Tsjechië is dat van een corrupt, sjofel en arm Oostblokland. Dit idee is achterhaald, hoewel de voorzieningen natuurlijk nog lang niet op het niveau zijn van een vakantieland als Frankrijk. Zo spreekt het gros van de bevolking niet of nauwelijks Engels. En pas op met Duits: dit spreken veel Tsjechen liever niet en kan zelfs het slechtste in hun naar boven brengen..! Om vervelende communicatieproblemen helemaal te voorkomen, is het huren van een accommodatie van een Nederlandse eigenaar een ideale oplossing. Deze vakantiehuizen zijn verrassend ruim en luxe, niet zelden voorzien van een zwembad en groot omheind privé-terrein. Een verbouwde boerderij, vakantievilla met zwembad, verzorgde camping of knusse bungalow: vanuit deze Nederlandse basis kun je je optimaal laten verrassen door dit pure land.

Puur en ongerept Tsjechië
In Tsjechië waan je je soms terug in de tijd. En voor de vakantieganger pakt dat eigenlijk vooral positief uit. Wanneer je rekening houdt met het feit dat niet alle voorzieningen zijn ingesteld op de Westerse toerist, zul je genieten van de ongereptheid van de natuur, de ongekunsteldheid van de bevolking en natuurlijk de lage prijzen. Want in Tsjechië kun je eten als een koning voor slechts een habbekrats. Reken daarbij dat Tsjechisch bier wordt beschouwd als de lekkerste ter wereld en tel uit je winst! Zelfs in de populaire hoofdstad Praag betaal je in het duurste restaurant nog geen 50 euro voor een menu. Dit juweel van een stad is trouwens om meer redenen de moeite van het bezoeken waard. De ‘Gouden Stad’ staat bol van historische pracht en praal, met de beroemde Karelsbrug als hoofdattractie, en heeft een authentiek centrum dat werd gebouwd tussen de 11e en 18e eeuw. In Praag kunt u zich moeiteloos meerdere dagen vermaken.

De Bohemen
De Bohemen vormt het grootste gebied van Tsjechië; zo’n tweederde van het land bestaat uit deze regio dat wordt onderverdeeld in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Bohemen. Niet alleen Praag is de grote trekpleister van dit gebied; het Boheems Paradijs en het Reuzengebergte trekken met hun imposante landschap vele toeristen uit Tsjechië en het buitenland. Het Boheems Paradijs staat bekend om de prachtige kastelen op kenmerkende rotsformaties. Wandelaars en klimmers kunnen hier hun hart ophalen en in de winter is het een prachtig wintersportgebied. Nog hoger reiken de toppen van het Reuzengebergte op de grens met Polen. Lieflijker en minstens zo mooi is het Lipnomeer in Zuid-Bohemen. Hier is het heerlijk zwemmen, varen, surfen en genieten van het strand. Op steenworp afstand van het stuwmeer, vlakbij het omliggende Sumavagebergte en Boheemse woud – waar de natuur jarenlang zijn gang kon gaan in de tijd dat dit verboden gebied was – zijn vele prachtige vakantievilla’s en vrij gelegen vakantiehuizen te huur. En omdat deze plek nog geheel vrij is van massatoerisme, hebt u de prachtige omgeving vol ongerepte natuur vrijwel voor jezelf!