vakantiehuis in Namen

Namen in Wallonië is een Belgische provincie vol afwisselend natuurschoon, historische steden en charmante dorpen. De bijnaam ‘Land van de Valleien’ vertelt al hoe het landschap er voornamelijk uitziet. Voeg daarbij de vele grotten, burchten en kastelen, de Maas die door het landschap meandert en de uitlopers van de Belgische Ardennen, en je zult begrijpen dat Namen bol staat van schilderachtige plaatjes. Veel van de vakantiehuizen in Namen zijn dan ook op een prachtige plek, temidden van rust en ruimte gesitueerd. Vanuit hier kun je de mooie omgeving en rijke cultuur van Namen optimaal ontdekken.

De rijke geschiedenis en gemoedelijke sfeer van Namen
Een vakantie in de Belgische provincie Namen is niet compleet zonder een bezoek aan de gelijknamige hoofdstad. Namen heeft een bewogen geschiedenis en lopend door de historische straatjes trekt deze in de vorm van prachtige gebouwen en eeuwenoude monumenten aan je voorbij. De stad is gelegen aan de samenvloeiing van Samber en Maas en een imposante citadel, gebouwd op twee rotsen, torent hier bovenuit. Deze citadel bestaat uit verschillende verdedigingswerken uit de periode van de middeleeuwen tot aan Napoleon. Gedeeltelijk overwonnen door de natuur biedt dit grote bouwwerk een spectaculair uitzicht over de stad. Aan de voet van de citadel ligt het middeleeuwse centrum van Namen met veel gezellige pleinen en smalle straatjes. Dankzij de universiteit heerst hier een creatieve en gemoedelijke sfeer. Die levendigheid komt in de zomer tot een hoogtepunt, wanneer de oevers van de Maas tot stadsstrand worden omgetoverd en er tal van feesten en evenementen worden georganiseerd. Na een actieve dag in deze bruisende stad is het fijn om terug te keren in je vakantiehuis, omringd door natuur, rust en ruimte!
Te zien en te doen in Namen

Het landschap van Namen is uitstekend om per fiets of wandelend te verkennen. Maar minstens zo leuk is om dat via het water te doen! Rivieren als de Maas, Lesse, Samois en de Ourthe lenen zich uitstekend voor kajaktochten. Huur je een vakantiehuis in de Ardennen, dan behoren meer avontuurlijke activiteiten zoals bergbeklimmen, abseilen en mountainbiken tot de mogelijkheden. Ontdek ook de vele ruïnes, burchten, kloosters en kastelen in Namen, zoals de Abdij van Maredsous, het prachtige kasteel Vêves of het ‘Kleine Versailles’ van Freÿr. Voor een geslaagd uitje met de kinderen is een bezoek aan het Koningin Fabiola Pretpark een echte aanrader. Aan het eind van de dag is het heerlijk bijkomen in je vakantiehuis om alle indrukken te verwerken en je te verheugen op een nieuwe dag in deze boeiende provincie!