vakantiehuis in Friesland beleef je temidden van heerlijk comfort het landelijke Friese leven!

Op vakantie in Friesland
Friesland is misschien wel de provincie met de sterkste identiteit. Nergens anders in Nederland lijken we zo trots op ons cultureel erfgoed als in Friesland. De Friese taal wordt met vuur in ere gehouden en oude tradities zijn nog springlevend, met de Elfstedentocht en Fierljeppen als bekende voorbeelden. Op vakantie in Friesland is alsof je even in ander Nederland bent; het Nederland waar Hielke en Sietse elk moment voorbij lijken te kunnen varen (en in het Kameleondorp wordt dat moment zelfs werkelijkheid…!) Veel vakantiehuizen in Friesland zijn dan ook landelijk gelegen en niet zelden aan het water, met soms een eigen aanlegsteiger. Zo vaar je vanaf het terras zo de Friese wateren op. Dat is pas luxe!

Op ontdekkingstocht in Friesland
Met een comfortabele vakantiewoning als basis, kun je tijdens je vakantie al het moois ontdekken dat Friesland te bieden heeft. De Friese wateren zijn uiteraard veel geroemd en bieden oneindig veel watersportplezier; van een uurtje op de waterfiets met de kinderen tot een georganiseerde vaartocht langs de elf steden. Maar ook op de fiets zie je heel wat moois voorbij komen: van verstilde stadjes tot het weelderige Drents-Friese Wold en oneindig vlakke horizons. Helemaal in het noorden van Friesland kom je aan bij de Waddenkust; een uniek natuurgebied. Deze laatste wildernis van Nederland beleef je het best wanneer je een nat voetje durft te halen en met een wadloopexcursie de zeebodem oploopt. Een onvergetelijke ervaring!

Culinaire en culturele hoogstandjes
Eeuwenoude tradities zeker, maar in beweging blijft de Friese cultuur ook! Dat zie je aan de musea en galeries, en je proeft het misschien wel het beste in één van de verrassend veel goede restaurants. In verschillende steden, met Leeuwarden als ‘hoofdstad van de smaak’, weten Friese koks met een unieke interpretatie van authentieke streekgerechten de smaakpapillen van hun gasten te verrassen.

Bijzondere vakantiehuizen in Friesland
Die aantrekkelijke mix van traditie en vooruitgang zie je ook in veel van de vakantiehuizen in Friesland terug. Wat dacht je van een traditioneel rietgekapte vissersvilla, op een schiereiland bij het historische stadje Makkum, die helemaal van luxe wellness is voorzien? En je voelt je geheid thuis in een sfeervol vakantiehuis op een boerenerf, met grote tuin, volop privacy en weids zicht over de Friese landerijen. Welk vakantiehuis in Friesland het ook wordt, hier beleef je een buitenlandse vakantie in eigen land!