Vakantiehuizen Belgie

Wist je dat er in België de meeste kastelen per vierkante meter ter wereld te vinden zijn? En dat je er nog ongerepte natuur kunt vinden die je per mountainbike, klimtouw of kajak kunt ontdekken? Of dat er vele bijzondere grotten en allerlei plezante pretparken te bezoeken zijn? En dan hebben we het nog niet eens gehad over de heerlijke delicatessen, Belgische pintjes en de charmante Belgen zelf. Kortom: België is een verrassend veelzijdig vakantieland!

Vakantieland België
Vlak over de grens voel je jezelf toch echt in het buitenland. Want hoewel wij Nederlanders veel op hebben met onze Zuiderburen, heeft België duidelijk zijn eigen cultuur en identiteit. De Bourgondische levensinstelling kunnen wij slechts bewonderen en ons misschien tijdelijk eigen maken tijden een vakantie… Dat betekent dus volop genieten van Belgische pralines, Vlaamse frites en een echt trappistenbiertje op een gezellig terras! Ook lijkt het landschap van België net iets pittoresker en de natuur ongerepter dan in Nederland. De unieke begijnhoven verscholen in de stad, middeleeuwse dorpjes compleet met kasteel in Wallonië en de woeste wouden van de Ardennen getuigen hiervan. België is een echt vakantieland pal over de grens, waar je de mooiste vakantiehuis

Vakantiehuis aan de Belgische kust
Voor een heerlijke strandvakantie in België boek je een vakantiehuis in West-Vlaanderen; de enige Belgische provincie aan zee. De Belgische Noordzeekust heeft de brede stranden en prachtige duinen die we uit Holland kennen. De vele gezellige badplaatsjes, van het chique Knokke-Heist en historisch Oostduinkerke tot het bruisende Blankenberge, maken de Belgische kust uniek. Vanuit je vakantiehuis in West-Vlaanderen is het strand zo bereikt, net als één van de vele bezienswaardigheden. Zo lijkt de stad Brugge, met de Middeleeuwse Markt, oude kanalen, monumentale bruggetjes en talloze prachtige gebouwen, zo uit een sprookjesboek te komen. Natuurpark het Zwim trakteert je op een ontdekkingsreis door een uniek schorre- en slikkengebied vol bijzondere watervogels. En voor de kinderen bieden Plopsaland in de Panne of het Boudewijnpark in Brugge een dag vol onvervalst plezier!

Vakantiehuizen in de Ardennen
Een aanrader voor actieve vakantievierders zijn natuurlijk de Ardennen in het zuidoosten van België. In de provincie Luxemburg kun je de allerlei soorten vakantiehuizen en groepsaccommodaties boeken, midden in de ongerepte natuur. Maar wist je dat De Ardennen ook heel romantisch kunnen zijn? In dit gebied vind je naast ruige kliffen en snelstromende rivieren namelijk ook idyllische dorpjes, heerlijke spa’s, kronkelende beekjes en prachtige wandelroutes door geurige dennenbossen. Aan het eind van een dag kruipen jullie samen voor het haardvuur om te genieten van een wijntje en elkaars gezelschap, ultiem privé in je vakantiehuis in het bos… Kan het romantischer?
Daarnaast is het licht heuvelachtige landschap van België perfect om per fiets te ontdekken. De vele mooie fietsroutes voeren je langs schilderachtige dorpjes met kastelen, meanderende rivieren en authentieke bierbrouwerijen. Actief of juist relaxt: vanuit een vakantiehuis in België vier je een heerlijke vakantie in je eigen achtertuin!