Vakantiehuizen Groningen
Ga je naar Groningen, dan zul je versteld staan van de enorme ruimte waar deze provincie over beschikt. Hier zie je oneindig vlak land onder een strakke horizon. Behalve uitgestrekt kan het Groningse landschap ook heel idyllisch zijn, met romantische riviertjes en beekdalen, imposante borgen (kastelen en landhuizen) en eeuwenoude kerkjes in schilderachtige dorpjes. Je kunt fietsen of wandelen in weelderige bossen, watersporten of vissen op de grote meren en vogels spotten in de natte natuurgebieden. Vakantiehuizen in Groningen zullen per definitie gekenmerkt worden door rust en ruimte. Vanuit je vakantiehuis kun je het verrassend mooie Groningen ontdekken, of juist volop tot rust komen in de rustige, natuurlijke omgeving.

Een dagje Groningen stad
Stad Groningen is het bruisende middelpunt van de provincie. Hier speelt zich het studentenleven in al haar academische en feestelijke facetten af. Dat zorgt voor een levendige sfeer en bepaalt het vooruitstrevend karakter van de stad. Groningen is een stad met lef en dat zie je aan de moderne architectuur, waarvan het kleurige en organische Groninger Museum een prominent voorbeeld is. Deze en andere vernieuwende gebouwen gaan verrassend goed op in de vele historische hofjes, karakteristieke gebouwen, grachten en oude pakhuizen van de stad. Een dagje stad is een dagje genieten van gezellige bedrijvigheid, historische stadsgezichten, kunst, cultuur en lekker eten en drinken. Na een roerige dag in Groningen is het heerlijk thuiskomen in je vakantiehuis in het rustige ommeland of achterland!

Bezienswaardigheden in Groningen
In Groningen gebeurt het, maar in de rest van de provincie is ook genoeg te zien en te beleven. Zo bevindt zich in Zuid-Oost Groningen de historische vesting Bourtange. Gebouwd in opdracht van Willem van Oranje was dit een belangrijk verdedigingswerk. Nu is de vesting een openluchtmuseum met o.a. een historische molen, authentieke huisjes, gerestaureerde ophaalbruggen en kanonnen. Geniet van het thermaalbad van wellness- en kuuroord Nieuweschans of van de schattige zeehondjes in zeehondencrèche Pieterburen. In de vissershaven Lauwersoog eet je verse vis rechtstreeks uit de zee. Vanaf Lauwersoog vertrekt ook de boot naar Schiermonnikoog en wanneer je bij helder weer de pier oploopt, kun je het eiland zelfs zien liggen! Het Lauwersmeer bij Lauwersoog is een uniek natuur- en recreatiegebied én een waar vogelparadijs, waar je zelfs de zeearend kunt spotten. De natuur in Groningen is weids en gevarieerd en er valt in stad en ommeland genoeg te ontdekken. Vanuit je vakantiehuis in Groningen stap je zo dit verrassende landschap in!