“Retiro” betekent in het Portugees zoveel als “plek om je terug te trekken”. En dat is precies wat Marga en Jurrie Kramer hun gasten willen bieden op Quinta do Retiro: op een mooie plek ver weg van alle drukte weer tot je zelf komen en genieten van de rust en al het pure authentieke moois dat deze ongerepte streek te bieden heeft.

Marga en Jurrie Kramer hebben deze voormalige boerderij met veel zorg en liefde omgetoverd in een kleinschalig vakantieparkje met hoogwaardige voorzieningen: vier comfortabele vakantiehuizen, een charmante kleine natuurcamping met ruime, niet afgebakende plaatsen, twee volledig ingerichte tenten op fraaie plekjes, excellent sanitair én een prachtig ecologisch zwembad voor gezamenlijk gebruik voor de gasten. Hier is ook een fraai aangelegd zonneterras met een zelfbedieningsbar. Verder is er voor de kinderen een speeltuintje met ingegraven trampoline.

Quinta do Retiro ligt in een idyllisch valleitje met een fraai terrassenlandschap en veel volwassen groen. Het terrein is ruim negen hectare groot en dat maakt dat de vakantiehuizen en de veldjes voor kampeerders zo ver uit elkaar liggen, dat niemand last van een ander hoeft te hebben. Kortom: rust, natuur en veel privacy in een mooie groene omgeving.

Quinta do Retiro ligt in het rustige groene hart van Portugal, een lieflijk maar soms ook ruig en heuvelachtig gebied tussen de rivieren Mondego en Alva. Op een half uur rijden ligt de bergrug Serra da Estrela. Dit tot nationaal park verheven wandel- en natuurparadijs meet met de berg Torre (2000 m) het hoogste punt op het Portugese vasteland. Indrukwekkende rotsen en ravijnen en een uitbundige flora en fauna maken deze omgeving geschikt voor spectaculaire wandelingen.

Voor de actieve vakantiegangers is verder genoeg te doen. Paardrijden, kanoën, bergsport, zwemmen in de rivieren of bergmeren, mountainbiken, parapenten en zelfs skiën in de winter is mogelijk. Cultuurliefhebbers komen aan hun trekken in Coimbra, Viseu, Píodão, of Conímbriga.

Quinta do Retiro is het hele jaar geopend en heeft ook prima faciliteiten om in de herfst, winter en of het vroege voorjaar te verblijven met camper of caravan. Tussen 1 november en 30 april kan het sfeervolle houten huis Casa Mimosa gebruikt worden als gezellige ontmoetingsruimte voor alle wintergasten. U kunt hier s’avonds of op de wat minder mooie dagen de gezelligheid van anderen opzoeken en bij de warmte van de houtkachel een praatje maken, een kop koffie drinken, een boek lezen of een spelletje spelen.

Bem-vindo a Quinta do Retiro!

Kenmerken

Kenmerken

  • Type accommodatie: Vakantiehuis
  • Aantal personen (minimum): 1
  • Aantal personen (maximum): 7
  • Aantal slaapkamers: 2
  • Aantal badkamers: 1
  • Aankomsttijd: 15:00
  • Vertrektijd: 10:00

Kaart & omgeving