Laat je overdonderen door Oostenrijk

Oostenrijk werd in 2014 en 2015 door de bezoekers van de invloedrijke vakantierecensiesite ‘Zoover’ beoordeeld als beste vakantieland. Hierbij speelde ook de waardering van accommodaties een rol. We kunnen dus op voorhand stellen dat je in Oostenrijk niet alleen een geweldige vakantie kunt beleven, maar er ook het best kunt verblijven!

Logeren bij Nederlanders in Oostenrijk
Wil je niet alleen zeker zijn van een verzorgd verblijf, maar ook gezellig een praatje kunnen maken met de gastheer of gastvrouw? Kies dan voor een Nederlandse accommodatie in Oostenrijk! Logeren in een authentiek ‘gästehaus’, een typisch houten bergchalet of oud Karintisch landhuis met een vertrouwd Nederlandse ontvangst; zo combineer je het beste van twee werelden.

De bossen en bergen van Oostenrijk
‘s Winters van de besneeuwde hellingen bij het chalet sleeën en ‘s zomers genieten van de zon in de groene bergweide rondom je vakantiehuis. Het is mogelijk bij veel Oostenrijkse vakantieaccommodaties, want maar liefst 75% van het land is bergachtig! Van het wat meer heuvelachtige gebied in het noorden tot de imposante bergketens in Karinthië en Tirol. Ook aan bossen heeft Oostenrijk geen gebrek: 37% van het land wordt bedekt met uitgestrekte wouden, vol verborgen schatten zoals bergmeren en watervallen. Cultuur proeven kan trouwens ook: van de pracht en praal in Wenen tot de authentieke Oostenrijkse cultuur in de kleine bergdorpjes. Deze combinatie van natuur en cultuur vormt de basis voor een heerlijke zomer- of wintervakantie in een indrukwekkend landschap!

Wintersport in Oostenrijk
Met zijn vele bergen en uitstekende faciliteiten is Oostenrijk een wintersportbestemming pur sang. Vooral Tirol is een echt wintersportparadijs. Hier kun je naar hartenlust skiën en snowboarden, maar ook nordic sporten beoefenen, rodelen en trektochten of sleetochten maken. Bovendien is aan prachtige appartementen, vrijstaande chalets en gezellige pensions in dit gebied geen gebrek. Naast de imposante bergtoppen en indrukwekkende gletsjers vind je in Tirol ook mooie steden zoals Innsbruck en Kitzbühel. Ga je in de adventstijd op vakantie, dan kun je je bovendien vergapen aan de prachtigste kerstmarkten die tot in de kleinste gehuchten worden gehouden!

Zomervakantie in Oostenrijk
Wandelen in het woud, mountainbiken door de bergen, zwemmen in glasheldere (en soms ijskoude) bergmeertjes en fietsen langs de Donau… De natuur van Oostenrijk biedt vele mogelijkheden voor een (actieve) zomervakantie. Voor de zomer is met name Karinthië een fraaie bestemming. Het klimaat hier is aangenaam, bijna mediterraans, de omgeving veelzijdig en de cultuur rijk, mede door de nabijheid van de landen Italië en Slovenië. Huur hier een vrijstaand vakantiehuis met een verpletterend uitzicht over de omliggende bergen en een onvergetelijke vakantie is gegarandeerd!

Oostenrijk heeft ‘the full package’
Inmiddels is het wel duidelijk waar die hoge waardering voor Oostenrijk vandaan komt. Het land biedt immers voor iedereen veel moois. Avontuurlijk ingesteld? Het ruige berglandschap biedt genoeg (extreme sport) uitdagingen. Natuurliefhebber? Oostenrijk heeft een unieke flora en fauna om te ontdekken. Ga je met kinderen op vakantie? Hier geniet je samen van rust, ruimte en gemoedelijkheid. En cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan de grandeur van steden als Wenen, Salzburg en Innsbruck. Oostenrijk heeft gewoon ‘the full package’!