Vakantiehuizen in Antwerpen bevinden zich net over de Nederlandse grens, maar vergis je niet! In deze omgeving dichtbij huis voelt het toch echt als het buitenland. Geniet van het Vlaamse goede leven met lekker eten en drinken, de pracht, grandeur en winkels van stad Antwerpen en de rust en natuur van het buitengebied in provincie Antwerpen – vlakbij huis en toch ver weg!

Veel te ontdekken in België
Hoewel we veel raakvlakken hebben met België en deels dezelfde taal spreken, is het echt een heel ander land. Een vakantie in België biedt een andere cultuur, landschap en culinaire traditie dan Nederland. En dat is leuk om tijdens een vakantie te ontdekken én te proeven! Zo staat Vlaanderen bekend om zijn heerlijke ‘pintjes’ en speciaalbieren. Ontdek de rijke biercultuur én de smaak van Belgisch bier met een bezoekje aan stadsbrouwerij de Koninck in Antwerpen. Tel hierbij de Belgische pralines, Vlaamse frieten én de vele toprestaurants, en je weet: in België is het genieten van het Bourgondische leven!

Op vakantie in Antwerpen
Vlak over de Nederlandse grens ligt de provincie Antwerpen met daarin de gelijknamige stad, met de prachtige Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, de beroemde winkelstraat de Meir en de vele bierlokalen en restaurants. Liever een compactere stad met veel culturele waarde? Breng dan een bezoek aan Mechelen, gelegen tussen Antwerpen en Brussel aan de rivier Dijle. In de authentieke historische stadskern vindt je naast veel barokke en gotische kerken ook een aantal musea, waaronder het Holocaust museum en het speelgoedmuseum. Deze steden kun je prima ontdekken met een vakantiehuis in het buitengebied als uitvalsbasis. Slechts tientallen kilometers over de Nederlandse grens boek je vakantiehuizen in Antwerpen midden in een prachtig natuurgebied waar het prachtig wandelen en fietsen is, en waar vandaan je in nog geen uur een pintje of speciaal biertje kunt drinken in één van deze heerlijke Vlaamse steden!

Vakantie bij de Kempense Meren
Na de stad Antwerpen is het natuurgebied de Kempense Meren het belangrijkste toeristische gebied van de provincie. De Kempense Meren bestaan uit een groot, groen gebied rondom de ontginningsplassen van wit zand in het oosten van Antwerpen. Hier kun je genieten van grote aaneengesloten natuurgebieden en in de zomer is het heerlijk zwemmen en recreëren in en rondom het water. In de omgeving van de Kempense meren bevinden zich ook leuke attracties om vanuit het vakantiehuis in Antwerpen te maken. Domein Bokrijk is een aanrader; een openluchtmuseum met prachtige tuinen, historische decors en de grootste speeltuin van Vlaanderen. Het beroemde pretpark Bobbejaanland ligt ook vlakbij, net als Plopsaland indoor Hasselt en dierentuin Olmense Zoo. Genoeg vertier voor het hele gezin en na een actieve dag is het heerlijk thuiskomen in de natuur en rust van je vakantiehuis!