Beschrijving

La "Concia" is een rustiek, eeuwenoud Toscaans huis gelegen in een prachtig en nog vrij ongerept gedeelte van Toscane. Het huis ligt op een heuvel te midden van olijfgaarden en biedt een prachtig uitzicht over de omliggende beboste heuvels, de majestueuse Apuaanse Alpen en het historische dorpje Codiponte met daarboven uitstijgend de ruïnes van een 13e-eeuws kasteel en Clarissenklooster.

In twee appartementen en een huisje wordt u een romantisch B&B aangeboden. Op uw ruime terras in de tuin kunt u ontbijten of ‘s avonds kunt genieten van een glaasje wijn. Tussen de olijfbomen hangt een hangmat om tijdens de warmere uren in de halfschaduw een boek te lezen of gewoon wat te sluimeren. (WiFi aanwezig). Door de dikke muren van het huis blijft het in de accommodaties ‘s zomers aangenaam koel.

Het ontbijt staat ’s ochtends bij het ontwaken klaar op uw terras. ’s Avonds kunt u aanschuiven aan een lange tafel op de binnenplaats en genieten van een sfeervolle Toscaanse maaltijd gemaakt van verse streekproducten en een heerlijk glas wijn.

De geschiedenis van het huis gaat terug tot de 13e eeuw. Oorspronkelijk was het huis een “Casa Torre”, later uitgebreid en versterkt met onder meer een poort die toegang biedt tot een binnenplaats. Er waren een olijfperserij en een “conceria” voor de zijdeteelt, en uiteindelijk werd het een feodale boerderij in bezit van een lokale adellijke familie. Nog steeds draagt het huis overal sporen van haar lange geschiedenis met zich mee, door de huidige eigenaars met liefde in ere gehouden èn hersteld. Maartje geeft u (in het Nederlands) graag informatie over lokale feesten, evenementen, concerten, festivals en andere activiteiten die in de periode van uw verblijf in de omgeving worden georganiseerd.

Kinderen genieten van de ruimte, er is een grote tuin rondom het huis die zich leent voor vele spelletjes, hutten bouwen, spelen met het water van de bronnen. In de omgeving zijn natuurlijke zwemplekken, grotten en er zijn avontuurlijke boswandelingen te maken.

In de omgeving kun je heerlijk wandelen, te midden van olijfgaarden, eeuwenoude kastanjebossen of hoog in de bergen (tot 2000 meter). Het huis wordt omringd door nationale parken. In de nabije omgeving bevinden zich vele mooie beken met kristalhelder en ijskoud water, heerlijk om verfrissing in te zoeken tijdens de warmere uren van de dag.
In 40 minuten bent u bij de zee.

‘La Concia’ organiseert onder meer schildercursussen, kookweken, styling- en fotografieworkshops en taalweken Italiaans.

Kenmerken

Kenmerken

  • Type accommodatie: Bed Breakfast
  • Aantal personen (minimum): 1
  • Aantal personen (maximum): 8
  • Aantal badkamers: 1
  • Aankomsttijd: 15:00
  • Vertrektijd: 10:00

Kaart & omgeving