vakantiehuis in Limburg is het allemaal te beleven!

Vakantiehuizen nabij de Kempen, Maasvallei of Haspengouw
Naast ons eigen Limburg ligt de groene Maasvallei van het Belgische Limburg. Dit waterrijke landschap wordt afgewisseld met de dennenbossen, heide en duinen van Nationaal Park de Hoge Kempen en het schilderachtige decor van de fruitstreek Haspengouw. Een afwisselende omgeving die verschillende attracties biedt. Zo kun je een bijzondere bloesemtocht of fruitfietsroute volgen langs de pittoreske boomgaarden door het glooiende Haspengouwse landschap. Of verken de wouden en verstilde bosmeertjes in de Hoge Kempen te voet, te fiets of te paard. In dit Nationaal Park zijn via 40 lusvormige wandelroutes allerlei lange en minder lange wandelingen te maken. Zo kun je langs de lieflijke paarsbloeiende heide lopen of juist de hoge toppen opzoeken en genieten van uitgestrekte panorama’s in dit prachtige natuurpark.

Een dagje Hasselt vanuit je vakantiehuis
Een fijne vakantie begint met een goede basis van waaruit je de mooiste trips en leukste verkenningstochten in de omgeving kunt maken. Gelukkig is in Belgisch Limburg het aanbod vakantiehuizen al even afwisselend als het landschap. Een comfortabel vakantiehuis op een luxe vakantiepark of een voormalige brugwachterswoning op een unieke plek aan het water? In Limburg heb je de vakantiehuizen voor het uitkiezen! Van hieruit maak je de mooiste uitstapjes om vervolgens in de rust en het comfort van je vakantiehuis je batterij weer op te laden. Zo is een trip naar Hasselt een echte must. Deze stad is België op zijn best en heeft een uniek aanbod aan boetieks, designwinkels en concept stores in historische panden. De ‘hoofdstad van de smaak’ biedt daarnaast bijzondere musea, goede restaurants en een enorm gezellige sfeer. In Hasselt voel je de creatieve energie bruisen en valt de Limburgse gastvrijheid als een warme deken om je heen!

Culinair genieten van Limburgse streekproducten
In Limburg kun je jezelf al prima vermaken met allerlei leuke dagtrips en het afwisselende landschap dat is volgepakt met mooie fiets- en wandelroutes. Maar de provincie staat om nog meer specialiteiten bekend. En deze zijn afkomstig uit de lokale keuken. De Limburgse vlaai, Limburgse kaas, Hasseltse speculaas, Kempense paté en Maaslandse knapkoek zijn slechts enkele voorbeelden uit een enorm scala streekproducten. In een kaasmakerij, brouwerij, taverne of restaurant kun je hier uitgebreid kennis mee maken en de bourgondische Limburgse levensstijl optimaal beleven!