Nederlanders in Florida
Het tropische klimaat van de Sunshine State, maar ook het vrijere leven en bloeiende economie was voor veel Nederlanders in de jaren vijftig en zestig reden genoeg om voorgoed in Florida neer te strijken. En nog steeds blijft Florida een aantrekkelijke bestemming voor Nederlandse emigranten. Hier voelt het elke dag als vakantie; niet alleen door het fantastische klimaat en mooie stranden, maar ook de overvloed aan rust en ruimte. De huizen in Florida zijn dan ook groot, luxe en omgeven door veel eigen grond – al dan niet voorzien van een zwembad. Enkele van deze mooie Amerikaanse villa’s van Nederlanders worden in de vakantieperiode te huur aangeboden. In deze prachtige, luxe accommodaties beleef je een All American droomvakantie met een Hollands tintje!

Fun en sun in Florida
Stranden die wel van poedersuiker lijken met azuurblauw water waarin je dolfijnen kunt zien zwemmen: je vindt het aan de kusten van Florida! Huur in de buurt van de stad Naples aan de Golf van Mexico een heerlijk huis met zwembad en tropische tuin, en dit droomstrand ligt handbereik. De rustig kabbelende zee hier is bovendien ideaal voor een vakantie met kleine kinderen. Aan de Palm Coast aan de andere kant van Florida verblijf je op tien minuten rijden van de vele stranden aan de Atlantische Oceaan in een luxe villa met zwembad en uitzicht op het meer. Vanaf hier rijd je ook zo naar Daytona Beach dat wereldberoemd is om het grootste racecircuit van Amerika. Of kies voor een vakantie in centraal Florida: tussen de sinaasappelplantages, golfbanen en vlakbij de overvloedige fun van pretparkhoofdstad Orlando. Huur bijvoorbeeld op slechts 15 minuten rijden van Disney World een vrijstaande villa met privézwembad, jacuzzi en uitzicht op de vrije natuur. En met de stranden aan zowel de kant van de Atlantische Oceaan als de Golf van Mexico op slechts een uur rijden, is al deze fun prima met sun te combineren!

Miami en de Keys
De stad Miami bevindt zich in het uiterste zuiden van de Verenigde Staten, ongeveer ten hoogte van de Bahama’s. Miami kent vele stadsdelen, waarvan Miami Beach waarschijnlijk het meest bekend is. Hier vind je een onvervalste beach vibe en draait het op de vele terrasjes vooral om zien en gezien worden. Het kleurrijke Little Havana (waar ook Miami Vice werd opgenomen) is als Cuba in het klein; hier wordt zelfs meer Spaans dan Engels gesproken. Reis je over de US Highway 1 af naar de Key eilanden die als een ketting in het azuurblauwe water liggen, dan wacht je één van de mooiste autoritten in je leven. Dit is Amerika op zijn meest tropisch. Zorg dat je voor de schemering in Key West aankomt, op het meest zuidelijke puntje van Amerika, want dan staat je een onvergetelijke zonsondergang te wachten. Zoek vervolgens een knus restaurantje en geniet van een lokaal gevangen vis met de specialiteit Key Lime Pie als dessert, en je sluit deze sprookjesavond Key-waardig af!