Beschrijving

Graceland is een prachtig gerenoveerd, 100-jaar oud, robuust landhuis aan de rand van het levendige Andalusische dorp Arriate, zeer dicht bij de historische stad Ronda. Het huis is omgeven door groentetuinen en heeft een landelijke sfeer, maar ligt toch op loopafstand van het gezellige dorp Arriate. Rondom het huis zijn de tuinen waar Francis zijn biologische groentes verbouwt. Even verderop zijn volkstuinen voor de dorpsbewoners.
De rest van de tuin is een ‘project in wording’ en zal beetje bij beetje meer vorm gaan krijgen.

Het huis is verdeeld in twee delen, de linkerkant is voor de verhuur en is een volledig ingericht self catering vakantiehuis, met twee 2-persoonskamers en 2 badkamers (douche) op de eerste verdieping. De begane grond is een open ruimte met een grote keuken met eetbar, een grote ronde tafel met 4 stoelen, een zitbank, boekenkast en televisie.

Het andere deel van het landhuis is normaal gesproken niet in gebruik. De eigenaar woont in Londen (hij heeft het huis georven, maar kan er voorlopig nog niet wonen ivm werk). Daarom is er een (Nederlandse) beheerder, Lies Wajer, die in de buurt woont. Zij zorgt voor alle correspondentie, is de sleutelhouder en zal het aanspreekpunt zijn tijdens uw verblijf. Ze spreekt o.a. vloeiend Nederlands en Spaans.

Arriate is een levendig, niet toeristisch dorp. Het centrum, op minder dan 5 minuten lopen, biedt banken, kleine supermarkten en andere winkels, een heel lekker restaurant (van Nederlandse eigenaar!) en veel goedkope tapasbars.

De bijzondere stad Ronda, op slechts 5 km afstand, heeft zowel schoonheid als geschiedenis. Het is een inspiratie voor velen geweest, en is één van de meest bezochte steden in Andalusië.

Zowel Arriate als Ronda hebben een treinstation en een relatief goede busverbindingen.

Er is geen privé-zwembad, maar het gemeentelijk zwembad van Arriate ligt op een paar minuten loopafstand van het huis en zal open zijn tijdens de warmste maanden juli en augustus. Entree is goedkoop en de omgeving is erg prettig. Het bevat ook een bar / restaurant.

Kenmerken

Kenmerken

  • Type accommodatie: Vakantiehuis
  • Aantal personen (minimum): 1
  • Aantal personen (maximum): 4
  • Aantal badkamers: 1
  • Aankomsttijd: 15:00
  • Vertrektijd: 10:00

Kaart & omgeving