Ontdek Duitsland!

Duitsland heeft lang te kampen gehad met een imagoprobleem. En dat terwijl onze oosterburen zoveel te bieden hebben: gevarieerde natuur, een schat aan kunst en cultuur, een enorme geschiedenis en aardige mensen (echt waar!). Bovendien is het serviceniveau hoog – hier laat de befaamde Deutsche pünktlichkeit zich van zijn beste kant zien – en de prijs-kwaliteitsverhouding prima in orde. Alle reden dus om de oostelijke grens over te steken!

Populairste vakantieland
Met Duitsland hebben wij jarenlang een gecompliceerde verhouding gehad. Gelukkig spelen negatieve gevoelens jegens onze oosterburen tegenwoordig alleen nog maar op bij een voetbalwedstrijd. We ontdekken nu pas echt hoe hoffelijk Duitsers zijn, hoe lekker hun bier smaakt (het liefst met een sappige bratwürst) en hoe goed het toeven is in de historische dorpjes en bruisende steden. En zo is Duitsland uitgegroeid tot het populairste vakantieland. Ook onder Nederlandse emigranten is het land geliefd. Duitsland is niet te ver van huis en het is relatief eenvoudig om daar te integreren. Bovendien kun je hier nog een kast van een woning met een lap grond kopen tegen de prijs van een rijtjeswoning in de Randstad. Een prachtige kans die veel Nederlanders aangrijpen om een camping, hotel of bed & breakfast in Duitsland te beginnen!

Van korte trip tot wintersportvakantie
Ook al ligt Duitsland naast Nederland, zodra je de grens bent gepasseerd komt het buitenlandgevoel al snel naar boven. Het duurt niet lang voordat je je vergaapt aan prachtige wijnvelden, meanderende rivieren, hoog gelegen kastelen en pittoreske plaatsjes. Dat maakt Duitsland dan ook heel geschikt voor een korte trip. Verblijf bijvoorbeeld in een gezellige ‘b&b zimmer’ in het romantische Emsland of kijk vanuit je eigen ‘ferienwohnung’ uit over het Rijndal en de bossen. Maar in het enorme Duitsland valt veel meer te ontdekken.Het landschap is enorm gevarieerd. Hoe verder je naar het zuiden reist, hoe hoger de bergen worden. Het middelgebergte in het sprookjesachtige Zwarte Woud maakt uiteindelijk plaays voor de hoge spitsen van het Alpengebergte aan de zuidgrens. Het zijn prachtige plekken voor een actieve vakantie in zomer of winter. En na een dag in de open lucht is het heerlijk genieten van een overvloedige maaltijd in het hotel!

Cultuur happen in Duitsland
Ben je een cultuurliefhebber, dan is Duitsland de ideale vakantiebestemming. Het land staat namelijk bol van kunst, cultuur en geschiedenis. Het is het geboorteland van de grootste componisten uit onze geschiedenis, zoals Beethoven, Wagner en Bach. Kenmerkend zijn de vele kerken en kathedralen, veelal in gotische of rijkelijk versierde renaissance stijl. Daarnaast is er met zo’n 20.000 burchten en kastelen altijd een bezienswaardigheid binnen handbereik. Voor de echte cultuurhapper mag een bezoek aan Trier niet ontbreken. Deze oudste stad van Duitsland staal bol van klassieke monumenten uit de Romeinse tijd, vroeg christelijke heiligdommen en kunstschatten uit de klassieke oudheid. Hier in het Moezeldal is het bovendien heerlijk genieten van de lokale wijnen. Verblijven kun je in een karakteristiek vakantiehuis in Duitsland in één van de vele wijndorpjes of in een verzorgd ‘Ferienresort’ langs deze poëtische rivier.

Het is slechts een greep uit de vele vakantiemogelijkheden die Duitsland biedt. Maar waar je in dit land ook op vakantie gaat, je kunt altijd rekenen op een hoog serviceniveau, vriendelijke bediening en waar voor je geld. Ons advies: ontdek wat onze oosterburen te bieden hebben en heb vooral ‘viel Spaß in Deutschland’!