vakantiehuis in Noord-Holland als uitvalsbasis!

Leuke dagjes uit tijdens vakantie in Noord-Holland
Omdat je hier zoveel kunt zien en ondernemen, is Noord-Holland de bestemming bij uitstek voor een gezellige gezinsvakantie. Zo kun je een bezoekje aan Volendam eigenlijk niet overslaan. Loop over de wereldberoemde ‘Dijk’, waarbij je aan de ene kant uitkijkt over de haven aan het IJsselmeer en aan de andere kant het vertier kunt opzoeken van de vele winkeltjes, terrasjes, viskraampjes en uiteraard de fotowinkels waar je in klederdracht op de foto kunt. Ook in Alkmaar met zijn honderden monumenten kom je terecht in een levende ansichtkaart. Plan je bezoek als het even kan op vrijdagochtend en maak de wereldberoemde kaasmarkt op het centrale Waagplein mee! En Amsterdam is met haar grachten, talloze bezienswaardigheden, vele musea en gezellige terrasjes, pleinen en straatjes het kroonjuweel van de provincie. Breng hier een bezoek aan het nieuw verbouwde Rijksmuseum of ga lekker struinen door het prachtige centrum. Ook de stad Haarlem en de Zaanse Schans met zijn wereldberoemde traditionele molens en huizen zijn een bezoekje waard. Of neem de boot vanaf Den Helder en maak de overtocht naar Waddeneiland Texel, om daar van de prachtige natuur en gezellige vakantiesfeer te genieten. Eén ding is zeker: In Noord-Holland is aan uitstapjes en bezienswaardigheden geen gebrek!

Vakantie aan zee in Noord-Holland
Naast een enorme rijkdom aan Hollandse historie heeft de provincie Noord-Holland nog een troef in handen: de lange kustlijn. Langs de Noordzee liggen badplaatsen als Egmond aan Zee, Zandvoort, IJmuiden, Bergen aan Zee, Bloemendaal aan Zee, Schoorl en Groet. Hier kun je in elk seizoen heerlijk wandelen over de brede stranden en genieten van de frisse zeelucht. In de zomer vind je gezellige bedrijvigheid rondom de vele strandtentjes, geniet je van het zonnetje en neem je een koele duik in zee. Veel vakantiehuizen in Noord-Holland bevinden zich in de omgeving van het strand. Vanuit een comfortabel vakantiehuis op een vakantiepark of bij een particulier kun je vaak zo het strand oplopen. Dat staat garant voor een heerlijk weekend of langere vakantie aan zee!

Vakantiehuizen in Noord-Holland
In Noord-Holland bevinden strand, zee en cultuur zich allemaal op korte afstand van elkaar. Vanuit je vakantiehuis kun je met de auto of het openbaar vervoer dan ook perfect de vele bezienswaardigheden van de provincie verkennen. Of je nu wilt verblijven in een vakantiehuis aan het strand, op een vakantiepark in de landelijke omgeving van Amsterdam of liever in een vrijstaande woning aan de rand van het gezellige kunstenaarsdorp Bergen: de keus aan vakantiehuizen in Noord-Holland is enorm. Zo is er voor elke vakantie, of het nu een gezinsvakantie of romantisch weekendje betreft, een perfecte accommodatie te vinden. Een vakantiehuis geheel naar wens is de ideale uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie in het veelzijdige Noord-Holland!