vakantiehuizen in Utrecht je bestemming in Utrecht, de Utrechtse Heuvelrug of het Groene Hart en vier je vakantie zo dichtbij de levendigheid van de stad, groene bossen of het landelijke polderlandschap als je maar wil!

Vakantie op de Utrechtse heuvelrug
Na de Veluwe is Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug het grootste beboste gebied van Nederland. De aaneenschakeling van bossen, heuvels, zandverstuivingen en heide in dit gebied staat garant voor prachtige wandelingen en fietstochten, avontuurlijke mountainbikeroutes en unieke ontdekkingen. Struin door de eeuwenoude natuur en spot bijzondere dieren als de das, ijsvogel of zandhagedis die hier hun leefgebied hebben gevonden. Tussen de natuur bevindt zich ook uniek cultureel erfgoed in de vorm van vorstelijke landgoederen en pittoreske dorpjes. Zelfs sporen van de vroegste menselijke bewoning en het militaire verleden van Nederland zijn hier te vinden. Om vanuit je vakantiehuis aan de rand van de Utrechtse heuvelrug zo dit rijke landschap te kunnen ontdekken, is een cadeautje op zich!

Het Hollandse poldergebied van het Groene Hart
Zoek je graag het vertier van de stad op, maar verblijf je het liefst in een rustige, natuurlijke omgeving? Dan is een vakantiehuis in het Groene Hart je op het lijf geschreven. Dit poldergebied bevindt zich middenin de Randstad. Binnen een kwartier sta je in hartje Utrecht, maar in het Groene Hart voelt de stad veel verder weg. Het diverse landschap van weilanden, veengebieden, meren, rivieren, dijken en historische stadjes en dorpjes leent zich perfect voor wandelen, fietsen en varen. In de lente en zomer staan de koeien in de bloeiende wei en wemelt het van gezellige terrasjes langs de waterkant. In de winter lijken de besneeuwde molens en schaatsers langs de Kinderdijk wel een tafereel uit een 17e-eeuws schilderij. En in elk seizoen kun je genieten van heerlijke streekproducten in ייn van de vele restaurants of rechtstreeks van de boer. Boek een vakantiehuis in het Groene Hart en geniet van heerlijke rust onder Hollandse luchten, met de stadse gezelligheid van Utrecht binnen handbereik!

Dagjes uit vanuit je vakantiehuis in Utrecht
Een vakantie in Utrecht is natuurlijk niet compleet zonder een bezoek aan de gelijknamige hoofdstad. Met de Dom als boegbeeld is het oude centrum van Utrecht een mekka voor de cultuurliefhebber. Hier loop je door Middeleeuwse straatjes langs historische panden en eeuwenoude stadsgrachten. De karakteristieke Utrechtse werfkelders aan de Oude- en Nieuwegracht zijn uniek in de wereld. Tegenwoordig vind je op deze werven vooral veel horeca en kun je heerlijk dineren op waterniveau. Of sluit een dagje Utrecht af in het Beatrixtheater met een musical, concert of cabaretvoorstelling. In de provincie Utrecht beleef je leuke dagjes uit met het hele gezin naar bijvoorbeeld het Spoorwegmuseum, Ouwehands Dierenpark Rhenen, slot Seist of Oudewater – een historisch dorpje inclusief heksenwaag. Na een gezellig dagje uit is het heerlijk thuiskomen in je vakantiehuis in Utrecht, terug in de rust en stilte van de natuur!