vakantiehuis in Brabant de leukste uitstapjes in de omgeving!

Vakantie in Vlaams Brabant
In Vlaams Brabant vind je veel aanlokkelijke gebieden waarin je een vakantiehuis kunt huren. De koninklijke Groene Gordel, de glooiende wijn- en fruitstreek Hageland en de cultuurrijke hoofdstad Leuven vormen hiervan de uitschieters. Deze gebieden lenen zich bij uitstek voor prachtige wandelingen en fietstochten. Het wandelnetwerk Getevallei in het glooiende Hageland is zelfs verkozen tot het mooiste wandelproduct van België. Onderweg kom je prachtige landerijen, boomgaarden, wijnhellingen en charmante dorpjes tegen. In het voorjaar staat Hageland in bloei en kun je één van de bijzondere bloesemtochten maken langs de bloeiende boomgaarden. De Groene Gordel met daarin Pajottenland, het ‘Toscane van het Noorden’, omarmt de Belgische hoofdstad Brussel. In deze regio zijn veel statige kasteelparken, historische tuinen en uitgestrekte bossen om te verkennen. Ondertussen zal de aanblik van de vele hopvelden je ‘goesting’ in een pilsje doen toenemen. Probeer dan ook eens de streekspecialiteiten Lambik en Geuze. Een complexe smaak waar je even aan moet wennen, maar vervolgens zal smaken naar meer!

Een dagje Leuven
Onmisbaar tijdens een vakantie in Vlaams Brabant is een bezoek aan de Brabantse hoofdstad Leuven. In deze universiteitsstad vind je een prachtige historische binnenstad met vele monumenten. Het wereldberoemde gotische stadhuis uit 1439 is hiervan de grote trots. In deze Bourgondische parel van een stad staat onthaasten centraal en is het volop genieten van mooie shopadressen, historische straatjes en goede restaurants. Leuven is bovendien een walhalla voor elke bierliefhebber. Met haar tientallen biercafés en bierrestaurants en als zetel van de Artois brouwerij heeft deze stad het predikaat ‘Bierstad’ ruimschoots verdiend!

Uitstapjes in Vlaams Brabant
Uiteraard ligt ook een dagje Brussel vanuit een vakantiehuis in Brabant binnen handbereik. Deze prachtige stad heeft een charmant centrum met de Grote Markt als stralend middelpunt. Omringd door statige gildehuizen versierd met bladgoud wordt dit plein wel als de mooiste van Europa beschouwd. In een zijstraat bij de Markt is het beroemde Manneke Pis te vinden. Bij één van de vele kraampjes kun je genieten van een echte Brusselse wafel met ijs en slagroom. En voordat je terugkeert naar het vakantiehuis, koop je nog een heerlijk doosje bonbons bij één van de vele speciaalzaken. Voor een gezinsuitje is de kleine stad Mechelen in de aangrenzende provincie Antwerpen ook een aanrader. Niet in de laatste plaats vanwege de mooie dierentuin Planckendael. Ook actief ontspannen in het mooie landschap, een bezinnend bezoek aan een eeuwenoude abdij of een verkenning van de kasteeltuinen behoren tot de mogelijkheden. In Vlaams Brabant kun je op vele manieren ontspannen of juist actief zijn, maar in ieder geval genieten van het Bourgondische Belgische leven!