vakantiehuis in de provincie Luik en je kunt optimaal ontstressen in de schoonheid van de veelzijdige natuur. Zoek de gezellige bedrijvigheid op van de stad of laat je verwennen in één van de wereldberoemde kuuroorden. In Luik kom je weer helemaal tot jezelf!

Vakantiehuizen in de Ardennen en de Hoge Venen
Luik ligt aan de grens met Duitsland, onder Belgisch en Nederlands Limburg. In deze Belgische provincie zijn de landschappen veelzijdig met de populaire Ardennen en Hoge Venen als grootste trekpleisters. Daarnaast vormen de vruchtbare hellingen van de Condroz, de glooiende Haspengouwse vlaktes, het Land van Herve met zijn boomgaarden en de cultuurrijke Maasvallei ook een perfect decor voor een heerlijke vakantie. Hier huur je de mooiste vakantiehuizen in Luik waar je weer echt tot jezelf kunt komen. Door de ligging nabij Duitsland is een trip over de grens bovendien zo gemaakt. Hier komen liefhebbers van kastelen en schilderachtige steden met authentieke huisjes volop aan hun trekken. Ook het natuurpark De Hoge Venen overschrijdt de grens met Duitsland. Dit enorme natuurgebied vormt samen met het Duitse Naturpark Nord-Eifel en een stuk Ardennen een enorme lap groen. In dit waterrijke boslandschap groeien zeldzame planten en woont een aantal bijzondere bewoners, zoals de bever en de lynx. Vanuit je vakantiehuis in De Hoge Venen of Ardennen kunt je geweldige wandel- fiets-, mountainbike- of langlauftochten maken om deze ongerepte natuur te verkennen en de bever misschien wel in het wild te spotten!

Luik, een stad met allure
Het andere vlaggenschip van de Belgische provincie Luik is natuurlijk de gelijknamige hoofdstad. Deze Franstalige stad biedt vele bezienswaardigheden, mooie boetieks en knusse restaurants in een bijzondere setting aan de Maas. Vlakbij het centrum liggen de trappen naar de heuvel van de citadel. Tijdens de beklimming van de begroeide hellingen word je getrakteerd op een prachtig uitzicht over de stad. Ook een aanrader is de zondagse markt. Op de oevers langs de Maas zijn maar liefst vijfhonderd kramen te vinden met de lekkerste producten. Echte brocante kun je scoren op vrijdagochtend tijdens de markt Saint Pholien aan de Avenue de la Constitution in de wijk Outremeuse. Een dagje naar deze stad met allure is vanuit je vakantiehuis in Luik zo gemaakt!

Wellness vakantie in Luik
Echt ontspannen kun je in de vermaarde kuuroorden van Luik. Het kuuroord Chaudfontaine met zijn Château des Thermes is prachtig gelegen aan de rivier de Amblève in de bossen van de Ardennen. Chaudfontaine kennen we van de flesjes water, maar het meest beroemde kuuroord in Luik blijft natuurlijk Spa. Al sinds de zestiende eeuw vormen de schone lucht van de Ardennen en de warme bronnen de ideale basis voor een heilzaam dagje kuren. Het nieuwe kuurcentrum is hoog boven de stad op een heuvel gebouwd en vanuit het centrum van Spa met een kabelbaan te bereiken. Het kuuroord heeft geen eigen hotel, maar vanuit een vakantiehuis in Luik kun je deze heerlijke thermen zelf beleven. Na een weldadige dag wellness is het ontspannen terugkeren in je vakantiehuis om verder tot rust te komen in de prachtige natuur van deze mooie Belgische provincie!