vakantiehuis in Gelderland kan het allemaal!

Wandelen en fietsen in Gelderland
Gelderland staat bekend als wandel- en fietsprovincie nummer 1. Ten eerste kun je natuurlijk fantastisch wandelen en fietsen over de Veluwe. Dit natuurgebied is de trots van Gelderland – en van Nederland – met landschappen zo divers als donker bos, glooiend paars heideveld en uitgestrekte zandvlakte. Aan de rand van de Veluwe maken bos en heide plaats voor de Randmeren, waar unieke flora en fauna naast recreatie en watersport kunnen bestaan. Maar ook de andere Gelderse streken zijn indrukwekkend mooi. Zoals de grensstreek met Duitsland, waar vroeger de smokkelroutes liepen en je nu in alle rust de mooiste plekken van beide landen kunt verkennen. Fiets door het uitgestrekte landschap langs de IJssel in Riviererenland en je ziet de meest romantische dorpjes en mooie oude kastelen voorbij komen. Avontuurlijke wandelaars en natuurliefhebbers kunnen struinen langs de Waal en de uiterwaarden verkennen. Of volg één van de culinaire routes en proef wat Gelderland nog meer te bieden heeft.

Dagjes uit vanuit je vakantiehuis in Gelderland
Behalve gevarieerd natuurschoon staat Gelderland bol van prachtige kastelen en landgoederen, leuke attracties en gezellige steden. Vanaf je vakantiehuis in Gelderland kun je allerlei leuke activiteiten ondernemen. Wat dacht je van een dagje shoppen in Apeldoorn of Arnhem, cultuur snuiven in de oudste stad Nijmegen of een bezoek aan Paleis het Loo? Kinderen zullen zich opperbest vermaken met de attracties van Familiepretpark Julianatoren, de aapjes van de Apenheul, de dolfijnen in Harderwijk of de wilde dieren van Burgers’ Zoo. Maak een uitstapje naar het Openluchtmuseum Arnhem of ga wijnproeven bij een wijngaard in de Achterhoek. Ten slotte bieden de vele sauna’s, thermen en wellness in Gelderland de ultieme vorm van ontspanning, om rozig en voldaan weer thuis te komen in je vakantiehuis.

Vakantiehuizen in Gelderland
Veel vakantiehuizen in Gelderland zijn prachtig gelegen in een bosrijke omgeving op en rondom de Veluwe. Hier is het idyllisch wakker worden als de eerste zonnestralen tussen de bomen door prikken en de eekhoorntjes op het terras van je vakantiehuis rondscharrelen. Ook in de rustige omgeving van de Achterhoek kun je een ontspannen vakantie vieren. Bijvoorbeeld in een vrij gelegen Saksische boerderij voorzien van alle luxe. Met steden als Nijmegen, Arnhem en Apeldoorn, de Duitse grens en vele attracties op rijafstand van je comfortabele vakantiehuis, staat een vakantie in Gelderland garant voor opperbest vermaak en optimale ontspanning!