au bout d'Arringes - Arringes

Code: AD-21679
1/1

Prijzen

Prijzen zijn inclusief verplichte toeslagen op basis van één persoon

Flexboeken op aanvraag

Prijs op aanvraag
  • Aantal personen : 6

Beschrijving

Lees complete beschrijving

Onze gîte “au bout d’Arringes” ligt in het gehucht Arringes , dat deel uitmaakt van de gemeente Montigny en Morvan.
Het ligt in het hart van het schitterende natuurpark Parc Naturel Régional du Morvan onderdeel van de Bourgogne, o.a. beroemd om zijn heerlijke wijnen. De Morvan is een mooi berglandschap met bergen tot 900 m hoog.
De Morvan ligt 250 km ten zuid-oosten van Parijs en is een voortreffelijk vakantiegebied .In de eerste plaats voor liefhebbers van een doe-vakantie. Vooral wandelaars en fietsers kunnen hier volop genieten.
Overal in de Morvan is veel water aanwezig. De forse regenval in het vroege voorjaar en herfst en de smeltende sneeuw van het voorjaar zorgen , mede door de ondoordringbare granieten ondergrond , voor kolkende beken en watervallen die overgaan in rivieren van naam. Zoals de Yonne, de Cure en de Cousin. Water dat wordt gebruikt voor stuwen bij de vijf verschillende meren. Of als transportmiddel voor de houtwinning door de gevelde boomstammen met de stroom te laten meevoeren. Water dat vooral voor vakantiegangers veel ontspanningsmogelijkheden biedt . Forellenvangst, wildwaterkanoën in de rivieren en beken en zwemmen en zeilen in de stuwmeren.
Het mooiste en rustigste meer van dit vijftal is Lac de Pannecière. Het uitgestrekte meer is omringd door een oase van groen. Het heeft verschillende strandjes en is uitstekende geschikt om er te zwemmen, met een bootje varen en vissen.

“Gite au bout d’Arringes” ligt hemelsbreed 700 meter vanaf dit meer op ongeveer 10 minuten loopafstand.

“Au bout d’Arringes” is een prima uitvalsbasis voor prachtige wandelingen die al naast de deur kunnen beginnen, rust, ruimte en de beleving van de echte Franse campagne. In de directe omgeving kunt u kiezen uit o.a. mooie meren, prachtige fietsroutes, unieke brocantes, leuke en historische dorpjes met musea, bijzondere restaurantjes en wijnproeverijen bij de boer.

Eigenschappen en layout

Huiseigenschappen

  • Aantal personen (minimum): 1
  • Aantal personen (maximum): 6
  • Aantal badkamers: 1
  • Aankomsttijd: 15:00
  • Vertrektijd: 10:00
Bekijk alle informatie

Kaart & omgeving

Beoordelingen (0)

Nog geen beoordelingen beschikbaar

We hebben minimaal 1 beoordeling nodig voordat we een beoordelingsscore kunnen berekenen. Als u uw verblijf boekt en beoordeelt, kunt u helpen onze target te halen.