Vakantiehuizen in Zeeland bevinden zich in dé kustprovincie van Nederland, waar je ‘met een rotgang’ kunt genieten van strand, zee, gezellige badplaatsen, unieke zoutwatermeren en heerlijk eten.

De eindeloze kusten van Zeeland
Omdat Zeeland een schiereiland is met vele zeearmen, is het aantal kilometers strand in deze provincie ongekend. Bij vrijwel alle vakantiehuizen in Zeeland is de zee dan ook dichtbij; niet zelden op slechts enkele honderden meters lopen. De schone stranden van Zeeland bieden volop gelegenheid om te zwemmen, snorkelen, zonnen, spelen of heerlijk uit te waaien. Er is bovendien ruimte genoeg voor allerlei adrenaline opwekkende watersporten, zoals kiten, blokarten, surfen, skimboarden of waterskiën. Of doe het rustiger aan en maak een wandeling door het prachtige duinlandschap, waarbij alleen de ruisende branding en krijsende meeuwen de rust verstoren. Stevig wandelen kan in het enorme Nationaal Park Oosterschelde, dat vanwege de variëteit aan vogels een walhalla is voor de vogelliefhebber. Of ga op verkenning in de unieke natuur rond het Grevelingenmeer; één van de grootste zoutwatermeren van Europa. Hier heeft de overspoeling van zout en zoet water geleid tot een unieke flora en fauna, waaronder vele soorten orchideeën en kustbroedvogels als de strandplevier, visdief en kluut.

Zien, beleven en proeven in Zeeland
De moderne havenstad Vlissingen, het natuurlijke Cadzand, populair Renesse of toeristisch Domburg: alle badplaatsen in Zeeland hebben hun eigen charme en stuk voor stuk prachtige, schone stranden. Wat ook al deze plaatsen bindt, is de strijd tegen de zee. In vrijwel ieder dorp in Zeeland, hoe klein ook, is wel een verwijzing te vinden naar deze strijd in de vorm van een monument of markering van hoog water. Water heeft Zeeland en de Zeeuwen gevormd, maar met een uniek staaltje waterbouwkunde wisten de Zeeuwen het water ook te vormen en in te dammen. Een bezoek aan Deltapark Neeltje Jans laat zien hoe bijzonder die prestatie is geweest. Maar de zee brengt ook veel moois voort, en niet in de minste plaats de wereldberoemde Zeeuwse mosselen. Die zijn op zijn best tussen september en maart en eet je naar verluidt het lekkerst in de plaatsen Yerseke, voormalige mosselhaven Phillipine en op Breskens. In heel Zeeland kun je echter genieten van verse vis en andere lekkernijen in de vele restaurants en strandtenten.

Vakantiehuizen in Zeeland
In een provincie met de meeste zonuren, ruim 650 kilometer aan kust, veel culinaire verwennerij, een diversiteit aan gezellige badplaatsen en een uniek landschap, beleef je zonder twijfel een heerlijke strandvakantie. Of je nu in hartje zomer in een vakantiehuis in Zeeland verblijft en volop van zon, zee en strand geniet, of in de winter een vakantiehuis in Zeeland boekt om na een verfrissende strandwandeling terug te keren naar de gezellige warmte van de open haard – aan de Zeeuwse kust kun je van een heerlijke vakantie genieten!