vakantiehuisje in Zweden! Grote kans dat deze traditioneel rood houten vakantiewoning is voorzien van een sauna en vrij gelegen is aan een meer en/of bij een bos. Want waar je ook logeert, in Zweden word je altijd omringd door ruimte en prachtige natuur!

Nederlandse accommodaties in Zweden
Een stuga is te huren als privé vakantiehuisje van een particuliere aanbieder of als onderdeel van een gezellig vakantiepark, oftewel een ‘stugby’ (letterlijk vertaald: ‘huisjesdorp’). Het huisje is meestal voorzien van sauna, open haard en ligbad, dus je kunt er heerlijk cocoonen. Bij Nederlandse eigenaren beschikken sommige vakantiehuisjes ook over fijne extra’s, zoals Nederlandse televisie, lectuur en een Senseo. In elk geval zal de verhuurder precies kunnen vertellen waar zich de mooiste plekjes, het lekkerste eten en de beste visstekjes bevinden! Gaat u voor een verzorgde vakantie, dan kunt u zich gastvrij laten ontvangen in een b&b in een typisch Zweedse villa, in een gezellige herberg of mooie kamer in een sfeervol familiehotel. Ook in dit geval is het fijn om in eigen taal te horen wat de accommodatie en de omgeving te bieden hebben!

Bijzondere vakantie in de natuur van Zweden
Zowel in de zomer als de winter kun je in Zweden een heel bijzondere vakantie beleven. Door de enorme hoeveelheid bossen, meren, watervallen en rotspartijen is het landschap overal sprookjesachtig mooi. Doordat er zoveel natuurgebied is, komen hier ook veel bijzondere dieren voor, zoals: elanden, everzwijnen, rendieren, kraanvogels, bevers, beren, lynxen en wolven. Ook biedt de natuur allerlei mogelijkheden voor actief buitenvermaak; van gemoedelijk wandelen tot avontuurlijk abseilen. Of ga onder leiding van een gids op wolven- of elandensafari! ‘s Winters ligt in Zweden veel sneeuw en kun je er volop skiën, snowboarden, langlaufen, schaatsen en ijsvissen. Avontuurlijk de omgeving verkennen kan ook: met een sneeuwscootersafari, quadtocht, arresleetocht of sledetocht met husky’s. Je kunt het zo spannend maken als je zelf wilt!

Zweden van noord tot zuid: besneeuwde bergen en brede stranden
In het noorden van Zweden vind je de typische ruige omgeving met bergen en sneeuw. Het midden en het zuiden zijn dichter bevolkt. In het zuiden van Zweden liggen steden als het hippe Malmö en Volvo-thuisbasis Göteburg. Wat je niet snel verwacht bij Zweden, is dat hier ook uitgestrekte zandstranden zijn! In de zomermaanden is het zelfs redelijk warm met temperaturen boven de 20 graden. In het midden van Zweden ligt hoofdstad Stockholm; een bruisende stad waar veel te zien en beleven valt. Voor de rest is deze bergachtige regio een nog vrij onbekende schatkamer vol prachtige ongerepte natuur dat klaar ligt om te ontdekken.

Magisch Lapland
Helemaal in het noorden van Zweden ligt het magische Lapland; de plek waar je de meeste kans ter wereld hebt om het noorderlicht te zien. Dit ongerepte gebied is thuis van Europa’s enige inheemse volk, de Sami, en de plek waar de laatste wildernis van Europa nog te vinden is. Dichterbij de natuur dan in Lapland zul je nergens komen! Laat je betoveren door het prachtige ruige landschap vanuit je eigen stuga in Dorotea, de poort naar Lapland, of vanuit een sfeervolle B&B aan het enorme Viska Meer (Viskasjön).
Voor de natuurliefhebber en de avonturier is Zweden een geweldige bestemming. Maar ook gezinnen en iedereen die behoefte heeft aan groen en rust om zich heen zullen hier een toptijd beleven!