vakantiehuizen in Overijssel ga je zo het water op, de natuur in of maak je een leuk uitstapje in de omgeving!

Op vakantie in de Kop van Overijssel
Iedereen die dol is op natuur en water kan zijn hart ophalen in de Kop van Overijssel. Hier ligt het Nationaal Park Weerribben-Wieden met het grootste laagveenmoeras van Europa en een schat aan bijzondere flora en fauna. Ontdek per (fluister)boot, rondvaartboot of kano het unieke landschap met meren, sloten, vaarten, rietlanden en moerasbossen. Ook een bezoek aan ‘Hollands Venetië’ mag niet ontbreken. Het wereldberoemde dorpje Giethoorn kent talloze bruggetjes die over de sloten, vaargeulen en kanaaltjes voeren en de privétoegang vormen tot idyllische rietgedekte boerderijen. Het gezellige dorpscentrum wemelt in de zomer van de bootjes en toeristen. Huur zelf een bootje om dit bijzondere dorp te ontdekken en maak een prachtige tocht door het natuurgebied of vaar één van de meren op, om daar heerlijk te zonnen, zwemmen of te recreëeren. Meer af bij één van de gezellige Zuiderzeestadjes als Vollenhove, Blokzijl en Zwartsluis om de benen te strekken en een hapje en een drankje te doen. In de Kop van Overijssel zijn vele vakantiehuizen te vinden van waaruit je zo het water op kunt gaan om deze mooie omgeving zelf te ontdekken!

De Sallandse Heuvelrug en Twente
Middenin de provincie, rondom provinciehoofdstad Zwolle, ligt het gebied Salland. Het landschap van Salland staat bekend om de verschillende Nederlandse ‘bergen’, zoals de Friezenberg, Lemelerberg, Luttenberg en Holterberg. Het Sallandse land is daarnaast rijk aan beekjes en rivieren, zoals de IJssel, Reest, Regge en Schipbeek. Het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug is een enorm natuurgebied met een afwisselend landschap aan weiden, zandverstuivingen, glooiende heidevelden en bossen. Hier vind je vakantiehuizen middenin de natuur en beleef je een echt ontspannen vakantie. Verder oostwaarts, tegen de Duitse grens, ligt het prachtige Twente. Een agrarische streek met vele monumentale boerderijen, havezaten en kastelen te midden van een romantisch decor van bos, beekjes en riviertjes. Vanuit een vakantiehuis in Twente kun je heerlijk wandelen en fietsen om de landelijke omgeving te ontdekken, een bezoekje te brengen aan één van de gezellige dorpen en misschien wel even de Duitse grens over te wippen!

Dagje uit in Overijssel
Een vakantie in Overijssel is eigenlijk niet compleet zonder een bezoek aan één van de historische Hanzesteden. Of je nu een dagje naar het bruisende Zwolle gaat, het pittoreske Hattem of sfeervolle Kampen bezoekt of je zintuigen de kost geeft in het gastvrije Deventer; deze levendige steden bieden stuk voor stuk een rijke historie in een prachtige omgeving. Vanuit één van de vele prachtige, comfortabele, luxe of knusse vakantiehuizen in Overijssel ontdek je het water, de natuur, rust, ruimte en gezelligheid van deze heerlijke provincie!